Ви благодарам што споделивте Па мислам дека нема што многу да се направи, ние пробавме со 3 месеци терапија со суплементи( без значително подобрување ) и наредно е самата постапка. Ако сакате да споделите каде ја направивте постапката, дали има некој специјалист со поголем успех кај лица со овој проблем или кој одберам јас, ако му верувам, тој е
Toa ako zenata planira da bide samohrana majka toa se podrazbira delovna zena, a za so soprug gledaj drugi dokumenti
Kaj I da odberes koga e maski faktor vo prasanje so ISCI metodata ima uspeh poveketo e problem kaj zenski faktor Ili koga ima idiopatski sterilitet odnosno se e vo red a bebe nebiduva, pa se odi edna terapija druga laparo histero sto uste ne neka me ispravat clenkite ako gresham ama poveketo Imat uspeh ovde so maski faktor kolku uspeav da procitam od iskustva spodeleni
Претходно имавме обиди за природно забременување од година и пол. Неколку месеци после првите обиди, мм направи спермограм на кој имаше дијагноза олигоастенозооспермија (лесен степен) и на тоа ги препишавме неуспешните обиди. Откако со терапија се корегираше спермограмот, а јас пак не можев да забременам, почнав јас да се испитувам. Сѐ испадна во ред, освен хсг-то. Дијагнозата ми беше поставена крај на февруари, а забременив во август. Немавме ни иуи, ни ивф.
Колку што знам уште бета немаш испитано? Ќе направиш бета па 2недели по неа ќе може да се види дал е едно или 2 ...
Здраво, дали некоја членка испитувала сега скоро генетска тромбофилија во ману да ми каже која цена е со упат?
Прашањето ти беше, колкава ти е бременоста и како се рачуна. Никој овде, па ни доктор нема да ти каже дали се фатило едно или две ембриончиња пред да се направи ехо. Како прво, направи бета па после ехо. Да сум на твое место би си уживкала и не би барала мислења без направена бета.
Комплетно истата ситуација и кај нас. Јас 25 г. ММ 29г. Сите испитувања направени, машки фактор е и кај нас. Сакам да започнеме постапка за ин витро. Не знам од каде да почнам, чувствувам психолошки дисбаланс на оваа тема. Ве молам за совети и искуства..
Daaaaaaaa, bev denes vo 11h, mi se javija nakaj 15h deka e pozitiven no ne mi kazaa detali, nareden ponedelnik vo 11h sum povtorno na analiza na krvta, se nadevam ke izdrzime do togas i ke ostane pozitivno
И кај нас имаше мали проблеми со спермата (не оваа дијагноза) и највеќе ни помогна Андроситол и Спемен. Суплементи се, од Бугарија, реално мн помагаат. Прашај си лекар секако, на повеќето лекари им се познати.
И ние сме со таа дијагноза, инсеминации не ми бараа не пратија директно на Ин витро. Одлично ни се оплодија 8 ембриончиња и ни се замрзнати. Две неуспешни инвитра идеме на трета среќа
Здраво девојки Тие што пиете Елова или Фертилимин дали ви делуваат на килажа,односно на слабеење? И имам уште едно прашање ,дали тие што пиете Елова или Фертилимит сте ги пиеле додека пиете Дабростон или примате Кломифен ? Благодарам
Тешко дека суплементи нешто драстично ќе променат, не си губете време Ние конкретно бевме кај Петановски, ама верувам дека сите доктори се добри. Со среќа кој и да го одберете.
Феминки...на микробиолошките брисеви имам бактерија - уреоплазма , има ли некој искуство со оваа бактерерија..за колку време ја излечивте.Искрено се надевам дека со една доза антибиотик ќе ја снема , зашто ќе ми застарат другите документи