Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

248 глас(а)
    15,1%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

189 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,5%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

34 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

97 глас(а)
    5,9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

109 глас(а)
    6,6%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

104 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

300 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

264 глас(а)
    16,0%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

31 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,4%
  15. ГАК (Сите доктори)

45 глас(а)
    2,7%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.821
    Допаѓања:
    4.290
    Како за 12 мм, супер е естрадиолот. :inlove:

На biba818 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Brinjonka

Brinjonka Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    44
    Lazarevski e najdobriot ginekolog za neplodnost vo Mk i posiroko,samo blagodarenie na nego jas sum bremena 7 mesec,posle 2 neuspesni invitra kaj drug doktor.Slusaj go doktorot i veruvaj mu zosto imas srekja da si pacient negov.Istotaka imam i najpofalni zborovi i za sestra Anita,tolku e profesionalna i posvetena,duri ne mi se veruvase deka takva medicinska sestra postoi,gledajki gi site sestri vo druga bolnica.

На Only1, Stara, babybubu и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Grateful

Grateful Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2020
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    544
    Zdravo devojki,
    Deneska mi e 3 den od transferot.Me boli polovinata i nekogas jajnicite kratko po 2-3 sekundi. Dali e toa normalno,i koga najrank mozam da napravam test za bremenost?

На Meckicja и tina2018 им се допаѓа ова.
  4. biba818

biba818 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    648
    Честитки Brinjonka за твојот успех, лесна и убава бременост и уште поубави години понатаму со твојата среќичка
    Се мислев дали да пишувам, ќе пробам да бидам најблага што можам
    Одамна имаме заклучено дека секоја една кога ќе успее за неа тој доктор кај кого успеала е најдобриот овде па и пошироко како што пиша
    Но сакам порака до сите
    Ајде барем ваквите епитети ставете ги во инбокс кај членката а за сите останати овде нека биде дека најдобри се сите они впишани погоре
    Јас моето негативно искуство од цели три и повеќе години кај истиов споменат доктор нема да го напишам , ќе кажам само штом толку време сум му посветила значи дека и јас сум мислела дека е најдобар но верувај не има такви кои без некој да не речам никаков проблем па не сме успеале кај него
    само ќе кажам
    4 ивф на Д3 6.9 .. и што правиме сега? дури вас кога ве најдов овде разбрав дека Д3 било многу битно
    можда и не била причината токму тоа но тој на секое ми велеше, следен пат ќе успееме..баш без никскво образложение дека нели немавме проблем ниту јас ниту сопругот, ембриони топ, сите четири пат вратени на втор ден
    многу сум емотивна во однос на него, а и ние не сме тука стручни да кажеме кој навистина е најдобар, да не одиме премногу лично или барем пишете “ За мене е најдобриот” не генерализирајте ве молам зашто погодува многу длабоко
    Се надевам нема да ми замериш дека не мислам ништо лошо, сакав јас да исканализирам она кое што го почуствував кога ја читав пораката

На Mihaela123456, Rtulka, @Iv и 35 други им се допаѓа ова.
  5. Brinjonka

Brinjonka Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    44
    Ne ti zameruvam,i ti posakuvam uspeh ponatamu

На Kris80 и biba818 им се допаѓа ова.
  6. Kateruna

Kateruna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2020
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    845
    Јас те подржувам во твоето мислење. Ви посакувам искрено и од срце успех на двете . Сакам да споделам како јас се почувствував кога го читав постот на бринјорка. Читајќи ги епитетите кој во мојата глава се преведуваат најдобар во свет , ме фаќа страф дали ја избрав правилната клиника и Др. Се вознемирувам толку многу што добивам благи тахикардии а сум во процедура. Јас и верувам н а мојата докторка , дури и ако овој пат е неуспешно не би ја.менувала , но сите ние сме ултра емотивци и ни е потребна подршката тука.

На Stara, KonstantinaM, Meckicja и 6 други им се допаѓа ова.
  7. leonora994

leonora994 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2021
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    449
    zdravo devojki, denes mi e tretiot den posle transfer. sakav da ve prasam vije sto pvavevte posle transferot samo si legnavte ili zivevte kako porano, jas 3 dena samo legnam i jadenjeto vo soba go jadem.

