Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

248 глас(а)
    15,1%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

189 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,5%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

34 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

97 глас(а)
    5,9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

109 глас(а)
    6,6%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

104 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

300 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

263 глас(а)
    16,0%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

31 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,4%
  15. ГАК (Сите доктори)

45 глас(а)
    2,7%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.663
    Neznam koga ke ni se skratat makite I zosto I posle tolku godini iskustvo vo taka oblast se terat zastareni proceduri a ograniceni sme so vauceri a posle toa cenite ne se bas eftini nekoj da pravi invitra vo nedolgled I da se razocaruva so godini namesto da se proveri genetskata ispravnost I da se odi na posigurno oti citav 80% genetski neispravni embrioni bile pricina za neuspesna inplantacija a samo 20% bilo nereceptivnost na matka.A kaj nas biznisot e vlezen I odma daj histero laparo grbenje na matka I toa koi znae kolku pati a kaj zeni koi nemat rodeno takva maltretiranje na matka pridonesuva za formiranje na athezii vnatre I ajde pa nareden pat isto histero laparo I pod znak prasenje dali ke uspee na bozja milost sme prepusteni.

На Sienna_MK, Ketty_80, Kris80 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Dana31

Dana31 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.601
    Здраво
    Би ве замолила за брз одговор. Имам пријателка која утре ке прави трансфер на два емриони,ендометриумот и е 5.3. Потапката ќе се прави во Германија и таму баш и не им посветуваат толку вниматие и не им ги отвараат очите по тоа што ми кажува. Дали е тоа добар ендомериум или не? Некој и кажал дека треба да биде над 7. Јас сум веќе аут од се што поминав и не сакам да ја советувам за нешто за кое повеќе не се сеќавам како беше. Правеше трансфер пред 3 месеци исто со два ембриона,за жал неуспешен. Овие два и се последни од замрзнатите,па несака да ризикува. Има можност до вечер да ја откаже постапката. Ве молам за совет!

На simplegirll му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.663
    Moe mislenje e deka endometriumot I e tenok bi trebalo mozebi ne samo nad 7 nego li nad 9 ama sea kako zenata da kaze na doktor kako treba ke ispadne my se mesa vo rabota davat terapija od punkcija da se zdebeluva endometriumot I prirodno ananas I brazilski orevcinja, ama sea ako I kazale deka ke ima transfer sto da pravi na svoja taka taa

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Macufceee11

Macufceee11 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    1.544
    Јас мислам ендометрумот е мал. Јас не би правела со таа димензија, иако некогаш е божја волја. Со среќа

5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Ако не си била кај д-р Димитров во ремедика, топло ти го препорачувам за оваа проблематика.

6. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.663
    Kako mislis tri mislenja kaj go pravese obicno ima mislenja od radiolog koi ti go pravi hsg I od ginekolog koja e prisuten za vreme na snimanje I dvajcata davat izvestai taka barem bese kaj mene jas pravev vo Sistina bez anestezija Lani 6000den bese

7. Мила32

Мила32 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2019
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    26
    Здр девојки
    Сакав да ве прасам ја испитав амх хормон и ми испадна 0.17 а за жени од 31 додина е 0.20 . Па ме интересита дали ќе можам да правам инвитро со мои јајце клетки зоштп докторот ми предложува со донирани јајце клетки и да заборавив да ви кажам фсх ми е покачено 13 . Дали некоја има искуство со вакви резултати да оди со свои јајце клетки на инвитро?

8. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Не мила, ова е стар ценовник. Цените сега се многу повисоки на се.
    На пример, трансфер со одмрзнати ембриони сега е 22.000, а тука стои 15.000.

На leonora994 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Јас кај Толовски правев. Тој ми рече имаш хидросалпинкс, ама ништо страшно и со еден јајцевод се забременува. На консултација на гак кај д-р Трајанова ми рече под итно треба да се вади, течноста во него е токсична и може и забременуваш, а таа да го уништува ембрионот. Закажав за лапароскопија (дури вчера, после 1 година закажано ми се јавија заради короната).
    Последно бев кај д-р Димитров и тој ми рече да не брзам со отстранување, дека не е толку критично, да почекам 6 месеци. На крај испадна на негово и од моето искуство со него, јас го препорачувам. А и многу членки тука го пофалиле дека е во подобрите кога проодноста е во прашање.

На NNA, Peace Lily, DTN и 3 други им се допаѓа ова.
  10. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    5.535
    Многу ми е жал :( Се надевам дека ова е последна препрека на твојот пат и набрзо ќе си гушкаш бебенце.
    За витамини ти треба упат од специјалист/интернист, за хормони може матичен гинеколог. Хомеоцистин немам испитувано, можеби некој што знае ќе ме надополни.

