Тоа е во Скопје, а за другите градови незнам. Ако има некоја членка што испитувала ќе каже. На приватно е 4000-4500ден.
Neznam sto da kazam I kako e pametno nit mi se ceka 6 meseci nit mi se izbrzuva.Na youtube ima edna devojka postaveno nekolku videa za nejzino uspesno invitro najverojatno ne e prvo zatoa sto komentira kako bilo vo evropa a kako vo amerika, inace invitro uspesno I e vo amerika e sea sto e razlika od kaj has.Najprvin koga vadat jajce kletki gi oploduvat I so isci metoda I klasicno, potoa gi cekat do 7 den kaj nas toa e do 3 ili do 5. Potoa I'm pravat genetska analiza koi se ispravni nejze I izvadija 23 mislam se oplodija 17 no genetski ispravni samo 6 I bea I tie gi zamrznaa.Potoa ona pravese toj ili nareden ciklus era test za da utvrdi na koi den endometrium I e najrecepticen za toj prozorec na inplantacija. A transfer pravese mislam mesec potoa taka da od punkcija do transfer imase dva ili tri meseci za toa vreme I go sledea hormonalniot status I I vratija eden embrion I imase preporaka do transfer sto da jade bademi indiski irevi riva ananas avocado proteins usheana nakratko I samo svezo ovosje I zelencuk ne zamrznato.Muabetot mi e kolku tamu se ide na sigurno kaj nas ni genetski test ni butur na slepo ako embrionite se delat ok e a moze ne e pa zatoa neuspesni transferi ili biohemiski.Sto se odnesuva za era test nema ni toa osven vo plodnost bitola I toa neznam ni koja cena e , I se dur e vakov pristap na kliniki tesko nas.
Да оди на државно. Јас пред неколку дена испитував со упат од ендокринолог, на клиничка биохемија во Скопје, 250 денари. Резултати следниот ден.
Vo Evropskite drzavi pravat i pgd i era test....e vo mk na sreka se odi izgleda da se pogodi i genetski zdrav embrion ,ete devojkata od 17 embrioni 6 zdravi,,a nie tuka trpime celi proceduri neispravni embrioni nemoznost da se dojde do detence...kaj nas pravat pgd new born mislam za turcija prakat ali treba da im e praksa vo bolnicive barem ke ni skratat mnogu nervi i maki...
Zdravo devojki, dali nekoja od vas ima sto i ostanale Amp.Prolutex za da gi kupam ? Mi trebaat za vikendov, a nikade gi nema. Se javiv na nekolku mesta mi kazaa od Ponedelnik ke gi ima Vi blagodaram odnapred
Во Лајф аптеката кај Југодрво најдов пред некој ден. Инаку вчера конечно стигнаа, можно и од утре да има по аптекиве. @Milce89 Ни во Систина, ни во Ремедика немаше. Подолго од месец немало набавка на Пролутекс во државава. Малце беше проблемот со клексаните, па и со ова требаше...
Јас земав во понеделникот три, вчера ја примив последната. Знам дека имаше затоа прашав..А за клексаните страшно веќе што се случува
Da nema ni vo Sistina ni Remedika nigde, mi rekoa zamena Cryon gel ama sakav da si produzam so inekciite da ne menuvam
Да за жал кај нас само враќаат ембриони па потоа следат биохемиски,спонтани и мисеед ,ги следам во Турција Bahceci се вика болницата тие без пгд не трансферираат и имаат големи успеси,може е време и ние да излеземе од лавиринтите од нашите болници,наместо по 5 и повеќе ивф барем ке знаеме на што сме .
Исто и во ферона нови сад се многу успешни ги следам јас нив ни детал не испуштаат многу успех ппсветеност ама се жени и на 47 години раѓаат здрави деца...ова кај нас ем огин скапо ем спонтани и ајде наново што е што е проблемот и така годинњее во лавиринт
Баш јас вчера пребарував некои документи ,кога видов од 25 год.сум почнала со ивф а стигнав до 37 па години се тоа а сеуште без дете
Здраво девојки Јас правев тест за проодност на каналите и имам три мислења. Според првото мислење на десниот канал имам хидросалпингс кој треба да се отстрани со лапароскопија, според второто мислење не постои оштетување на каналот, а според третото постои мал хидросалпингс кој не прави проблем. Ве молам за совет кај кој доктори одевте, зашто јас веќе не знам каде да отидам
Здраво, за жал мојата бременост заврши. Имам прашање до тие кои одите на ендокринолог на државно а не сте од Ск. Кај кој одите и за испитувања на допочнителни хормони и др. како хомеоцистин В12, Д од каде земате упат и како ви гласи?