Ke te zamolam da mi kazes od kade ja nabavuvase mene mi ispratija pa izleze kaA doktorot me trebalo takva dhea da pijam ..treba da sodrze mikro nutritivni nekoj sostojki na elvia firma amercka kade da ja najdam koga nema po apteki
Ќе ти пишам во пп каде се наоѓа, јас денес си го земав резултатот. Тој ви е готов одма следниот ден после 13ч.Заедно за пролактинот и АМХ платив 250денари
Многу ти благодарам мило, така и одлучив, ќе одам на ГАК, се надевам дека добро ќе поминам Епа тука лежи зајакот, не сме толку финансиски спремни па одлучив на ГАК да одам Иначе многу ми "дува" па фала ви што ме утешивте
Да сподели некој искуство за лапароскопија. Како се поминува Анестезија и остало Кај мене конкретно ќе биде вадење на миом.
Јас правев, не за миом за друго, ми бепе отстранет едниот канал. Во Чаир, 3 вечери бев таму, 1 претходно и две после интервенцијата. Јас најмногу се плашев од анестезијата, ама испадна дека не е ич страшно, си заспиваш и се будиш после. Немав некои јаки реакции, повратив еднаш, ама зошто многу се залетав на течностите, демек да ја исфрлам побрзо . Катетер не е најпријатно искуство на свет , али па не ни којзнае што. Болки некои отпосле немав, само треба да се внимава после како по секоја операција, нели. Имав боледување 2 недели ама седев само 1 дома . Имав 3 дупчиња, ре две и еден мал рез под папкот, сега веќе само резот се познава другото не. Мене искрено тоа ми беше прв во живот престој во болница и се ми беше интересно и чудно и не беше толку страшно или непријатно како што си мислев. Да е за арно, Ако ти текнува уште нешто конкретно што те интересира, прашај
jas pravev, vo eho se gledase miom, pa i za proverka na kanalite i za miomot, doktorot mi preporaca da go napravam. go napraviv, miomot bese mnogu mal, doktorot ne go vadil zasto bil vo lokacija kade nemalo nikakva precka ni za bremenost ni nisto (nadvor vo preden del na matkata_, i bil nekolku cm (ne pamtim kolku fiks). Laparo i histero zaedno ne se strashni proceduri. ke imas dve dupki vo stomakot posle ke ti dojde koga ke mrdnes deka ke ti se skine kozhata, i prvite denovi e maalku custvoto nezgodno ama pominuva. zasto go izvadis miomot? vo koja lokacija ti e? so srekaa ne se plasi zasto nisto strasno ne e procedurata
Да, прогестеронот е многу важен.Кај мене баш тоа беше проблем.Прогестеронот пред пункција ми беше 2,30.А треба да биде најмногу до 1.Во повеќето случаи кога е над 1, трансферот се одложува, но има успешни случаи и со висок прогестерон.Пред трансфер прогестетонот секако треба да биде повисок, но пред пункција најмногу до 1. Од лично искуство јас не би одела на трансфер со висок прогестерон пред пункција, но сепак докторот нека одлучи што е најправилно во твојот случај.
Мила јас имам правено лапароскопија пред околу 4 години во Ремедика кај др.Василевски.Јас ја правев заради отстранување на ендометријална циста.Супер поминав, цистата беше успешно отстранета, но постапката ксј мене траеше малку подолго, околу 2 часа заради локацијата на цистата.Малку потешка процедура е за разлика од хистероскопијата но во секој случај за два дена си на нозе.Јас користев 30 дена боледување.За било што повеќе слободно пиши ми во порака.
Za pred punkcija ne se sekavam @Маја Т spodeli za pred punkcija, ama pred transfer treba da e visok ako e pod 8 ne se pravi ivf, zatoa i davat progesteron,mene konkretno mi bese 32 na den na transfer so primanje na crinon, ali sepak doktorot si sledi nema da te ostavi taka pred transfer ako e nizok ke ti dade.Pred transfer se meri pak imas vreme ke si se kace do transfer.