Слободно можеш да вежбаш. Уште поубаво. Јас имав криотрансфер и баш бев физички активна до трансфер. Е сега ти дека ќе си со стимулации нека не бидат интензивни вежби. Сама ќе си осетиш кога ќе почнат да растат филикулите ќе имаш благи болки...тогаш прекини бидејќи и да сакаш да вежбаш нема да можеш, ќе имаш нелагодност.
Девојки здраво .. Се спремаме за инсеминација. Имаме резултати од хормони,ХСГ,чисти микро.брисеви,спермограм. Што друго од испитувања е потребно за инсеминација на клиника? Дали е потребно хив тест??
Dali nekoj ima iskustvo so nizok testosteron,Ispituvav androgeni i testosteronot 1 edinica pod granica mi e, vo sekoj slucaj ke se konsultiram so doktor no me interesira dali ima nekoj iskustvo
Треба да го приложиш и ПАП тестот и инфективен скрининг за Хив хепатит Б и Ц за тебе и за сопругот. Со лесно и да вроди со плод!
Пред се ти благодарам за брзиот одговор. Дали може да ти пишам во лична порака за да те прашам уште нешто?
Девојки користам 2 вечери кринон гел и ноќите ги поминувам со стомачни болки. Искуства? Дали на некој и се случило?
Зависи дали ќе одите на стимулиран или на природен циклус тоа е во договор со докторот. А цената конкретно за во систина за трансфер со замрзнати е 27.600 денари.
Da pijam veke 1 ipol godina no nikogas ne bev proverila, pa sega me interesirase dali verdnostite mi se vo normala
До пункција си функционираш најнормално. Самото тело ќе ти каже до каде и што можеш, не се грижи. Ја до последно си вежбав, секако не екстремно, но кардио мислам дека е сосема прифатливо. Можеш за сигурно да си се консултираш со сестрите,ја све си прашував.
Pa i zemav li edna godina bez presran, nekogas po 2000, nekogas po 6000 a imase periodi i po 10.000 internacionalni edinici, plus sekoj den okolu 300gr morkovi i sok od morkov. Tesko se kreva, zatoa koga nekoj ke mi recese ma kako 6000 kako 10 000 mnogu e toa, znaev deka ne e!
Каде проверувавте вит Д? Дали треба упат , која цена е ? Јас веќе една година земам капки по препорака на доктор но никогаш не сум го проверила
И јас испитав и исто ми е околу 85 Една година земам од 1000 ie а го испитав пред еден месец во ремедика 1800 ден. Цените се скоро секаде исти
Членки да ве прашам нешто,за прв ваучер кои обрасци ми требаат од страната на фондот? Имам предлог потпишан од матичен гинеколог и барање пополнето од мене, пишува и некаква изјава образец 4 но не можам да ја најдам. Ве молам за одговор.
Тоа е само протоколот објаснет што следува да прочиташ http://www.fzo.org.mk/default.asp?ItemID=B5C974629F170249B59B83F25792321F Испечати го и потпиши го само, демек да се знае дека си прочитала 1,2,3 и 4 испечати ги Изјавата и барањето пополни ги ти А предлогот треба матичниот Протоколот само потпиши се најдоле