Ма јас самата сум цело црно сценарио.. незнаеш каков хаос ми е во глава.. утре пак бета, ако се има дуплирано добро е
Mikronizirana li e ovaa? Gledam ovaa e od 50 mg, dali od istata ima i od 25 mg. Jas ne znaev ni za biotika, tuka vo grupata nekoj bese mi pratil link. Slobodno pisi mi ako znaes i nekoi drugi mesta od kade bi mozela da ja poracam, pa mozebi ke najdam i za pomala cena bidejki realno 1700 den ne e bas evtino a treba 3X1 da pijam. Fala vi Pozdrav
Не е толкунлошо амх, овде има и со 0,05 амх, со 40+ години, па на природен циклус се вадат јк. Ти предлагам неколку циклуси без стимулации да правиш пункции, собери повеќе јк, замрзни ембриони пороа прави трансфер. Ова од лично искуство ти го кажувам. Има мнооогу време за да мислиш на донирани.
No jas nemam jajcekletki ni bez stimulacii ni so stimulacii Eden folekul samo i toa samo na eden jajnik...
Доволно е еден фоликул. Штом си со слаби резерви тоа значи дека нема потреба од стимулации т.е. џабе ќе се боцкаш со хормони. На природен циклус ќе се следи тој еден фоликул за да се добие јајце клетка. Секако во природен циклус созрева обично само 1 ј.к. без грижи.
И дали направи пак бета ?Исти сме јас уште од сега филмови правам ако биде ова ако биде она,бета исто на два дена правам а ехо апарат да можев дома ке зедов хехе.
Помина и мојата хистероскопија, матката супер, направен скречинг. Следува ехо при крај на циклус за неколку дена, и можеби ќе се почне со долг протокол
Другарка ми по неколку неуспешни инвитра отиде кај истиот доктор кој и го кажа истото да оди со донирани, не го прифати тоа(а имаше 40 години) отиде на консултација кај др. Трајковски кој и предложи да собираат ј.к од неколку циклуси(и да ги оплодуваат),замрзнуваа ембриони и имаше успешен трансфер и сега има живо и здраво детенце .
Баш ми е драго за другарка ти, јас само тоа го мислам како опција кај мене, но не знам како иде постапката и ако знаете ве молам пишете ми за да знам. Кај секој е индивидуално секако, но мислам кај мене само тоа би било опција...
Најубаво оди си на консултација...верувам самиот доктор ќе ти предложи соодветно решение според твојата состојба,ќе ти каже дали со стимулации...дали на природен циклус,верувам дека ќе успеете,никако не се разочарувај и откажувај
Update од мене Од вчера почнав да се боцкам со супрефакт и треба да се боцкам до среда па во четврток сабајле да одам да ми земат крв за естрадиол и да видиме ако е во ред вредноста одиме понатака. Имам едно прашање Дали е дозволено да се има односи периодот додека се боцкаме ?