Мила не треба да го ставаш извештајот од приватно инвитро, особено ако нема поминато 6 месеци, тоа може да ти направи проблем. Од првото инвитро исто треба да има поминато 6 месеци, тоа е процедурата за да ти ги разгледуваат документите.Инаку од документите сите испитувања освен инсеминации што си ги правела, хсг не треба и само еден нов спермогран ќе ти треба не постар од 6 месеци.
Девојки не сум од Скопје, но сакам документите за ваучер да ги однесам таму ако можете да ми одговорите каде се наоѓа Фондот и до колку часот можам да ги оставам? И каков документ носите за платено здравство (сино картонче) ?Фала Ви
Позади спомен куќата на Мајка Тереза , преку прозор ќе ги подадеш само, мислам најубаво до 12,13 часот. Ќе ти стават печат на документите. Инаку само здравствена книшка ти треба.
Дали одобрен ваучер за донирани а неискористен се рачуна како потрошен обид ? Сега ми текна дека цело време си викам ќе аплицирам за втор ама изгледа и неискористениот се брои или ? а жалба не им поднесов
Фала многу на одговор.Ме фати страв дека поради тоа што немам 4 инсеменации ќе ме одбијат.Дај Боже да е така.
Фала ти А спермограмите не треба да бидат два како за првото? Ми е страв да не ме вратат за безвезе документи па да треба да чекам плус
АМХ не ти треба, тоа може да ти направи проблем ако е под 1 вредност, јас го поднесов моето АМХ бидејќи беше 2,2 а имав проблем со високо ФСХ, тогаш ми беше 13. 4Д ти треба ново! Спермограм само еден ти треба, јас така поднесов и ми одобрија, првиот ми беше од претходно поднесен и беше со старост од година дена
Пап брисеви крвна слика за тебе хив и хепатит(за2та) 4д ехо и 1нов спермограм...а од приватното ифв не доставуваш нишшто Амх не е задолжителен освен ако они ти побараат а 4д ново треба
Ова со инсеминациите и годините ме чуди, јас имав над 35 и проодни канали и спермограм над 4 милиони и ги направив сите 4 инсеминации, да не е нешто ново?
Неискористен ваучер не се смета за потрошен, ама јас првиот пат поднесов барање за обнова. Не знам дали е потребно, да го најдам и ќе ти го пратам утре. Можеш да си го напишеш и да им го вратиш стариот ваучер. Не знам стварно дали е таа процедурата, ама имај си го писмото, ако треба ќе им го дадеш.
И мене ми доделија ваучер без ниедна инсеминација имав тогаш над 35г.кога поднесував.Зборувам за уште пред 3год
Јас во 2018 ги направив, немаше наведено возрасна граница П.С Нека ти е жива и здрава ќеркичката, само радости нека ви носи!!!
Индивидуално е...мене ми траеше и повеќе денови, па за 2 недели пак добив циклус, што во живот ми се нема случено, се убив од крварење. Ако не ти запре за ден два јави се на д-р, мене ми даде едни капки за вториот пат да запре.
Mene isto ciklsite mi se po 3,4 dena,posle neuspesno ivf slednite dva pati imav po 3,4 drna krvarenje i do 10 den od dobivanje po malku kako zastarena krv sto nikogas ne mi se slucilo, so eho me vide doktorot rece ok e nekoi kapilari od endometriumot moze da prskale....zavisi kolku obemno imas neka ti napravi eden pregled