8. Twins256

Twins256 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2020
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    6.648

На leonora994, Nade-sunrise, Inamya и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Milce89

Milce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    1.519
    Здраво мила, со лесно да ти поминат деновите и ти посакувам висока бета(fingers)
    Нема правило за станувањето, како осеќаш така.
    Јас неколку трансфери лежев цело време и не успеав. Сега последново, по препорака на докторот станав уште наредниот ден и секој ден се раздвижував низ соба. Како осеќаш така, но мислам дека треба по нормално да функционираме, зашто лежењето цело време може најмногу психички ни делува.

На Stara, Twins256, leonora994 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Лежев само првиот ден, за јадење нормално си јадев како човек на маса. Одмарав да речам првите 2-3дена со некои лесни обврски на пр. диплење алишта ставање во плакар на закачалки готвев јадење...
    Од 5 ден почнав да излегувам надвор на лесни прошетки со моето милениче, се беше како и претходно секако без нагли потези кревање тешко итн.
    Инвитрото ми беше успешно.
    Се пропрачува движење дури во некои земји донтприте викаат после трансвер да си одат дома на велосипед.. Во секој случај треба движење за циркулација на крв во матката ако лежиме постојано како ќе оди крв до матката и секако за нас самите од психолошки аспект нормално повеќе ќе ни наштети значи постојано ќе мислиме дали успеало не успеало...

На princessp, Stara, DaisyDream и 12 други им се допаѓа ова.
  11. leonora994

leonora994 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2021
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    449
    fala mnogu i na dvete na sovetite, i jas taka mislam deka treba da stanan ama maz mi misli deka treba da lezam i ne me ostava nisto da pravam, ama ke mu go kazam ova sto vie pisavte ovde, i toj da se smiri ... fala sto me odgovorite ❤️❤️

На Inamya, tina2018, NNA и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Macufceee11

Macufceee11 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    1.544
    Комплетно се сложувам со тебе, само што ја прочитав првата реченица, превртев со очите. Секок доктор што ќе ја погоди правата терапија и ќе го најде проблемот е најдобриот за нас. Погоре членка се плаши да и пристапи на таа некоја си Анита, а овде ти чиниш сестра ти е. Сите доктори погоре се добри и стручни, нема збор за тоа, секоја успеала кај некој од нив, кај оној што ни влеал најголема доверба. Има нови членки тука кои сеуште не знаат каде се наоѓаат, со тек утврдена неплодност и истите би ги прочитале твојот коментар и еве би отишле кај тој доктор, ќе испадне неуспешно и после што правиме, нели беше најдобриот во Мк? Исто така можеби има и членки револтирани од тој доктор и кај истите твојот коментар ќе предизвика само бес. Дајте ве молам без фаворизирање доктори и малограѓаништва. Ова е група за помош, поддршка, совети не за реклама на доктори.

На @Iv, Marie86, Hoppe 2021 и 24 други им се допаѓа ова.
  13. leonora994

leonora994 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2021
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    449
    fala mila❤️❤️❤️, sega se custvuvam kako nescafe 3 vo 1, bideki imam dve mali zhivoti vo mene ❤️❤️❤️

На @Iv, Stara, Inamya и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Brinjonka

Brinjonka Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    44
    I jas ti posakuvam uspeh ,i navistina mi e cudno sto vaka reagirate ,sepak site bi trebalo da sme zreli i vozrasni osobi...Moeto mislenje se sovpagja so statistikata vo Mk za najdobar i najuspesen doktor vo invitro oploduvanje.Pozdrav i vi posakuvam srekja na site,nezavisno kaj koj doktor ste...

15. Damjana5

Damjana5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2020
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    898
    Девојчиња имам неколку прашања ,може некој знае да ми одговори да не лутам :)
    За ваучер зарем не може да послужи извештајот од обработената сперма кога правевме инсеминација или треба нов спермограм да се поднесе и дали може двата да се од две различни приватни клиники.
    Второто прашање ми е дали на клиничка биохемија можам да испитам за хепатит Б и Ц , зашто ќе одам за АМХ , па да не ме боцкат два пати во ист ден , на различни места .
    За витамин Д , упат од кого треба да земам?

