Јас сум ги пиела и двете, и Елова и Фертилимин. Елова пиев 3 години без престан, Фертилимин пијам некои 6 месеци. Искрено, за мене (пцос пациент) Фертилимин се многу подобри и криво ми е шо не ги почнав порано. Имаат побогато портфолио на суплементи (два типа иноситол+Вит Е+Фолна+Q10+Мелатонин), во споредба со Елова каде имаш само еден тип иноситол (мио) и фолна. Нуспојави - не сум забележала од двете досега никакви, слабеење/дебелеење немало влијание кај мене. Да, сум ги пиела и со Дабростон и Кломифен, нема проблем да се комбинираат. Поздрав
Maz mi pred 1godina pravese spermogram vo Remedina bese so diagnoza Asthenoteratozoospermia so 1% normalna morfologija. Piese 2-3 meseci prooxed plus po 2 na den.Pravevme na drugo mesto spermogram se sredi malce so diagnoza Oligozoospermia.Posle pred 5 meseci dr.Ivanovski vo sistina mu dade Impryl,Tribestan,Profertyl i Q10, posle 2 meseci terapija napravi spermogram i rezultatot bese odlicennn. Sega e so diagnoza Normozoospermia, dr ni rece ne treba ni invitro ni nisto ke bide eden den,ama evee.. duri so invitro uste ne mozam da zabremenam!
Na 03ti den 1 embrion, od 6 folikuli izvadeni 3 jajce kletki, 1 bese pregolema, 1 premala, so uste edna neznam shto se slucilo i izvadija samo 3. Dve se oplodija, 1 vratija 1 zamrznaa
znam deka sum “psikopta” ama koga mi velevte ti se uste ne si napavil bHsg, jas togas od citi mall direktno vo gak i ete mojot rezultat denes mi e 10 den posle transfer, pred malce po greska sum pisal 13.
Јас имам т-форма и немам некое искуство скоро и дознав дека имам таква форма и не знам дали кај мене е причина за една 1 биохемиска и 1 неуспешен крио трансфер но во четврток и јас правам хистероскопија на Гак па се надевам ова ќе биде последната пречка до || цртки и бебе.
Е сега раат уживај додека поминат деновите за ехо преглед кога ќе дознаеш дали се 2или 1... лесна бременост да имаш
Преубава бета.Мене ова ми личи на две дека се фатилеДоста е висока за 10ти ден.Ќе чекам после преглед да кажеш дали сум во право
I jas samo edna. Dr mi rece moze dve ke izvadime ama na posleden den mi rece deka samo eden ke bide uste ne porasnal kolku sto treba drugiot.
Jas imav 2 folikuli, edniot bese prazen. Inace jas mozebi ne vi sum merilo, jas imam nizok amh I kaj mene e mnogu tesko da stignam do jk..
da i mene ni lici deka e visoka beta, ama duso toj laborant sto rabotese tamu mi kaze deka pak vo petok treba da odam za da mozeme da vidime dali ke duplira brojkata, i kolku ke se kaci.
Да, обично се препорачува да се провери пак после 2-3 дена.За 48-72 часа, ако е се во ред, треба да се дуплира.И јас кога испитував бета, испитав на 10ти и 13ти ден.Не се секирај, со таква убава бета се ќе биде во ред.