Zdravo devojki nekoj iskustvo za dr mickovski i za dr rina..posle dve neuspesni invitra ka dr popovic u sistina pocnav vo remedika
И моите В-hcg се секогаш под 0.1. Кога ќе видам резултат,кома сум. Со среќа понатака, ќе бидне кај сите еден ден, само мачење е..ама нема поинаку,тоа е што е. Инаку имав трансфер сега во петокот, па сега ќе се шекнам чекајќи. Многу ми е страв, кога правам тест и кога ќе видам една цртка, ми се скратува животот мислам
Прочитав пред некој ден дека разговаравте околу вредноста на бетата сепак би сакала доколку има некој од лично искуство да ми пише, поточно во мојот случај на 3 дневни ( вратени 2 ембриони) бетата на 14ти ден е 425 , дали има значење дека само едниот ембрион е успешен (бидејќи бетата не е над 1000) или не мора да значи, ехото ќе покаже?
edna drugarka od forumot mi pisa na privat i ki kazese deka imase beta hsg 103 a potoa vo eho videse deka ima bliznaci ❤️ so steka neka ti e
Наоружај се со некоја лајт литература или сериички, и уживај. Другото, не е до тебе дај Боже овој пат висока бета да видиш На тебе и на сите во исчекување и во постапка, со среќичка Да се радуваме во најскоро време
Мила честитки Немора да значи ништо со вредност на бета, нема правило. Кај мене со 5 дневни ембриони, на 12 ден бетата беше 1000, ама ни тогаш не се знаеше дали се две или едно. Во мојот случај се потврди дека се две на ехо, две недели после бетата. Честитки уште еднаш
Се сложувам и јас со тебе, @Seda09 јас сум кај неа, многу е добра прво како личност после како доктор, дава се од себе. Понеделник имам трансфер кај неа
Девојки денес добив некаде после 13h. Треба да испитам хирмони на 3-ет ден од цуккус па незнам дали понеделник или вторник ми паѓа 3-ет ден
I mene taka mi se pogodi minatiov pat, bas sabota posle 12h dobiv. Bidejki ne bev vo moznost ponedelnik da odam,bev vo vtornik nautro (3 i pol dena ) . I doktorot i vo laboratorija prasav rekoa deka moze i togas. I bas pic-pec bea hornonite,nemase razlika od tret den tocno koga sum gi pravela. Sestrata pak mi imase kazano,ako dobies popladne,se racuna od naredniot den. Mene baska prviot den sekogas mi e malce kafeavo, dodeka "probie" taman naredniot go racunam. Inaku i na vtor den imam proveruvano, isto taka d-r mi rece ok e. Vtor,tret ili cetvrt den. Nema da zgresis i pon i vtornik da otides mislam. edit: Izvinete na latinica se zaboraviv, da ne prekucivam.
Јас баш поради тие домашни тестови на кои претходно секогаш била само една цртка, после мојот прв трансфер решив да си чекам директно за бета преку крв. Комплетно си го намалив стресот, дури можам да кажам дека уживав тие 14 дена. Најдобронамерен совет е да се обидеш да се опуштиш и не мислиш што ќе биде, бидејќи секако не можеме да влијаеме на резултатот. Ама можеме да си помогнеме со тоа што ќе си го одмориме умот. Мисли на овие денови како на одмор кој си го заслужила после цела постапка и време да си се посветиш на себе. Од срце посакувам да ја слушнеш најубавата вест и да се реализираш како мајка!
Благодарам девојки, дај Боже, на сите посакувам што поскоро да се префрлиме во труднички. Голема поддршка сме си сите. Никој не разбира низ што поминуваме...освен некој што го поминал истото
Сакам да ве прашам за моја блиска особа дали сите што аплицираат добиваат ваучер или и ова оди преку врски како и се друго во државава? Јас немам никакви познавања од овој процес, а ни таа. Пробуваат природно една година и излезе дека и двајцата имаат проблем, што точно не знам деновиве ќе се видиме да ми каже ама на телефон беше очајна. Колку пати може да се проба со ваучер и на колку месеци може да се аплицира? Секоја плус информација е добредојдена, знам дека ве има доста со вакво искуство. На сите ви посакувам полни раце што поскоро
Сите добиваат, без врски, три ваучери за прво дете, на шест месеца од трансфер аплицираш за вториот одн третиот.