Lelee...me izresetaa mene. Prva vlegov posledna izlegov. Nemozea na noze da me krenat. Ama mnogu folikuli, samo vo leviot 30 i desniot 20..ludnica. Ko svajcarsko sirenje. E stani posle de...ne se stanuva, nemozes, te korni od bolka. Drufo e na primer 10 folikuli da ti praznat, drugo bese moevo. Rekorder sum
Edna da se fati dosta e... tolku treba Vsusnost..dve. Ili koga ke razmislam podoro, neka bidat tri, ama na dva pati, prvo dvecki, pa posle edna godina uste ednoto
Daj boze,neka se fati i kaj mene, i kaj site nas. Toa e nasata najgolema zelba. A i mora da ja smenime temava, nema smisla veke. Redno e da se prefrlime vo trudnicki muabeti.
Ти благодарам мила, борец си страшен!! Дај боже да е така.. Ова на сите ни носи и еден куп лекции, за карактер, за се Уживај си максимално во деновите што следат
супер бројка наташке ,мило ми е за тебе,колку висок ти беше естрадиолот ?Ајде ке се оплодат многу ембриончиња ке имаш само да сакаш да ги носиш и рагаш
Transferot ne e sporen, sekogas moze da ima. No rezultatot e biten. Sega na primer, nie sme preku fond. Od edna strana, doro e da se odi na sreka i da imam transfer, pa sto bide neka bide.Ako ne,odime so uste eden transfer. No togas ke treba privatno da si platime. Zatoa sme vo dilema.Mozebi podobro e da se vozdrzime i da ne eksperimentirame, pa posle eden mesec da napravime transfer i da se potprepeme na posigurnata varijanta. Zasto moeto prethodno iskustvo isto bese vo Plodnost so 5 500 estadriol, i zavrsi neuspesno a so super emrionce. Pota koga se rasprasav, vsusnost, nad 2000 estadriol vo praksata znacelo znacitelno namalena receptivnost. I sto fajde deka unistuvam embrionce koe odnapred e osudeno da ne uspee bidejki nema kako da srasne na matkata. Od druga strana, sekogas ima isklucok... Najprvo ke gi pocekame rezultatite utre, a potoa ke vidime sto ponatamu.
Taka e mila.Ne eksperimentiraj.Moite 3in vitra bea neuspesni se so hiperstimulacija.Transfer so 2,pa so 1,pa so 4prekrasni embrioni.Se na privatno.Toa e,maki.Ke bide se vo red ne grizi se
Тој е во апликатор. Го протресуваш тоа белото стапче убаво. Таа страната што е како плочка (не меката како балонче) ја кршиш. Го ставаш вагинално и мекото го стискаш за да излезе течноста од внатре. Незнам дали бев јасна?
Еве, да се пријавам драги девојчиња. Ништо не бидна од моето ивф. Од 4 фоликули, 3 јајце клетки, ниту една оплодена. Денес ми се јавија да ми кажат. Ќе им дале шанса до утре, ама мала е веројатноста нешто да се промени. Престанав да земам од лековите што ги даваат после функција, естрофем, кринон, фемибион... Мислам дека тука мојата борба ќе застане. Имам едно дете, а и возраста ми е голема, да не речам, стара сум веќе. Сепак, ќе се видам уште еднаш со докторот, да видам што е неговиот совет. Очигледно моите јајце клетки не ги бива веќе... А, вам ви посакувам многу среќа и ниту една да не остане лишена од чувството да биде мајка!