Сега брзо испитував на приватно во СинЛаб, 1800 ден. Претходно сум испитувала и ХемоЛаб, таму е 1500 ден. Поефтина опција е на Клиничка Биохемија со упат од специјалист. Поздрав
Јас се ова го имам слушнато од другарка која правеше ивф во Гент, Белгија.. Се исто кажано како што наведе, Ова им го кажа докторот од таму , постапка успешна од прв обид , што се правеле таму не знам, само знам дека скречинг сигурно пред трансфер
Јас искрено не би се вакцинирала во процес на инвитро или било како ако планирам бременост. Нема доволно истражувања за индикациите.
Јас овие ги немам испитувано, прв пат кога отидов кај Петличковски пред 2 години не ми ги наведе овие, што се прави во случај да се јави некомпатибилност со партнерот? Разговарав со мојот доктор на оваа тема и он никако не ми препорачува вакцинирање додека сме во постапка и додека добиеме бебе. Рече дека лично не би се вакцинирал додека не му дадат гаранција дека ништо нема да му се случи Не е поради неговиот став, но секако не би се вакцинирала барем не сега и не додека сум во постапка!
А овие испитувања на компатибилност, дали треба да се испитуваат ако се доаѓа до бременост каква таква (рани абортуси)? Јас кога бев кај Петличковски, исто не ми ги кажа, но јас тогаш се фатив за антиспермалните антитела за кои ми рече, штом дошло до зачнување некогаш, значи дека ги немаме или не се прават, не сфатив.. Ако знае некоја околу овие ХЛА и крос меч дали исто се потребни ако не дошло воопшто до зачнување во постапкиве или и ако дошло (секако до сега ни еден доктор не ми ги спомнал). Поздрав и ве гушкам..
Јас правев ХЛА затоа што кај мене не доаѓа до имплантација. Испадна дека од 8 алелеи, 4 се совпаѓаат. Најдобро испитајте чисто да си бидете на раат дека е во ред
Со cross match се утврдува некомпатибилноста со партнерот. Не би знаела да кажам.мене трансфузиолог ми го препорача.
Заврши и мојот трансфер, вративме 2 ембриончиња Сега доаѓаат најтешките 2 недели до тест. Ви посакувам среќа и успех на сите што сте во постапка
Imas kombinirani mutacii I na poveke geni sigurno ke treba i kleksan I aspirin ama ne e toa tolku strasno ni prvi ni posledni ne sme da dojde do bremenost za kleksani malku bitno
Izvini vaka na prasanjeto , sto ti kaza Petlickovski sto da napravis ima terapija nekoja nema sto e careto ako ima pokolopuvanje