Не знаев каде па пишав тука..кога собиравме документи за ивф, ми имаа неколку дпктори кажано дека можно предходно да сум имала абортус..дали е можно да останам бремена и да го изгубам, без да имам отстапка во менструација и се...стварно не ми е јасно...и само плодот да си се исчисти..некоја слично искуатво или е поупатена од мене....
Можно е, мене ми се случи да добијам а да сум бремена и го изгубив плодот. единствена причина поради која што воопшто дознав дека бев бремена е ради што ми текна рандон сред циклус тест да направам, плодот се исчисте сам, без никаква терапија или интервенција
Bidejki ne najdov soodvetna tema, ke pisam ovde. Mojata borba zavrsi, i sega ako sakam doktorkata mi rece da odam so donirani. Imame ovde nekoja feminka so uspesna prikazna so donirani jk? Znaci solzite mi dokapnaa...
Не е too much. Се што те тера телото да правиш, прави си. Брз нагли покрети и активности од кои губиш здив или се физички тешки. Друго се што си набројала е нормално. Јас од прв ден со двата трансфера правев се и двата беа успешни. Со лесно и чекаме висока бета
Мила, каде го правевте инвитрото? Маж ми ја има истата дијагноза, плус јас сим со низок АМХ 0.844 претходно 2 неуспешни инвитра, сега треба 3 то инвитро да правеме, и сеуште не можеме да се одлучиме за кај кој доктор? Фала ти! Поздрав
Ova mi e treta klinika, ciklusot veke mi se gubese, pa probav so podmladuvanje i se vrati ama ne kako sto mi bil porano. 6meseci sum na terapija i zaradi godinite dosega trebase da ima efekt(31godina) ama embriologot denes kazal deka ne se vo red jk i za toa nema lek. Mi predlozija donirani..
Борбата не е завршена, и јас мислам дека можеш барем да искомуницираш со некоја клиника надвор бидејќи годините се на твоја страна. Мислам дека девојките одат со блага стимулација на низок Амх, твојот колку е? Терапија мислиш на хормонска, или проба нешто да го подобриш квалитетот на јк?
Probav da go podobram kvalitetot 6 meseci sum na zdrava ishrana, sekoj obrok mi e odbran, koristam terapija za podmladuvanje isto 6 meseci i pak odgovor od embrilogot dobiv deka ne se vo red jk.mojot amh pred 3 godini bese 0.6 a sega ne sum merela..
Дали пробавте без стимулација со хормони, баш на природен циклус да пробате да извадите една јајце клетка? И јас не реагирав на стимулации, но кога идевме на природен циклус секогаш добивавме барем една добра јајце клетка.
Рејувенација на јајници не ти предложиле? Мислам дека со оглед на годините би требало да бидеш добар кандидат за оваа процедура, а е и доста успешна. Инаку и да се одлучиш за донирани, јас целосно те разбирам и поддржувам. Тоа дете ќе биде исто толку твое како било кое друго. Само напред.
Здраво женички утре мие 12 ден време е за тест ама јас се чувствувам нервозно напнато како во еден миг мислам дека ќе. Ми се случи најлошто
Probavme,site prazni. I so slabi stimulacii edvaj edna, ili ne se oploduva ili samo ke se oplodi a ne se deli ponatamu
Primav tableti za podmladuvanje, imase efekt ama embriologot smeta deka jk ne mi se genetski dobri. Duri i da se podmladat jajnicite ne se proizveduva zdrava jk. Barem takvo objasuvanje dobiv..
Конкретно рејувенацијата (подмладување на јајниците) е постапка каде се земе венска крва, се одвојува тромбоцитната плазма (ПРП) од неа и потоа истата се вбризгува во јајниците. Сеуште е релативно експериментална метода, ама со докажан успех кај пациенти со предвремена оваријална инсуфициенција и низок АМХ. Доколку не станува збор за абнормален кариотип или некое друго генетско нарушување, никој не може да ти тврди дека јајце клетките не ти се генетски добри. Особено поради фактот што имаш само 31 година. Јас на твое место би поразговарала и за оваа опција со докторот.