I jas na vremeto imav esherihija a nitu znaev.Slucajno doznav koga trebase na praksa da odam pa ne isputuvaa.Nemav nikakov problem primam nesto antibiotici I ispitav pak ja nemase.No toa e mnogu odamna.
Tuku devojki sinoka imav mnogu bolki.Umrev cela nok.Nesto ko da me grizese vo stomav I grcevi.I drugo,stram mi e no...imala li nekoja posle transferot mnogu gasovi?
Помина девојки тестот со мокрача - негативен, 15-ти ден од ет. Вторник бета, не очекувам ништо позитивно. Прво ин витро, неуспешно, немам канали. Викаат божја работа е ова, па си се прашувам каде ли толку згрешив. Се тешам некако, второто било поуспешно статистички. Скршена сум, ама ќе соберам сили за понатаму. Со среќа на сите и со успех!!! Сите да успееме!!!
Dusicke nemoj odma taka.Pocekaj do bhcg.Testot nemora sekogas da znaci oti e tocen.Ziv slucaj e bratucedka mi.Imase in vitro.Doma napravi neznae I taa kolku testovi.Se negativni.Za na kraj na krvta pozitivno.Eve ima 3godisno since.Ne se razocaruvaj odma.Jas imav 3 neuspesni in vitra.Ako bese taka trebase da bev unistena.Imav i cin.No jas ja krenav glavata uste povisoko I si kazav na sebe:Nisto nema da me unisti.Nisto ne e po silno od Gospod.Toj nikogas ne ne napusta.Eve pred 4dena imav transfer.Sega si go galam mesko I se nadevam se dobro da pomine.
Dobar den milicki moi feminki Eve me mene, samo sto si dojdovme doma. Punkcijara pomina, izvadeni se 26 j.k. Od tie, desetina ke oploduvaat, i utre cekame aber od embriologot. Doktorot mi predlozi i da pauzirame mesec-dva, pa potoa da bide transferot. No se zavisi od utresniot ishod, kolku ke se oplodat, pa pregled vo ponedelnik, i ke mi kazat tocno koga ke ima transfer. Ve guskam site
Кај сите има иста реакција. И природно пред добивање см подуени - прогестеронот е карактеристичен за лутеинската фаза. Уште па ко ќе го примаш како допуна балон
Da, mnogu se krena estadriolot povtorno, zatoa. No ako se oplodat poveke, nema sto da izgubime, ke napravime transfer, pa sto bide neka bide. ako ne, posle mesec-dva, sekako ke imame rezervi, uste eden transfer koga ke se stabilizira organizmot i togas ke odime na posigurnata varijanta. Pa sega, so gospod napred.
Pij sega iso sport.I mene mi bese povisok estradiolo pa zatoa primav I podolgo infuzija posle punkcijata
Radi visokito estadriol duso, imav hiperstimulacija. Verojatno deka e unistena receptivnosta na endometriumot. No nema vrska, ako ima dovolno oplodeni, ne e strasno, ke odime na sreka. Ako bide uste odma transferot kako sto treba, super...ako ne, uste eden posle eden mesec i gotovo.