И јас прв пат ќе ги пијам, имам низок АМH вредност 0.8 и овие Докторот ми ги препорача да ги пијам. Дај боже да помогнат за подобар квалитет на јајце клетките. Поздрав
Imam nizok AMH i zatoa mi preporaca doktorot da pijam DHEA , moze da pridonese za podobar kvalitet na jajce kletkata. Pozdrav
Здраво, Немам испитано вредности на DHEA , сега прв пат слушам од вас, никој не ми е препорачал вакво испитување? Се спремам за трето инвитро и бидејќи имам многу низок АМH 0.8 Докторот ми препорача да почнам да пијам DHEA 25 mg. Поздрав
Обично пред да почне да се пие, треба да се испита нивото. Ама штом доктор ти препишал почни да пиеш, веројатно знаат докторите подобро од нас. Јас би испитала искрено.
Devojki, edno prasanje?, ke pravam histeroskopija vo Cair, eden od dokumenti te sto gi baraat e EKG. Ve molam Dali nekoj znae Dali e dovolno EKG od maticnata, ili mora od internist?
Се извинувам што се мешам во муабетов и јас имам 35 год и имам амх од 0,4 и тоа во јуни испитано на кој ден се гледаат антралните фоликули јас одам на пратење на фоликули ама 10 11 и 12 ден зависи и имам по еден фоликул и докторката ми вика кломифен да пијам ама не сум почната со пијање
Kaj која докторка си? Правите пункција кога има фоликул, оплодувате? Извини, вака ко што сфатив матичната само ти мери фоликули и ти дава кломифен.
Матичната ми мери фоликули и ми рече кломифен да пијам ама јас не сум почната со кломифен ми е страв да ги пијам многу сум исплашена незнам што да правам
Би ти препорачала да отидете со партнерот кај некој од докторите за неплодност набројани во анкетата од темава. Барем на консултација и едно ехо, па појасно ќе ти стане што да правиш.
Да знам дека треба да одам барем на консултација ама никако да се одлучам а тие антрални фоликули на кој ден се гледаат
@Lara2 Знам за биотика. Ама не гледам микронизирана кај нив, само обична. На еден продукт пишале микронизирана во опис, но на шишенцето се гледа дека не е.
Најдобро е втор ден, иако антрални фоликули имаш преку цел циклус. Тоа што матичната ти рекла дека имаш еден, тоа е водечки фолекул, не е број на антрални и тој е оној кој испушта јајце клетка за време на овулација. Како што веќе ти рекоа, најдобро е да си одите кај специјалист. Нема потреба да се плашиш од кломифен, тоа е лек за стимулација и многу жени забремениле додека биле стимулирани со кломифен.
Со ваков АМХ на оваа возраст можеби е попаметно да си отидете на специјалист и да направите комплетни испитувања доколку не сте, а се обидувате подолго време за бебе. Вака размислувам, зошто со кломифенот се стимулира, се трошат резервите а одите на природно оплодување и не дај боже ако има некоја пречка, џабе се трошат ј.к. Истражете, размислете си, ако трњба и посетете неколку специјалисти,одлучете и со среќа
И на мене истото ми го кажа Поповиќ од како тоа не било природно за време на преглед да заврши прегледот да стигнат резултати од АМХ па за донирани па не знам која амбасадорка била со донирани. Додека имаш твои јас сум за свои јајце клетки за донирани е последно. Јас моментално сум бремена од своја една јајце клетка оди на друго мислење.