Ми го стопли срцето, никогаш не треба да престанеме да веруваме во чуда! <3 Лесна бременост посакувам!
Треба да имаш испитано ТСХ да. Мене ме имаа вратено за сосем нешто не битно ама ајде помина, исто си чекаш пак 1 месец за одговор. Јас толку чекав месец дена.
Zenski , ako ima nekoja budna , da me I sto ponataka, koga se sovpagaat??? Ima nekoja preporaka sto da se pravi od doktor??? Deka chekam jas rezultati od istoto...
Со среќа за 2 недели да се пофалиш и ти со висока бета. Јас пред 2 години на денешен ден имав пункција
Јас пак Од сабајле имам грчеви во долниот дел од стомакот и препоните ме болат дали е нормално? 15 ден сум од трансферот со ниска бета вчера 85 ( мало потсетување)
Devojki, dali ste slusale za Ashwagandha ? I dali nekoja od vas go iskoristi? Procitam po forumi deka ima mnogu pridobivki za problemite so neplodnost pa ako imate nekoe iskustvo ve molam spodelete
Пред неколку месеци купив од Ајурведскиот центар и еве уште ги пијам,а за некакви ефекти и подобрување не би можела да кажам со сигурност,но еве имам редовни овулации ,на природен циклус вадам по 2 клетки, делува добро на спиењето...,но дали е до нив нз. Ќе видиме за понатаму, сепак е индивидуално.
190 едтрадиол, еден фоликул имав пораснат, 16 ден .. малку е нели? понеделник ми е контрола ама чисто да си прашам искуства
Procitav dopolnitelno deka vlijae loso vo tiroidnoto zlezdo. Ne sum sigurna dali e vistina ama pisuvase deka se pokacat vrednostite na tiroidnoto z dokolku se koristi dolgo vreme
Не е малку. Треба да биде околу 200 пред пункција. А може му треба уште малку за да порасне. Колку мм беше фоликулчето на мерењето?
Здраво девојки, освен во оваа група, член сум и на ФБ група за поддршка на жени кои прават ИВФ. И ми остави впечаток дека во многу земји иако жената веќе има родено, сосема е нормално да се прави ИВФ за 3-то дури и 4-то дете. Има жени со 2 деца ИВФ кои отворено кажуваат дека планираат 4 деца да родат. И во тие земји не се сите третмани платени од државата како кај нас. Ама сепак ставот на семејтвото и можда поважно на на медицинската фела е дека жената не е "чудна" ако посака повеќе деца преку ИВФ. Кај нас одиме од клиника во клиника па буквалнно се молиме да ни се погоди докторот па да добиеме дете. И со години талкаме додека се одреди вистинскат диагноза. Кај нив очигледно е многу поразработена целата ИВФ "индустрија" како и испитување на причините за неплодност. Кога ги читам како да зборуваат за планирање на спонтана бременост, воопшто не се оптеретени со прашањата кои ние тука ги поставуваме. Таму како никој да не се врзува емотивно со процедурата или со тоа како се однесува клиниката кон пациентите. Клиниката се однесува како што треба и имаат правила за тоа. Дали не е дојдено време ние како пациенти да заземеме построг став кон клиниките кои нудат ИВФ, да тропнеме на маса дека е време да се подобрат нештата почнувајќи од тоа докторите да не се однесуваат дека им е сеедно и да не ни кажуваат неетички коментари кога знаат дека на нас ни е тешко, да ги прават сите подготовки како што треба и да не ги молиме за истото. Сестрите да дигаат телефон кога звониме, да не не гледаат попреку кога имаме некое барање или кога ни треба објаснување. Да не губиме време шетајќи по клиники, сите клиники да работат како што треба спрема секоја жена. И воопшто системот да е свесен дека иако државата дава ваучери, тие се од буџетот, а тој е од даноците кои сите ги плаќаме, значи секако ние плаќаме.