здраво драги мои ве следам од самиот старт и дури сега собрав храврост да ви пишам да раскажам за моето искуство 5 години во брак лапаро со хистероскопија,преграда на матката и две ивф неуспешни обиди, сега собирам документи за трето. Прашањето ми е дали треба за трето ивф 4д на матка и јајници. среќно на сите што се пред и по постапката
Pievme dvajcata antibiotik i probiotik sekako, uste prodolzuvam so probiotikot. Za caj prv pat slusam. Kazi mi te molam, kakov caj si piela?
Kako ke ti kaze doktorot taka, ako treba pauziraj, neka dojde se na mesto prirodno pa transfer, samo ne se sekiraj, kako e pisano taka neka bide. Gospod e golem, sekoja precka mozebi e blagoslov
деара мила и јас имав ешерихија во мокрачата и пиев чај од диво оригано и антибиотик и фала му на бога ја немам веќе поздрав
Тоа е. Фондот се занимава со бирократија, а не со суштината на проблемот. Самите клиники треба да си проверуваат хепатити, крвна слика... за фондот битна е дијагнозата и документите врзани со неа. незнам што толку би се сменило со матката за 6 месеци.
Ajde proxima, stiskame palci za tebe. Nikogas ne e kasno, sekogas ima nekoja skriena sansa. Da znaes kolku stari parovi imam videno vo cekalnata vo sistina, se sokiravme so soprugot. A i neznam dali spodeliv so vas ili ne, imase eden par, sredovecni, albanci po nacionalnost, zenickata zamislete imase samo eden folikul ! as dodeka cekavme ja napravija punkcija, koga izleze od sala doktorkata i mu soopsti na mazot i deka imalo vnatre j.k, abe ke izletase od radost.Vednas istrca za da ostavi primerok i toj. A vcera koga mene mi bese punkcija, istiov par imase transfer, znaci taa ednata j.k se oplodila! Daj boze da si uspeat i da si gi vidat dvete crticki. Sakam da kazam... sansata postoi se dodeka ne sme se otkazale od nea. A nie sme borci i ne se otkazuvame. Plus, vo tvojot slucaj, okolnostite se daleku po olesnitelni. Go nemas ona cuvstvo.."nikogas nema da bidam majka".. bidejki bog veke ti gi napolnil racete i te zamesal vo majkite. Samo opusteno mila, konsultiraj se doktorot i borbata prodolzuva
Bravo Nataska! Ajde sega na transfer so najmalku 2embrioncinja. A drugite neka pocekaat da im se pridruzat za godina/dve
Ne e tolku super so ogled na toa sto imase 26 j.k, ama dovolno e, zadovolna sum. Ima prostor i sega da rizikuvame da pravimime transfer, a i posle dva meseci, i pak da ni ostanat rezervi. Labavo mi e okolu vrat
Ima li nekoj iskustvo so zamrznati embrioncinja? Kolkav e rizikot da ne uspeat da go pominat patot vo zamrznuvanje i odmrznuvanje?
Нaтaшке нели спoмнa 10.ке oплoдувaaт не сите ,мoже јaс тaкa сум те рaзбрaлa,нo и тaкa дa е не е мaлa брoјкa тoa се 7 дечињa 7 бебушки ,мaлку ли се Сo леснo миличкa
Никoј немoже дa ти кaже сo сигурно декa ке успеaт или не дa преживеaт пo замрзнувањетo,oни ги зaмрзнувaaт сaмo нaј јунaците зa дa имa пoвеке шaнси дa преживеaт кoгa ке се oдмрзнaт
Pa taka rece doktorot, desetina deka ke oplodat. Sekako deka ne e malku,fala mu na gospod, cel tim za kosarka i dva vo rezerva