Zenski, za vaucerot procitav deka treba 4d eho. Dali moze samo izvestaj od laparo i histeoro bez 4d da dostavam? dali toa e dovolno?
Јас поднесов за ваучер само со извештај од лапаро и хистеро.. ама ми побараа и 4Д.. не ризикувај направи си го. Среќно
Достави си и 4D. Сепак е во задолжителните документи што ги бараат, може да те вратат за тоа. Поздрав и со среќа
i jas pravev laparo i histero ama donesov plus i 4D eho toa go pravev vo gak, bideki ke te vratat samo za 4d eho
Девојки да ве прашам за метилирана фолна ако може. Јас не сум испитала мутации, ама како што гледам скоро секоја што испитува има по некоја, барем бенигна и за повеќето терапија е метилирана фолна. Дали има штета ако си пијам на своја рака. Исто така купив и фертилимин, зошто ми препорачаа елова, ама читав дека овие се подобри. Е и во нив има малку фолна, 150 mcg. Дали е ок да се земаат заедно овие суплементи?
Метилирана фолна е активната форма на фолна киселина. Секако треба да пиеш фолна киселина во и пред бременост, па подобро е да ја пиеш оваа.
Mutaciite koga se ispituvat ne se samo za metilirana folna tuku I dali vo terapijata za ivf pred za vreme I posle treba da se vovede aspirin I kleksan.Od metilirana folna nikoj steta nema so toa sto tie so mutacii mora I treba da ja pijat isklucivo nea obicnata organizmot ne ja prerabotuva, drugive sto nemat mutacii ne I'm pravi razlika dali pijat metilirana Ili obicna
Да, да знам дека е така, јасно ми е, знам и за аспирин и клексан ако мутациите укажуваат на тоа, само тоа ми беше муабетот, дали без испитани е ок да пијам таква наместо обична, со оглед на тоа што ја има во фертилиминот во мала доза.
Ti preprasaj ginekolog Ili podobro endokrinolog za dozata pred bremenost za bremenost da ti kaze mislam deka do 400-500 mcg e ok, e za pogolema doza ke kaze doktor da li treba i koga treba obicno vo bremenost ako ima potreba pogolema se dava pr.800-1000 mcg ama toa zavisi ne site treba da zimat samo po preporaka
Ние за спермограм на клиника земавме упат од општ матичен доктор на сопругот, може и од уролог секако