Форумџика на годината

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

248 глас(а)
    15,0%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

190 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,5%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

34 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

97 глас(а)
    5,9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

109 глас(а)
    6,6%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

104 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

300 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

265 глас(а)
    16,1%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

31 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,4%
  15. ГАК (Сите доктори)

45 глас(а)
    2,7%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. DTN

DTN Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    1.007
    Дечки, ќе ве замолам за искуства како ги поднесувавте Бромергон, Спиринолактон и Сиофор. Ќе треба да ги почнам за брзо сите заедно да ги пијам, па што да очекувам во однос на нуспојави. Засега пијам само Бромергон и добро го поднесувам. Фала ви

На MarijaMi90 и Kris80 им се допаѓа ова.
  2. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.829
    Јас пијам веќе 6 месеци метформин од 750мг со вечера (глукофаж ама е исто со сиофор, сиофорот е само различна грамажа ми се чини), спиронолактон пиев месец и пол од 50мг. Апсолутно никакви нуспојави ни од едниот ни од другиот. Не знам дали зависи од дозата или од тоа што можеби имам „челичен“ желудник. За спиронолактонот ваљда знаеш, насабајле со што повеќе вода (полна чаша до две) пошто може многу да ти падне притисокот од него. Бромергон не сум пиела па за тоа не би можела да ти кажам, ама пиев достинекс после пункција и тој многу добро го поднесував.

На MarijaMi90 и DTN им се допаѓа ова.
  3. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.146
    Допаѓања:
    6.691
    Баш исто и јас.Краварев два дена, еден ден прекина, а следниот ден пак почна и тоа повеќе.Добро е тоа што крвариш повеќе.

4. elena2003

elena2003 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    11
    Јас пијам сиофор веќе пола година, на почетокот имав проблеми додека ми се навикне желудникот на него али сеа сум ок.
    Спиролактинот ми правеше премногу тегоби, вртоглавици и со договор со ендокринолог престанав да го пијам.

На DTN и MarijaMi90 им се допаѓа ова.
  5. MarijaMi90

MarijaMi90 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.600
    Допаѓања:
    19.984
    Леле единствена ли сум јас што од спиронолактонот немав воопшто мака, а ни од бромерганот, од него се жалат дека имаат лошење. Да не се зарекувам, ама како бонбончиња си ги пијам. :D Не е смешно, ама ај. За што пиеше спиронолактон и колку време? Мене и дозата не ми е мала, 100 mg.:whew:
    А еве читам сега и @ladystardust немала тегоби. За мн вода не знаев, ама секако додека да ги испијам сите апчиња и суплементи една и пол чаша оди :D:D:D @ladystardust Ќе те замолам да ми кажеш дали веднаш откако ти се среди хормонот ги прекина, пошо мене докторката прво ми рече ќе ги пиеш додека да се намали, а сега ми вика јас ги давам од 3-6 месеци. Добро мене повисока ми беше вредноста, ама добро реагирам на терапијата, ако продолжи вака дај боже, треба да е ок за месец, најкасно два. Не знам зошто би ги пиела 6 месеци. Муабетот ми е дали откако ќе се среди хормонот треба да се пие уште некое време за да се одржува вредноста, како што е со бромерганот на пример.

@DTN

Последна измена: 3 март 2021
    На DTN, Kris80, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Hoppe 2021

Hoppe 2021 Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2021
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    167
    Дали имаш едно бебенце ,сега за второ се бориш нели ,со среќа нека ти е.

На Kris80 и NNA им се допаѓа ова.
  7. Nikolina35

Nikolina35 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    13.045
    Здраво друштво....според мене ние жените со ваква мака сме жени со најубава насмевка а истовремено најтажни очи.
    Во брак сум 5 години, сеуште немаме дете, веќе планираме да започнеме со инвитро процедури но се двоумам меѓу Ремедика и Њу Борн...сакав да чујам од вас мислење ?

На Vera1002, Milititi, NoraMK и 14 други им се допаѓа ова.
  8. elena2003

elena2003 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    11
    Јас ги пиев за хипотироида... некој хормон беше изместен од хипото ама за кратко време се смири со лекарства :)

На MarijaMi90 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.963
    Допаѓања:
    34.566
    Баш!
    Инаку отиди на 2те места и кај ќе ти "кликне" таму одбери...

