Не сум го боцкала во рака, до душа само клексани сите други поткожни во стомак околу папок 3-4 прсти околу него. Штипнуваш боцнуваш пушташ да не е мн штипнато вбризгуваш 5сек почекуваш на крај и вадиш игла и толку аголот 45 али немора стриктно толку како ти е позгодно така...
Мислам дека супрефактот оди само во стомак, во рака тој не се боцка. Ај јави се прашај те молам, тука сите во стомак сме го боцкале
Сестрата ми рече во стомак или рака, со тоа што ми рече поубаво ти е во стомак ако се боцкаш сама затоа што можеш да менуваш страна, а во рака ако не можеш со лева да се боцнеш ќе треба цело време левата да ја боцкаш. Инаку и во рака ги боцкам поткожно, под агол од 45 малку над лактот, не во рамо каде што сме примале вакцини пример...
Другарки, сакам да поднесам во фонд за втор ваучер. Што мислите за хормониве во прилог дали да ги поднесам вака?
Мислам дека за фсх над 12 ќе ти бараат амх. А ти имаше низок амх нели? Зошто не пробаш да го спуштиш фсх со рецептот со смокви во маслиново? Па да поднесеш со понизок фсх.
Свушност пиев смокви ништо тоа е ќе си почекам нареден циклус со надеж дека ќе се симне уште. А што е најинтересно пред една год АМХ ми беше 0,6 а сега 0,812. Не знам дали да чекам уште еден месец
Мене ме вратија, ми кажаа дека само клинички пациенти имале право да го испитаат АМХ ... а јас бев со упат од матичниот
Жени борци здраво и од мене. Одамна ве читам но никогаш не собрав храброст да пишам. Ги комплетираме документите за прв ваучер, сакам да Ве прашам дали 4Д треба да приложам? само тоа ми фали. Инаку ова ќе биде прв обид се надевам и успешен.
Zenski, aj da prasham , kariotip koga ispituvate , treba dvajcata partneri da dadat krv, za da se vidi spojkata megu niv genetska??? Zoshto jas denes sama dadov na GAK, i taa me prasha za partnerot , deka i toj treba , megutoa termin za kaj niv nemaa se do April, a matichniot na soprugot mu dal upat za na humana genetika , tamu kariotip da pravi ... I mu kazal matichniot odelno treba ...
Мене не ми одобрија втор ваучер за со сопствени ј..клетки, освен низок Амх 0,650, другите хормони ми се во нормала.
Мислам да ги поднесеш така, па чекај дали ќе ти побараат АМХ. Ако побараат ќе им доставиш, па ќе видиш што ќе одлучат.
Но, имам помалку од 5 фоликули,тоа е фактор плус. Кај тебе ако е само Амх не мора да го поднесуваш ако не ти го побараат
Ние правевме ист ден на гак со термини еден по друг јас со упат од м.гинеколог а тој со упат од општ матичен
A so e poentata so kariotipot, neshto spojuvaat dnk ??? Pojama nemam ... ili samo rezultati poedinechno se dobivaat ??? Stvarno neznam so da chekam kako rezultat...
Мн е ризик така. А ако не и дадат со сопствени ј.клетки? Млада е , иако има помала резерва , квалитетот не е изгубен,сигурно има шанса со нејзини и покрај амхто. @marijamarkoska мацо испитај фсх на прв ден од циклус тогаш има најниска вредност и ако ти е резултатот под 12, праќај документи.
Фала ви многу девојки на сите за советите и размислувањата. Што би јас без вас. Мн е од помош што се имаме за меѓусебна поддршка. Како ме фаќа паника така веднаш пишувам тука