jas vo ovoj petok imam transfer, ama imav i odnosi bideki nitu sestrite nitu doktorot ne mi kaza nisto za ova tema
Треба ново 4д а за амх не ви знаела да ри кажам ама мислам дека нема потреба од таков документ Со упат на Гак
Добар ден девојки.. До колку денови е нормално крварење после неуспешно ин витро? Мене циклусот ми трае 3-4 денови, а сега веќе 7 ден не ми запира. Фала
Мила, мојата матка е во форма на Т буква, така пишува и во извештајот од ХСГ што го правев кај Толовски, до сега имам правено 4 инсеминации и 2 инвитра и една дијагностичка хистероскопија, сите доктори што ме виделе од ГАК меѓу кои Трајанова и Тофовски и сега сум кај Владимир Трајковски не ми кажале дека проблемот е формата, според мерењата матката има капацитет да износи бременост, тоа ми го потврди и Трајковски кога ми ја правеше хистероскопијата. Верувам дека не секоја Т форма на матка е проблем за износување на бременост, секако може да си побараш мислење од повеќе специјалисти или да си направиш дијагностичка хистероскопија и да се исклучи тој проблем Секое добро и ти посакувам успех!
Zdravo devojki, Mi treba pomos. Treba da e bockam so prolutex ili so progesteron ampula.Maz mi najde samo progesteron,kako treba sa se bockam i kade dali znate dali treba sama?
Мила најубаво консултирај се со докторот. Пролутекс и прогестерон депо се во различни дози, не се боцкаат исто. Пролутекс еднаш или два пати дневно се боцка поткожно, а прогестерон депо колку што знам мускулно се боцка на неколку дена.
Zdravo devojki.Pred dve nedeli podnesov za vaucer za IVF.Me interesira dali ima sansi da odobrat so dve insemenacii? Imame kombiniran maski i zenski faktor.Spermogram astenoteratozoospermija.dali nekoja ima takvo iskustvo da dobie vaucer bez 4 insemenacii? Inaku 36 godini sum.
Благодарам мила! И тоа ми падна на памет, меѓутоа секако дека морам да побарам уште неколку мислења за да е исклучам како опција која прави проблем. Нареден чекор и избор е доктор Трајковски дефинитивно!
I jas mislam moze...po logika,ovoj folikul ne im treba. Ne pravime punkcija. Tuku samo transfer na vekje gotov zamrznat embrion
Мила види како ти е по шема напишано, пролутекс се боцка поткожно и тоа можеш сама, јас го боцкав во стомак, прогестерон депо се боцка мускулно, тоа мора медицинско лице да те боцне, јас се боцкав на секои 4 дена во амбулантска установа. Мора да имаш шема за прогестерон, консултирај се со твојот доктор! Со лесно!
Здраво јас сакам да прашам за втор ваучер дали се потребни истите документи како и за првото и дали треба да се стави извештајот и од второто инвитро што го правевме приватно. Значи едно со ваучер едно приватно правевме фала ви
Не знам да ти одговорам на прашањето, но имам прашање ако може да споделиш каде правеше на приватно ивф и која е цената ?