На Milititi, Sienna_MK, Kris80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. blackstyle

blackstyle Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    61
    Здраво феминки ме интересира дали некоја од вас има искуство со промена на доктор откако е издаден упат од матичен гинеколог но постапката не е започната. И уште нешто кога се прогласува ваучер за неискористен кога ќе поминат 6 месеци!? :sweat::^)

11. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.829
    @MarijaMi90 Спиронолактонот го пиев месец и десетина дена, од околу 4 андростендионот се спушти на 2 и нешто, тестостеронот исто падна значително и докторката ми го прекина дека почнав терапија за трансфер со замрзнати ембриони. Од трансферот навака немам проверено хормони пошто сигурно е се пореметено од терапијата и нема поента, а наскоро ќе почнам и со микрогинон дека ќе правам лапароскопија, така што сега за сега ништо не проверувам и еве два и пол месеци веќе не го пијам и не знам какви се вредностите на андрогените. Глукофажот исто треба да ги држи под контрола, а него непрестајно го пијам со месеци. После лапаро планирам сите хормони да ги испитам па тогаш ќе видиме дали треба пак да се воведе терапија пред трансфер, се надевам не. Кај мене е поблага форма на ПЦОС, нормална морфологија на јајници, редовни овулации и менструации, андрогените за кратко време доведени во нормала, моментално само висок АМХ упатува на тоа дека ја имам дијагнозата.

На MarijaMi90, DTN и Kris80 им се допаѓа ова.
  12. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    1.807
    Жени борци ајде да и помогнеме на мојата пријателка која по долги години борба со стерилитет е мајка на 4 годишна ќерка но за жал во моментов е на лекување во Жан Митрев заради компликации од Ковид 19.За лекување и бараат 12000 евра.Кој колку може да донира да и помогнеме и во оваа битка.

Прикачени фајлови:

На Mihaela123456, bibiiii, Ketty_80 и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Дали некогаш во животот си останала бремена? Дали ти кажа докторот дека ние жените само еднаш, некоја многу ретко и два пати годишно имаме квалитетна јајце клетка? Зборам со низок амх... Само многу е полесно доколку си била бремена некој месец ќе си знаеш кога е тој "добар" плоден месец... Премногу си млада за да одиш со донирани, не се откажувај. Пиши им на тука има форумки кои со многу полоши резултати успеале, консултирај се со нив и не губи надеж. Еве пиши и на @Lolipop796 сега брзо читав нејзини мислења и позитивен исход

На tina2018, NNA и Lavica2602 им се допаѓа ова.
  14. WhiteAngell

WhiteAngell Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    Лавициии, еве го мојот тест на 13ти ден од трансфер, утре сум на тест преку бета.
    На сите ви посакувам што побрзо да си ги видите овие две цртки и да се чистите од темава :hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug: 20210304_085242.jpg

На Vera1002, ALISA0000, Ketty_80 и 79 други им се допаѓа ова.
  15. Inamya

Inamya Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    4.281
    Леле што убаво утро :* честитки мила, уживај во бременоста

На Lolipop796 и WhiteAngell им се допаѓа ова.
  16. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    4.693
    Прекрасни две цртки. Дај Боже што поскоро сите да ги видиме:inlove:

Кај кој доктор беше, со кои дијагнози?

На WhiteAngell му/ѝ се допаѓа ова.
  17. WhiteAngell

WhiteAngell Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    Фала ти :inlove: сите да се израдувате што поскоро :)

Кај др.Поповиќ бевме со машки фактор, операција на тумор на тестис пред 3 год проследена со хемотерапија и сега спермограм со дијагноза олигоастенозооспермија. Оплодувањето беше со криопрезервиран материјал кој беше оставен пред операција.

На LaTama, NoraMK, Bilka5T и 13 други им се допаѓа ова.
  18. MarijaMi90

MarijaMi90 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.600
    Допаѓања:
    19.984
    Ахам.... Фала ти на одговорот. Да и јас не би испитувала на твое место. За глукофажот сум слушнала дека делува благотворно на хормоните генерално, то ест на квалитетот на јајце клетките. И кај мене е слична ситуација, морфологија на јајници ок, менструации редовни, овулации имало кога сме проверувале, (ама најчесто покасно сум одела на гин и само гледаат дека има знаци дека имало овулација, не ми се правилно следени) ама ете хормоните укажуваат на пцос. Немам инверзија на фсх и лх. Амх не сум испитала, страв ми е :sweat::)|( Тебе ти посакувам успешна лапароскопија и после тоа успех побрзо од очекуваното :inlove::inlove::inlove:

Последна измена: 4 март 2021
    На DTN и ladystardust им се допаѓа ова.
  19. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    4.895
    Дали некој пиел коензим Q10 за подобрување на квалитетот на јајце клетките? Ќе почнам наскоро пак со боцкање па размислувам дали да почнам да ги пијам. Веќе и ги купив :D ама ќе го прашам пак докторот.

На Malecka@ и Bilka5T им се допаѓа ова.
  20. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    4.693
    Јас овунорм пијам, во себе меѓу друготo содржи Q10. A дали има ефект или не,немам поима :D Како и да е ,го пијам веќе година и плус,уште со 4тата инсеминација го почнав лани ова време.
    Good luck (fingers)

На tina2018 и WarriorAngel им се допаѓа ова.