Маја фала за одговорот, да многу е добар, и јас и маж ми многу го сакаме прво како човек а после како доктор. поске декапептил депо колку чекаше за трансфер?
Декапептил депо јас примив на 21 ден од циклус.Инекцијата има дејство 28 дена.По некогаш се прима и до две, доколку трансферот е покасно.Кај. мене трансферот беше веднаш односно примив декапептил депо на 21 ден, добив после 7 дена, веднаш почнав со циклопрогинова белите и пет дена пред трансфер прогестеронска подршка и тогаш трансфер.
Исто и јас толку за пет ембриони.Само за повеќе од шест се плаќа нешто повеќе.После година дена доплатив уште 100 евра за да се продолжи чувањето.
Ја кога почнав процедура за инвитро по препорака од моја другарка отидов кај Хаџи Лега. Пристап, контакт ок, презадоволна од докторот. Еве другарка ми држи две во раце а исто и јас и двете ни беше прво инвитро. Со среќа и нема да згрешиш верувај.
Јас вадев лапароскопски миом, во февруари 2019 во Ремедика, др. Димитров. Поминав одлично,зависно од местоположбата и големината на миомот,трае и зафатот. Два дена останав во болница,конците ти ги вадат после 10 дена,ти следува 14 дена боледување (искрено мислам дека е малку). Потребно е мин 14 дена лежење и одмарање. После тоа мин 3 месеци не треба да остануваш бремена,докторот укажува на се при контролите. Со лесно и без грижи,не е страшно
Izvini za prashanjeto, me interesira da znam, tvoe sopstveno iskustvo.. dali probase da se zabremenis od kako izvadi mioma? dali moze da vlijae toa vo ponatamosni obidi za bremenost? jas imam edna mala mioma 17mm vo preden del nadvor od matkata. ima nekolku doktori sto gi imam konsultirano zasto uste nemam deca i se plasam da ne vlijae vo bremenost. site so ist zbor se. ne e nisto, mal e i ne vlijae vo bremenost..no jas bi sakala da znam i iskustva od nekoi sto go otsranile.
Девојки тие што се пиеле мака и пченична трева како ги пиевте? во исто време или во различен дел од денот? @Лаура82 мислам или некој друг ако ги има пиено и двете?
Зависи од миомот,кај сите е различно,постојат и повеќе видови миоми и со различни поставености, најдобро е да ги слушаш советите од докторите. Кај мене беше повеќе години и порасна 3цм,постоеше ризик и да останам бремена да дојде до спонтана.Има многу случаи каде жени и со миоми износиле бременост и родиле здрави дечиња,се е индивидуално.
Девојки здраво, имам поднесено документи во фондот за рефундација на средатва за клексани уште во декември...сеуште ми немаат рефундирано... дали некој има прилив по основ на рефундација периодов? Вртам на броевиве во фонд за здравствено осигурување, никој не се јавува...ако имате некој контакт?
Јас добив рефундација на средства за клексани. А решение имаш добиено? Да пробаш меил да напишеш штом никој не се јавува на телефон.
Немам никакво решение добиено. Ајде ќе пробам ќе пишам. Инаку кога ги поднесував документите ми кажаа на шалтер, очекувај средина на јануари да ти бидат исплатени. Ќе про ам на меил фала ти на инфо