Клексани има во прешево србија, првиот град после границата, се распрашав и има и ги дават и за граѓани на македонија но мора да се има извештај од доктор
Во тема ддимери пиша членка во еурофарм веро тафталиџе купила вчера или денес и пак ќе имало дотур. А друга членка ги продаваше.
Во Голд Мун аптеката исто имаше клексани пред кратко време.Може и таму да се провери.Јас на фб им пишав и ми кажаа дека имаат.
Jas denes zvonav vo eurofarm,zegin,aptekara sistina,viola gi prasav dali vo bilo koj grad imat kleksani ili fraksipir.i dali ke dobijat za skoro mi rekia deka nema i deka site zalihi gi dale vo bolbicite ,,,,mozebi treba da se prasuva vo sekoja odvoeno
Значи морам да го искажам мојот револт кон овие од фонд. Кога ме вратија за плус документ да доставам ми стигна писмо дома на адреса, а сега кога треба да ми стигне ваучерот на домашна адреса тој има завршено во Куманово !! Среќа завршил кај луѓе кои исто имале поднесено документи во фонд и им пристигнал ваучерот пред да пристигне мојот па ме најдоа на ФБ и ме контактираа. Катастрофа!! Само не знам како можеше претходно да ми стигне дома писмо дека треба да доставам плус документ а сега да немале адреса и завршил ваучерот во Куманово. Моја топла препорака кога ќе дознате дека ви е одобрен да идете и да си го земете ваучерот директно од фонд !
Охх...тие ли се? Ок штом си задоволна. Зарем не е подобро преку интернист да си испиташ вит. Д на клиничка биохемија? Сепак тие се најдобри и јас најмногу им верувам.
Јас за истото коментирав пред извесно време...Поштар на врата да ти донесе личен документ...страшно!!! Значи се иде во пошта и се подига од таму лично,со картонче..како кога нарачуваш нешто он лине... Значи сепак ваучерот може и да залета некаде па никогаш да не го најдеш...а шипки од фонд ке ти поверуваат за да ти дадат нов... Ех..нашата чудесна земја...
На луѓево им јавиле дека има писмо за жената и се зачудиле прво што пак сега бидејќи претходно го добиле они нивниот ваучер, кога виделе дека не е за неа, дека е друго име презиме и матичен им светнало и почнале да бараат на кого му припаѓа и среќа ме најдоа.. Баш, нашата чудесна земја...
Па да ти кажам и не е...зашто? Затоа што кога испитував Д димери на клиника,на трансфузиона медицина,ми дадоа резултат 7871 во 5 недела бременост...од памет се извадив...за да после 2 дена од Авицена добијам резултат 876... И ај сега? На кого да веруваш? А клиника е државна,нели? Затоа,директ на приватно,ни гужви,ни термини , резултат за 2 саата и чао...