Честиткиииии! Со лесно бременоста, дај боже и ние да осетеме ваква среќа. Дали меѓувреме примавте некоја терапија за нискиот AMH?
Фала ти мила, ти посакувам што побрзо ваква среќа Од терапија бев само на суплементи(не хормони) Q10, D3, Maca, Omega3, Impryl... Што е најважно ги оставив цигарите, и тоа електричната и тутунот ги фрлив... тие се бр1 причинител за квантитетот на ј.клетките. Амх за жал не се подобрува со терапија, но затоа можеме да влијаеме на квалитетот на јајце клетките
Девојки од ви посакувам лесни бремености, многу убава вест и кај двете посебно кај Лолипоп, вакви приказни ни даваат надеж, дека сепак постои шанса и не е се’ изгубено!
Jas bev skoro na ispituvanja na imunologija, baraj da ti dadat upat za na humana genetika i imunologija i tamu baraj dr nekoj da ti zapishi na upatot sto sakash da ispituvash , odnosno jas raskazav so maka imam i dr zapisha so misli od koi i antitela ... i ke ti prati na imunologija da te bocnat odma ...
Прекрасно! Колку убава вест, честитки!! Еве уште еден доказ дека чуда се случуваат и дека треба да веруваме во нив!
Клексани тешко се наоѓа. Врти на телефон по аптекиве да ти кажат дали имаат. Прашај го и докторот ако евентуално не најдеш клексан, дали може фраксипарин да земеш како замена.
Jas go prasuvav jani vo slucaj da ne se najde kleksan dali moze fraxiparin mi rece kako ke se snaodjas taka zimaj nemoze da biras sto ima toa medjutoa rabota a e vo fondot priznavat refundacija na toa sto ti pisuva vo izvestajot a ne kako si se snaodjal ne gi interesira a znaat ima deficit ama toa e
Пред некој ден прочитав некаде дека во помаливе аптеки се наоѓало, или може да се порача. Не знам колку е точно, па пробај јави се МариаФарм, БернаЧаир, Молика, Betty..
Кога нема тоа што ни треба, ќе се снаоѓаме, па ќе земаме што ќе се најде и од каде ќе се најде. Јас на пример, од Косово имав набавено, затоа што кога ми требаше тука немаше ни клексан ни фраксипарин. Се откажав од рефундација, побитно ми беше да се снабнам навреме со терапија.
Девојки имам прашање, можеби е глупаво но подобро да прашам одколку да направам беља. Треба да почнам со постапка нареден месец т.е. од 2 ден од циклус, но додека не сум почнала дали е океј да вежбам полесни вежби и кардио или ништо да не правам сега баш пред инвитро? Дали вежбањето би ка отежнило ситуацијата или пак е подобро барем малку од малку да се раздвижуваме?
Знаете ли што е разлика меѓу bemfola и gonal f? Пишува дека се слични, но не знам врз основа на што доктор одлучува да оди со едното наместо другото, ако ги има на располагање двете.
Најубаво во извештајот да ви ги пишат и двете,па потоа што ќе најдете да може да се рефундира,мојот трансфузиолог така ми пишува...зошто реално дефицитарни се и низ цела Мк ги бараме.