Zenski , aj edno pitanje , za dokumenti za vtoro IVF , treba li AMX pa nov da se prilozuva ili mozi so stariot od prvite dokumenti ??? i 4D ? novo ke treba ???
Девојчиња тие што сте кај Лазаревски, може ли да споделите искуство како се справувате со Анита? Јас треба да почнам кај него со процесот за инвитро, до сега сме биле на консултации и плус докторот му даде терапија на сопругот да го боцкам 2 месеци со Овитреле и Фостимон , арно ама никој не ни објасни како да го боцкам итн. Кога ја прашав Анита, која влезе на сред разговор со докторот да не “избрка” дека имало други пациенти само ми даде нејзин број , за терапијата на сопругот ми рече “еее што се секираш не е страшно ќе ви покаже некој..”. Некако се снајдовме за терапијата на сопругот, од тука од форумов ми помогнавте доста, гледав на Youtube како да боцкам и се, ама не сакам да биде и сега кога ќе почнам со стимулациите така. Сакам да ми биде убаво објаснето, што да правам, како да боцкам, шема да ми се даде итн. А не Анита само да гледа што побрзо да си одам. Сакам да останам кај Лазаревски не ми се оди кај друг доктор, дека е веќе запознат со нашата ситуација, ама пак и ми е страв од неуспех а тој се должи на тоа ако не ми објаснат убаво за стимулациите и јас правам нешто погрешно.. Баш би сакала да слушнам мислења од тие што сте негови пациенти, како се справувате со Анита и како постапувате ако ве откачува.
А зошто да приложуваш АМХ? Тоа не го бараат, мене дури докторот ми рече никако да не сум го покажувала (дека ми е ниско)
Koga ke pocnes so stimulacija ke ti dadat sema I terapija isto zavisno dali si dolg ili kratok protocol moze ke trebas da pies mikroginon kontraceptivi pred stimulacija zavisi ke ti kaze doktorot da li ili pak ne ako pies ides ti sledat kako ti se folikulite ednas ili dva pati posle pocnuvas so bockanje t.e stimulacija edni se bockat podkozno vo stomak ili raaka a drugi vo kolk muskulno za tie muskulno ili kaj ginekolog ili kai opst maticen ili ako Imas bliska roda prijatelka pa da te bocka nemoze sam, koga ke dobies sema ke ti objasni Anita od koga do koga posto ides na eho pravis proverka na hormoni pa prodolzuvas so isto ili pojako zavisi kako rastat folikulite, moze taka bilo na konsultacija ama za stimulacija posle si objasnuva ona.Samo da znaes ke ti kaze I ona mora sekoj den isto vreme I drugo ako si preku fond Imas do 30 ampuli ako treba plus si placas odprilika ampula e okolu 1500-1700 zavisi koja a moze I saw ne ti treba se zavisi kako reagiras na terapija. Za tie podkozno ke si kupis spric od 1 ml gi ima vo eurofarm I igli mali za podkozno I kako ides na kontrola ti kazuvat dosa pr.0.5 pa posle 0.3 I taka tie I sopeugot neka ti gi davat ne bolat ne pecat. I muskulnite nepecat ama ne li igla pogolema vo kolk I taka.ne se sekiraj za terapija ke ti objasni I sto treba baraj ja ili prati poraka mora da odgovori sto ti e nejasno za toa se tamu
Мојот матичен гениколог нема 4 Д , ме праќа на приватно за докуменри за ваучер. Сите одевте приватно за 4 Д или може со упат на ГАК ?
Јас бев на приватно. Кога бев на консултација за првото ивф во Плодност ми направија и 4д ехо и колпоскопија,па така тоа го приложив.
Девојки денес пак испитував бета е 66.04 а во Понеделникот беше 35.74. Дали има надеж и малку да се радувам илиии што мислите? Во Петок по правило ми е официјалната бета
Јас во Ремедика правев 4D, бидејќи таму го планирав и ин витрото. За ГАК не знам али веројатно имаат..
Се надевам дека ќе ми биде убаво објаснето дека стварно не сакам (сите не сакаме) да си играме играчки со ова. Како си задоволна ти од Лазаревски? Не збори многу ама имам впечаток дека кога ќе го прашаш одговара се детални. Само она го прекинува оти имало други што чекаат... ( а ме бевме повеќе од 15 мин кај него)
Не е кај мене од стрес , камо да беше. Грлото ме боли и затната сум... Др. ми рече за секој случај да се тестирам за ковид ако не дај боже испаднам позитивна ќе ги замрзнеме и ќе го одложиме трансферот
Tolku kai nego neznam da li bilo taka porano ili pokraj koronata mene na primer mi smeta sto soprugot niednas ne vleze mazi nepustat se jas Sama idam toj ceka vo hodnik, toa drugo kaze sto treba kako treba ke pise izvestaj ke te vidi na eho I toa e ke ti kaze terapija sestrata ke vi objasni. Neznam se nadevam na uspeh jas otidov po preporaka od prijatelka za uspesno invitro I za prvo u vtoro dete kaj nego ima iskustvo vo ovaa rabota sea on e doktor valjda znae sto treba. Jas imav prethodni neuspesni inseminaccii kaj nego I sea prvo invitro vo January za zal neuspesno ama ne se obeshravruvam Bev pokriena so terapija I punkcija I transfer pominaa kako treba ama ne se fatija zdravje bozja volja bila takva se nadevam na uspeh sleden pat .Ti opusti se ponekogas I doktorive ne se gospod oni pravat nivnoto ti tvoeto a tretiot del na gospod rabota ajde so lesno I ubavi vesti.Za objasnuvanje ne se sekiraj ke ti kazat kako odi terapija ok kolku do kolku I kako da se bockas toa sto moses Sama drugoto muskulno ke mora's so medicibsja sestra ke I'm ja pojazes zenata I Anita ke ti kaze kako kolku shisgenca prasok kolku vodicki od ampulite I ke te bocnat bilo kade nepravat problem ni opst maticen ni ginekolog maticen
Opusti se betata ti e pozitivna I se duplira pravilno vo petok koga ke izvadi pak ke ti kaze doktorot oti za invitro postapka ne bi znaela da ti kazam kolkava vrednost treba da se ocekuva na beta toa doktor ke kaze veruvaj vo uspeh gali meseto
Pa mojot bash za prvoto mi reche napravi dek aposledno pochnaa da baraat , da ne ve vratat za toa samo