Ти одговорила и Тина, ама еве и јас ќе потврдам. Не треба врски, си одинпо процесура, документи што како треба има на страна на фондот, а многу пати и тука се пишувани, лесно може да се најдар. Матичните исто мислам дека добро ја знаат процедурата. За подвесување за следен ваучер може по изминати 6 месеци од трансфер. Ако има правено на приватно ивф, ако мисли да го прикаже, исто треба 6 месеци да има поминато. За одобрување, како ќе се погоди, ама 3-4 недели вообичаено се чека.
Со долг протокол, старт од 21 ден од циклус со декапептил, до пункција, фостимони од трет ден на циклус, по 4 на ден, две стоп инекции choriomon
Исто и јас, во живот веќе нема тест да направам (поради неуспешните неколку кога пробувавме природно, ми остана траума), поголем стрес од тоа нема. Секогаш одам преку бета и фала богу секогаш ме радувала бетата, со што тестот знае да биде и лажен некогаш. Бета си е бета
Мила најпрво со лесно броењето, уживај и гали меше, па да не израдуваш со висока бета. Денот на трансфер е 0, значи од следниот ден е 1 ден од трансфер. Среќно
Фала мила, да се враќа со убаво. На 19.02. ми беше трансферот па не ми беше јасно баш како се брои и дали тестот треба на 15ти ден да го направам или да завршам со терапијата па 16ти ден тест ...
@WhiteAngell Штом ти бил трансферот на 19.02 тест можеш на 05.03 да направиш, односно по 14 дена од трансферот, можеш тогаш бета да испиташ. А гледам дека некои и порано прават домашни тестови, изборот во зависност од трпението и љубопитноста си е твое. Како и да е очекуваме висока бета, ти ја пуштам сета среќа мила
Nekoja feminka koja i javile deka prviot den ne gledaat oploduvanje na jk pa naredniot den se oplodila? Nekoja kojabilo??
Терапијата никако да ја прекинуваш пред да направиш тест. Ако е позитивен продолжуваш со терапија. Само ако е негативен ја прекинуваш. Со лесно во исчекувањето и секако да ни се пофалиш со висока бета
Jas 2019 vo Sistina, od 6 izvadeni, na 1 den se javija deka za zal niedna ne uspeala pa na 2 den se javija eve sepak imame 2 oplodeni, oa na 3ti deka gi vratija i nisto ne se sluci, i den denes se prasuvam dali namerno napravija taka za da si naplatat od fondot za napraveno ifv dali stvarno napravija, no izvestaj ne dobiv, bilo kakov dokument ne dobiv, epten kaubojski, za razlika od 2016 koga od New Born dobiv i sliki vo boja kako se delele jletkite, i objasnuvanje so koj kvalitet se i kolku imalo kolku vrayile itn...iako i tamu ne uspeav barem izgledase se popristojno!
Мојата бета на 13ти ден беше 1400, а сепак имав еден ембрион. Мислев дека се две, ама испадна едно дека е едно, веројатно не кажува многу бројкава, важно е да е висока
Mene mi se javija deka ne gledaat oploduvanje a jk izgledala isto kako vcera (ne go smenala oblikot-so i da znaci toa) pa rece deka koga se delela kletkata na 2 togas mozelo da bidat preklopeni i pak da gledaat deka ne e oplodena a vsusnost da e. Utre konecen odgovor, a do utre ke si duvam taka na prazno...
Eve za da vi bide pojasno shto sakaat da vi kazat, jajce kletkata e edno topce, koga ke se oplodi se dve, pa se dupliraat na 4, pa tretiot den na 6 ili na 8 neznam tolku strucno no treba da se dupliraat sekoj den i ili na 03ti den ili na 05ti gi vrakjaat, kaj vas gledaat samo 2 i zastanalo, mislat deka se dupliralo ama od dolna strana i nemozat da vidat
Upatena sum vo ova, znam kako odi oploduvanjeto. Samo prasanjeto mi bese, dali navistina nemozat da vidat odma drugiot den dali se oplodila jk? Na primer ako vtorit del e od dolu kako sto navede?
Uf, ete i kaj mene taka rekoa, prvo deka ne se oplodile za zal no sepak da im dadat shansa i da pricekaat do utredenta i se javija demek ej super sepak se oplodija, malku mi bese glupavo ama ajde da veruvam deka taka bilo. So srekja i so ubavi vesti!
Здраво, наидов на оваа Интернет страна која мислам дека ќе е корисна за сите. Целата е само со вебинари на тема ИВФ. Докторите се од различни земји, но предавањата се на англиски. Прво докторот има презентација на одредена тема а потоа одговара на прашања. Може да се вклучите на идните вебинари или да изгледате некој од претходните. https://www.myivfanswers.com/
Јас не сум аплицирала досега, ама да добиваат без врски. Само колку што јас знам, зависно од проблемот што го имаат, некои добиваат веднаш, а некои мора претходно да направат 4 инсеминанции. Ако се непроодни каналите или има тежок машки фактор (за тоа што подразбираат под тоа пишано е на форумов, а правилата се наведени на страната од министерство за здравство) тогаш мислам дека може и без инсеминанции, директно на ин витро.