Како можам да стапам во контакт со членка на форумот кој на профилот нема опција за да и се напише порака. Конкретно ми треба @Momichka , ако некој зборувал во приватна порака со неа ќе може да ми помогне.
Девојки а после трансфер колку денови не одевте на работа? Минатиов пат две недели лежев на боледување, сега се мислам да скратам на една? Инаку и јас до сега кажував се на пола Македонија Сега следно здравје освен на газдата (морам заради боледувањето,апла пишува инвитро ) и маж ми, на никој друг. Нека бидне па ќе кажувам.
Јас бев 3 недели. 14 дена од трансвер, па после позитивен тест уште една недела. Па ме ставиаја на патолошка па породилно и еве уште седам дома
Zdravo zenski, Pred skoro 1 mesec se spremavme za invitro. Dojde samo do punkcija mi izvadija 6 jajce kletki od koi bile site dobri spored embriologot ama ni edna ne se oplodi,znaci ne dojde do transfer (i embriologot i doktorit se cudia posto i spermogramot bese odlicen i kvalitetot na jajce kletkite) a jas bev premnogu razocarena. Dr.Ivanovski mi rece da odam na kontrola 8 den za da se dogovorime za ivf na priroden ciklus bidejki mene ne mi se ceka,me vide i mi rece za na da odam na 10 den uste ednas da me vidi pa na 11 den da se napravi punkcija na 1 folikul.Koga otidov na 10 den pak na kontrola mi rece deka porasnale drugite folikuli a toj sto bese so pogolema golemina ostanalo skoro isto.Mi dade 3 dena da primam Meriofert i da vidime moze 2 folikuli ke izvadime i da se vidime pak vo Ponedelnik. Mene i prviot pat i sega ne mi kaza dali smeam do denot na punkcijata da imam nezastitni odnosi,privot pak se plasivme imae zastitni odnosi do 3 dena pred punkcijata,i sega pak sum zaboravila da go prasam. Dali smeam da imam nezastitni odnosi?
3 дена Но мене работата не ми е воопшто стресна, ниту имам физичка активност, па не гледав причина зашто да не идам. Напротив убаво ми делуваше. Малку работа, малку муабети со колегите, денот поминува побрзо. За другата тема, не кажавме на никој, освен на една пријателка. Решивме да се поштедиме од прашањата што, како, кога, зашто, па до каде сте и сл. Навистина не ми се објаснува, а уште помалку сакам да слушам непобарани совети, кои би биле неизбежни. И она класичното опуштете се, млади сте ќе биде Предходниот трансфер не можев на маж ми да му кажам гласно дека резултатот е негативен, само му покажав плачејќи, а не уште да требаше да се објаснувам на сите.
Девојчиња по два неуспешни трансфери менувам доктор овој пат ме разочара што не ме ни погледна по негативниот тест а имаше и други пропусти во последниов обид што ме револтираат сеуште. Но сега ме интересира друго, бев на консултации со др.доктори и новитет кај мене е Матка во Т-форма нешто што до сега не ми го кажале дека го имам. Предлогот е да правам хистеро за да се прошири и да се зголеми можноста за имплантација и да се избегнат понатаму спонтани абортуси.докторот ми рече дека има жени кои имаат нормални бремености со оваа форма но кога веќе го гледа сака да ја исклучи можноста за таков ризик и не гледа друг проблем зошто не би успеала имплантација. Август 2020 правев хистеро за полип лазаревски ниеднаш не ми спомна вакво нешто дека имам и дека би можело да биде проблем а вториов пат ми врати два ембриони за кои очигледно ќе сум немала капацитет да ги износам ако се фатеа. Ве молам за искуства, мислење?
Баш ми е жал, знам како ти е, ајде трета среќа да ти биде. Не ми се јасни овие доктори што имаат премногу пациенти па не можат ни да се сетат на пациентот, ни јас првиот пат не бев задоволна, па го сменив докторот. Само не знам до кога ќе менуваме, не се баш многу во Мк, а скапо е. Мислам на хистеро дека би требала да се види формата на матката, баш твојот доктор е искусен, мислам не би пропуштил такво нешто ако е алармантно. А да си одиш на трето мислење?
