zdravo @babyblue jas sama sakav da imam bliznaci bideki imav 4 blastocisti so kualitet AA gi zamerzavme site cekavme jas da se pravam dobro posle 2 gi vrativme 2 gi cuvame. i zaedno so maz mi zboruvavme so doktorot i toj rece ok moze... fala za cestitkite i na tvoja glaba ivf pravev kaj dr Trajkovski vo new born.
jas gi zemav vo Ferizaj Urosevac vo kosovo 28 evra, apatekata se vika Dafina moze da ja najdes i vo fb, po eftino od nea nema nikade
Нема никаков проблем, сигурно.Ти кажа и членката, секаде имаат различна пракса.Важно е бетата да расте.А за една недела ќе имаш огромна бетаСе ќе биде добро, верувај.
Supeeeer bravo, so lesno! I jas bi sakala da bliznaci ama deka sme ista vozrast mislev deka nema da mi vratat 2... znaci sepak ke moze pobaram ako ima moznost da mi vratat 2? Ili zavisi od poveke faktori? A inaku posle kolku vreme pravevte transfer? Posle mesec od koga napravivte punkcija? I dali toa bese po preporaka na doktorot ili isto tvoj predlog?
da ti kazem pravo jas ne znaev mnogu porano za ivf znaev sto e ama ne znaev kako e so detali i zatoa ne znaev da mu kazam na doktor deka sakam da pauziram posle punkcija ili nesto slicno . jas koga pravev punkcija 2 pati se razbudiv vo sala, znaci zemav 3 dozi anestezi za malku minuti, plus bev anemicna i se uste sum i zatoa doktorot mi kaza deka sega ke gi zamerzime embrionite a posle ke pravime transfer, posle 2 meseci se pogotfuvav za transfer i go praviv toa vo 19.02. sigurno ke moze i kaj tebe da se vratat dve embrioni zboruvaj so tvojot doktor.. ako imas embrioni 4 ili poveke ke ti vratat 2, bideki mene 2 mi vratia na prviot ubid, a 2 gi ostavivme za vtoroto ivf edno i za treto drugoto. vaka nije se dogovorivme so doktorot mozebi i vije ke razgovarate i ke uspehite za bliznaci
Девојки мене ми е 5 ден после трансфер, дома се движам нормално, собирам/спружувам алишта, садови редам во машина,правам ручек. Да не е too much? Да лежам/седам повеќе или нема врска. Првите два дена лежев,само за јадење и тоалет станував
jas mislam deka ti e too much, treba poveke da se cuvas, ako imas nekoj sto moze da ti pomogne na domasnite raboti tokas, salo lezi se uste e rano za tebe ta pravis tolku raboti
Мислам дека во договор со докторот може да ти вратат 2. Јас сум 24 год. и имав трансфер на 2 ембриончиња од вкупно 3 во петок сум на тест
Јас изричито си прашав, докторот ми рече може да правам све освен у теретана да одам. И да не кревам тешко. И да не бидам будала да работам по дома него да се вадам дека не смеам за да сопругот прави све
Mi javija sega deka b-hcg e 624, na 16.02 mi bese transfer a test pravev vcera, 1 embrion, dali e ok taa vrednost ili nesmee da e tolku visoka? Od tamu mi rekoa se e ok no me interesira i vashe iskustvo. Blagodaram
Супер е.Мене ми беше уште повисока, на 13ти ден (без денот на трансфер) ми беше 826.И јас го прашував истото, да не е многу високаУживај, се е добро
Мила враќаат две и на помлади, мене ми вратија две и двете се фатија, во Систина Тоа е во договор со докторот.