Последна измена: 21 февруари 2021
  16. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.821
    Допаѓања:
    4.290
    1. Можеш истиот извештај, ако е тоа спермограм (со сите параметри)
    2. Не знам дали може инфективен скрининг (мислам дека не може), но најди број на интернет и прашај ги. Ако не прават, за да не те боцкаат два пати, на првото боцкање замоли ги да ти наполнат епруветка со крв и однеси ја на второто место.
    3. Упат за вит. Д од интернист, ендокринолог, гинеколог на ГАК....

На NNA и Damjana5 им се допаѓа ова.
  17. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.285
    Допаѓања:
    2.781
    За спермограм , мора едниот да биде од гинекологија или од хистологија , другиот може од приватна , барем јас кога поднесував така бараа

На NNA и Damjana5 им се допаѓа ова.
  18. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Во право си и ти и таа. Јас воопшто не ја сватив како да дошла само да се пофали веројатно затоа што и јас сум била пациент и во систина -кај Лазаревски и во њуборн кај Трајковски. И го делам истото мислење со неа. Не зборувам тука за тоа дека Лазаревски незнае што прави или е нестручен. Баш има многу повеќе искуство, па тој и е првиот што направил инвитро во Мк, и баш затоа го одбрав првично. Првиот впечаток супер, охрабрувачки баш на масто. После неуспешното инвитро(кај нас е стерилитет од необјаснива причина, идиопатски што се нарекува) никаков утешен збор, како во небрано. Прашувам што е следно да провериме, ништо.Сама си истражував на интернет што се испитува па му предлагав и тој вика аха да можеш...па што не ми го предложи....Второ неуспешно инвитро, каде на осми ден крварев како менстр. Му кажувам (по маил) бидејќи сестрата ја добив ама ми рече да го праша др па ќе ми каже и тој ден не добив одговор, па решив маил да му пишам, ми врати не е менструација рано е за тоа. Му вратив јас се напив прогестерон па малку се смири, ми враќа супер напи се пак...???? Јас цела во прашалници па зошто ти не ми кажа за ова си велам... И така и тоа инвитро не беше сепак успешно. На консултацијата како целиот во небрано, така ладен без одговори уште да ни речеше јас со вас неможам да се замарам, како да сакаше да не откачи. Премногу пациенти има и несака да се замара со тешки случаи каде треба да размислува што би можело да биде. Како навикнат да си е на лентата, одиш стандард стимулација, пункција другите прават ембрион ти го враќа , успех честитки и идемо даље. Така беше со пријтели заедно почнавме кај него тие од прва успеаа, причина слаб спермограм. Иста терапија се исто имавме. Кај Влдимир во њуборн сосема друга приказна иако и таму имам три неуспешни инвитра. Значи не ми е крив Лазаревски што немав успех, ниту Трајковски. Зборуваме за човечност, однос, посветеност. Трајковски три инвитра, три пати различна терапија, нешто плус нешто минус, значи размислува се косултира пробува, се посветува да кажам. Е тоа сакала да каже и жената што ја искара и јас ја разбрав. Има некој не му е битно тоа, нема потреба од пријателско лице едноставно си тера, и му верува на докторот и најголем намќор да е. И тоа е во ред. Секаде и во секоја болница има и успех и неуспех, од исти доктор и задоволни и незадоволни. Тука ние сите си го пишуваме своето искуство, и секој ќе си види што бара тој од докторот и лај да оди. На крај секој треба да си направи консултација со повеќе па да одлучи.

На zoriica, Rtulka, CvetCvet и 27 други им се допаѓа ова.
  19. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Сосема се согласувам од збор до збор.Исто искуство ама дај боже сите со господ напред да издвојуваат победа во оваа тешка борба на животот.

На NNA, Hoppe 2021, Stara и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Twins256

Twins256 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2020
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    6.648
    Друшки,ај пак да си прашам јас ( по којзнае кој пат,ама сепак за сигурно) ..значи во Железничар се испитува инфективен скрининг(Хепатит Б,Ц и сида) само со лична карта,300 денари,боцкање до 9:30??

На tina2018 и princess5 им се допаѓа ова.