Како си девојче @Sienna_MK..? Добра ли си? Одамна те немам читнато... Пишав само да те поздравам❤ Т.е сите ве поздравувам и ви посакувам најубав деннн!!!❤❤
Исто и јас , имав и хистероскопија и хсг и над 35 и ми бараа 4 инсеминации па дури и ехо од матичен гинеколог незнам зошто ама тоа е
Женски, ми јавија дека сите 3 ј.к. се оплодиле, дури и они не се надевале на тоа бидејќи малку ј.к. но резултатите не се добри туку ОДЛИЧНИ Закажавме трансфер за утре
Фала ти миличка, добро сум, се враќам во нова битка после 4 месеци пауза, колку и да сме на дното сфаќаме во еден момент дека треба повторно да се кренеме за да си ја оствариме целта. Желбата и надежта се посилни од било која повреда Ти посакувам брзо опоравување, заедно тука сме посилни, тоа го сфатив откако почнав пак да ја читам темава, тука навистина има неверојатно храбри жени, впрочен сите сме храбри до една и верувам дека никој нема да се откаже додека не го слушнеме најубавото МА-МА изговорено со ангелски глас! @WhiteAngell со лесно утре на трансфер, да роди со две најцрвени цртички!
Другарки на една моја пријателка и треба помош Прво ивф на 10 ден од трасфер има кафеав исцедок на 11 ден бета 25 денес на 14 ден бета 78 Знам дека треба на 48 саати да се дуплира бетата што мислите вие ова е ок или Секако ке се комсултира со лекар и ке направи пак бета во понеделник
Да, вчера имав пункција, за утре ми закажаа трансфер. Рекоа дека резултатите се одлични, веројатно одма се оплодиле и се спремни за трансфер
i jas se bockam so progesteron, ama treba muskularno da ja zemes jas odam posle 19 vo berza pomos i go zemam.
m mila kade ke go pravea transferot, i jas utre ke imam transfer ❤️ ama imam mnogu strav ne znam zosto se plasam tolku, poveke mislam ako se to ova na kraj ke bide negativna, neznam kako ke mozam da se smiram
Здраво За тие сега што имате поднесено документи во фонд за инвитро дали имате добиено одговор и дали сега комисијата е во петок или четврток дека еднаш ми викаат четврток за денес денес звонав за утре ми кажаја
И мене ми се по 3,4 дена а сега еве 8 ден уште чат пат имам исцедок де кафен де како крв чудно ваљда е ок
Kaj mene bese kafeno do 10 den i toa 2 ciklusi, ali pregledot bese ok,hormonite bea vo red.Sega povtorno imav neuspesno ivf pa ke vidam kako ke bide.Odi na doktor neka napravi edna kontrola.
Jas vcera se javiv mi kazaa deka utre na 19.02 ke ima komisija.Pred dve nedeli podnedov i sakav da prasam za status na baranje, no mi odgovorija deka se uste ne e razgledano.Ajde ti posakuvam sreka i da dobieme vaucer.
Систина. Мисли позитивно и без страв, се ќе биде во ред. Со среќа и за две недели со II да се пофалиме
Кога има помал број на ј.к, односно ембриони трансверот се прави на 3 ден на осумклеточни ембриони-ембрион. Не се чекаат до бластоцисти исто заради малиот број и да не се ризикува во случај на застој на ембрионите и се враќаат на 3-от ден зошто поголема е веројатноста да успеат во матката на жената нормално како по природна средина. Исто и јас имав трансвер на 3 ден јас имав 1.јк т.е ембрион и ми беше успешно. @WhiteAngell со среќа драга и за 2 недели да ни се пофалиш со висока бета
Фала ти мила, фала ви и на сите други што ми посакавте среќа, дупло да ви се враќа и само високи бети да читаме во темава
Jas imav samo edna inseminacija pa dobiv i sum na 35 godini . Prati pa ke cekas odgovor odgovaraat za 2 nedeli.