Не бе никако дхл тоа е, среќата таква ми била сеа последната ја поделив на две од по 40тина евра па ако пак ми наплатат нешто ке има караница
Не, мајката која го раѓа бебето не е генетски поврзана со него, ДНК на бебето е 50% од мајката донор. Но, има повеќе студии кои докажуваат дека самата пренатална околина, односно матката, и физичкото и психичко здравје на мајката гестациски носител имаат огромно влијание врз феталниот развој, метаболизмот и имунскиот систем на тоа бебе во периодот на развој. Тоа се тие т.н. genetic switches, кои некогаш играат дури и поголема улога врз здравјето на тоа дете од самата генетика што ја има наследено од друг.
Zdravo devojki nova sum na forumot I se pridruzuvam na ostanatite so prvo I se nadevam posledno neuspesno invitro
Креирај си account тука. После можеш со мејлот да се најавиш и да си купуваш. Пиши ми лп ако треба нешто помош
Cestitki najgolemi od srce te imam citano na forumot nanazad mislam bese so neuspesni invitra za prvoto, od koi doctor bidna uspehot ako bi mozela da spodelis I dali Imase razlika vo terapijata vo odnos na neuspesnite invitra ili ti predlozija nekoja intervencija vo medjuvreme, jas pred nekoj den imav negativna beta za prvo invitro, i sum so trombofilii za sto Bev pokriena so terpaii a leviot jajcevod neprooden pokaze hcg I posle neuspesni inseminaccii invitro pravevme neuspesno
За што се испитуваше прогестерон на 3 ден? Знам дека обично се испитува на 21ви ден за да се види дали имало овулација. Треба да проверувам сега скоро па се мислам дали да одам на 21ви или 3ти ден.
Fala ti mnogu, vo brzo vreme Gospod da te izraduva i tebe. Jas imav pravedno 4 ivf neuspešni, 3 kaj Tase i 1 kaj Petanovski. Kaj Trajkovski vo N Born bese 5to ivf po red, uspesno. Pravevme skrečing, prima kleskan, progesteron. Dodeka prethodnite 4ivf ne prima nisto od ova. Sega za vtoro detence, bev so zamrznati embrioni na priroden ciklus, i ete bidna(isto KAJ Trajkovski, ne go menuvam za nisto na svet)
Zdravo devojki. Ve molam da mi kazete ako imate slunato kako mojot slucaj. Znaci vo 1 napravivme transfer (2embrioni), za 24 casa se javiv pak vo bolnica so Colica abdominalis, uzasni bolki crevata, jajnicive (ja sum so pcos), vo bolnica 4 infuzii vo tekot na nokta ( antibiotici, analgin ) deka leukocitite mi bile nad 30 i utredenta uste edno pa doagam doma si prodolzuvam so terapijata ( estrofem, aspirin, folna,crinone) Deneska 10 den od transferot. Kolku moze da vlijaat infuziite, kako mislite? Jas sum skoro sigurna deka neuspesno ke bide. Fala vi odnapred ❤️ Se najubavo
Успех успех браво и за вас и др трајковски,сакам да те прашам скречинг колку време се прави пред трансвер?и јас ке идам со замрзнати ембриони оваа година само да досредам со септумов ми го одложи за март сигурно да ми се среди крвта,јануари 12 дена крварев циклус па хистеро и се осека сега слабо крварење имам а не како до сега со згрутчена крв како џигер циклус!и што мислење даде за успех со замрзнати ембриони?
Извини, а во описот на ХСГ не спомнато каква е матка? Многу сум збунета и ја во врска со ова, твојот пост баш ме заинтригира, пошто и ја сум во слична состојба.
Кај мене во описот на ХСГ пишува да е cavum uteri so T форма и да е се друго нормално, а во описот на ЕХО пишива да е само триаглест облик со нормална величина и сее другоо ок. На крај се чудам каква е
Здраво девојки полека почнувам да се спремам за прво инвитро и собирање на потребни документи за ваучер, инаку сум со две екстраутерини бремености и последната ми заврши со одтсранување на двете туби нажалост сега сакам да ве прашам ако може да ми помогнете што точно ми треба од документи и чисто да ми дадете некој совет околу исхрана и сл...