На NNA, Tinka1234 и Snaata им се допаѓа ова.
  11. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.663
    Pa kao kaj sekoj e individualno zatoa vika pocekaj 6 meseci dali ke se sluci bremenost prirodno moja prijatelka ima dobro iskustvo od nego uste peed nekolku godini se operira ja izvadi tubata I posle prirodno si ostana ne odese po invitra ama toa e nejzino iskustvo site ne se isti ama vo glavno kao ispusta toksicna tecnost e sea ima nekoj I zatnat jajcevod bez hidrosalpings

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.663
    Ajde ne gubi nadez kako I site nie tuka ke bide eden den daj boze toa da e brzo.Sto se odnesuva do endokrinolog jas Bev vo 8septemvri I nemozam da kazam deka sum zadovolna od nea oti odnosot bese zasto si dojdena bazicni hormoni vo red medjutoa barav upat za klinicka biohemija da uspitam vitamin d homocysteine insulin antitela na tiroidna I neznam sto uste bese I mi dade dodusa nemat bas sekogas reagensi zavisi kako ke ti se pogodi denot moze da otideme da gi I'm at reagensite da ispitas se a moze I nesto da Imat nesto da ne .Probaj so upat od opst maticen dali moze na klinika za edokrinologija ili od ginekolog do endokrinologija ako nemoze do klinika od nieden od niv do polikliniki vo skopje moze opst maticen.Ili eventualno internist od bolnica kaj sto zivees od nego da baras upat do endokrinolog na klinika

На Snaata му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.829
    Дали може најтопло да те замолам да пишуваш на кирилица? Правилата на форумот се да се пишува на кирилица. Многу ти се неразбирливи мислењата, плус имаш уклучено опција autocorrect и дополнително прави забуна. Ако не знаеш како да инсталираш, ова е упатство од модераторите на форумот за инсталирање македонска (кирилична) поддршка:

Компјутер: https://forum.femina.mk/attachments/kirilica_komp-jpg.306963/
    Мобилен: https://forum.femina.mk/attachments/kirilica_samsung-jpg.306964/

На Bilka5T, Kris80, NNA и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.482
    Допаѓања:
    2.584
    Девојки циклусот после трансфер дојде 3 дена после прекин на терапија ама цел е парчиња, дали е нормално тоа? ❤️

15. Marie86

Marie86 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    661
    Jas od po odmana pishav vo grupava .... Dr. kaj nas teraat protokoli nekoi i tolku ... i so zastareni metodi .. i bash do beskraj in vitra ... a edno in vitro privatno se na se e 3000 evra ... si shtancaaat be ... na sreka ako fati fati ... ni generaciski sto sme tuka od 30- 40 ... ke se mrdnime do kaj 50 na chsito ... psiholoshiot moment nikoj ne go zema ... nikoj ne dava odgovor na neuspeshen transfer ... sto e i znak na slabo poznavanje vo oblasta .... toa e kako i sekoja oblast vo drzavava taka i ovaa ...

На Milititi, Stara, leonora994 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. DTN

DTN Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    1.007
    Да, нормално е после сета таа терапија.
    Без грижи.

На Peace Lily и Cloverrrr им се допаѓа ова.
  17. simplegirll

simplegirll Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    247
    Moe mislenje e deka i e tenok endometriumot 5, no sigurno i progesteron ke i merat. Nemoze da gubi embrioncina zaradi toa sto na doktorot nemoze da mu kaze,ili neka razgovara ili neka go smene.No mozebi i imaat napraveno era test pa se vodat spored nego pa zatoa doktorot ne reagira ili mozebi porano go ima mereno endometriumot toj se zadebeluva sekoj den

На Bislimska му/ѝ се допаѓа ова.
  18. leonora994

leonora994 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2021
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    449
    sega koga citav ova pocnav da se plasam.. daj boze da imas vo raka tvoeto dete

На MACI078 и Nbnbnb им се допаѓа ова.
  19. simplegirll

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    247
    Neznam zasto pri tolkavi ceni ne donesat novi tehniki za pogolem uspeh, ke si gi platime samo da ne se vleckame so godini. Ke ni skratat i zdravje,nervi i pari. Kaj nas se prefrla topkata na embrionite,a dali bil tocno pogoden denot za transfer to e prasalnik, iako so era test nema greska, so pgd znaat deka nema da bide neuspesnosta do embrionite pa sleden pat se obrnuva vnimanie na toa sto zenata ima problem.Nemoze so era test i zdrav embrion i zena bez problemi da ima neuspeh, ali kaj nas toa ti e prefrlanje na topkata nie mora podle sekoj neuspeh da se ispravuvame, a doktorive krevat ramenja zasto ne bil uspesen i vo pravo si pa ajde grebene na matka pa ako yspealo da do toa e....Tesko nas i gospod sila da ni dade

На Sienna_MK, NNA, blackstyle и 5 други им се допаѓа ова.
  20. simplegirll

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    247
    Mila mnogu e toa 12 godini, sigurno imas poveke mislenja pobarano.Eden den ke bide ke drzis beblak vo race Se se slucuva so pricina velat posrarite i da znaes deka navistina e taka❤