Ќе одам секако трето, петто... Душо моја изгледа не би пропуштил но можеби кај некоја друга кај мене последниов обид толку многу забораваше што рекол и што треба, направи пропусти со терапија, ми ја смени терапијата од трансфуз јас секако не преправав нели доктор е, и на крај кога отидов по негативен тест за што понатаму да се прави ми рече повеќе среќа годинава што буквално се осетив како лотарија или спортска да треба да фатам, на сестрата и падна незгодно дури па потоа ми се јавуваше да ми се извинува бидејќи едвај издржав да не заплачам се разочарав а многу му верував и се излажав. Тој воопшто не ми ни спомнал Т-форма а мислам дека треба да ме запознае со тоа што го гледа во и на моето тело посебно за нешто што не го разбираме, немаме искуство а е деликатна тема за нас, за дете, за живот да створиме се бориме. Ова е прва слика што ја имам од ехо на мојата матка до сега само слушав дека ми била малку погоре и наназад. Некако ми дојде шок барем кога правел хистеро зошто не средил се што треба, зошто да се остава се на случајност? и ако не успееме повторно и повторнооо да се изложуваме на трошоци, прашања, јадежи во себе каде е проблемот? испитувања за кои секој пат викаат дека нема потреба а после неуспех ќе ни речат можеби сега треба. Ми се смачи! Заради нивната, неодговорност ние страдаме.
Zdravo zenski vtoro invitro mi e vo Petokot bese transferot na dva embrioni. Deneska na nekolku pati vo tekot na denot vo leviot jajnik imav bolka onaka kako nekoj so noz da me presece kratki bolki. Dali e normalno? Bidejki prviot pat nemav nishto pa malku se uplashiv sega.
А, па тоа почнува од матичните, јас одев кај мојот матичен два пати месечно поради крварење за да ми каже дека сум имала многу женски хормони, уствари со негови зборови сум била многу женска, дека нема што да ми даде, и дека нема што да ме праќа на ГАК, немале што да ми прават. Поука: не верувај слепо па и на доктор. Кај мене беше прекасно кога се свестив. Сега секако е игра на среќа, еве кај мене немаше ни имплантација, ќе побудалам од мисли. Знам све што треба да пијам и да јадам, ама стресот е преголем кога вложуваш све во едно нешто. Само надежта остана. И на крај, мислата дека сме се потрудиле ние да направиме што можеме. А докторите ќе ги прашуваме по сто пати за да бидеме сигурни. Ајде ќе се консултираме овде, се надевам ќе пише некоја членка за искуство со т матка. Со среќа девојче!
Јас имав, матка во форма на Т. Благодарение на др Тофоски што ја забележи дека е не е како што треба, па кога правев хистеро лапаро ми го среди и тој проблем.
Здраво девојки деновите се чуствувам многу лошо немам желба за живот веќе.Веќе 15 год.се обидуваме да имаме бебенце ама никако да успееме.Сме поминале многу 8 пати правевме ивф и 2 пати со замрзнати.Решивме да се обидеме уште еднаш ама некако мислам дека немам сили повеќе а желбата за бебенце е поголема само ми е страв од повторен неуспех.Ама знам колку храбри девојки има овде па после секој мој неуспех овде наоѓам сила да продолжам понатаму.Се надевам секоја од нас ќе успееме порано или покасно.Со среќа на сите.
Zdr devojki Jas se spremam za treto invintro i se mislam dali da pravam invitro kaj Dr Lazarevski Sistina ili Plodnost Bitola?? Koi se vasite iskustva? Vi blagodaram
Мила би ти го препорачала Др Лазаревски јас имав прво ивф во плодност добри се си работат професионално но некако односот на докторот веке не е насочен на успех него на пари тоа е моето искуство, додека кај др Лазаревски еве постигнав успех веке сум 13 недела многу е внимателен иако не е многу детален со испитувањата додека имаш се испитано во врска со мутации и ред др топло ти го препорачувам како него нема среќно
Жал ми е мила, сигурно треба голема храброст и трпение во тие 15 год и кај двајцата. Дали ви е познат проблемот зашто нема бременост и дали се сомневаш на нешто. Јас кај мене мислам дека матката е проблем со оглед на тоа што на последниот преглед докторот не можеше да го види ендометриумот. П. С. Пијам Цикло плус пиев по 1 Естрофем и одам со донор. Еве да размениме искуства и не се откажувај, заедно сме посилни. Иначе, јас наполнив 44 и не знам до кога ќе терам, секако се надевам следното да биде позитивно. Истото ти го посакувам и на тебе!