Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

248 глас(а)
    15,0%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

190 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,5%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

34 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

97 глас(а)
    5,9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

109 глас(а)
    6,6%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

104 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

300 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

265 глас(а)
    16,1%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

31 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,4%
  15. ГАК (Сите доктори)

45 глас(а)
    2,7%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Фраксипирин боцкам веќе 6 месеци прво во стомак ама таму од многу стимулации инекции веќе не ми влегуваше иглата и сменив во рака да боцкам.Секој ден менувам рака и нешто што најмногу ми помага бидејќи имам модрици и јазли на раката е облози од ациди борици ова ми е препорака од доктор,ставам вака облоги 2 пати дневно на рацете по 20 минути и многу ми е полесно,не ме чеша раката омекнува за да може да се боцне.Значи мој совет облози со ациди борици во секоја аптека има

На Мишел*, NNA и Sienna_MK им се допаѓа ова.
  2. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.663
    Moja preporaka I pokraj kariotip da napravis e da se posovetuvas na imunologija I humana genetska so profesorot Petlickovski Ili Trajkov dobri se I dvajcata I da my kazes problemot da vidis da li moze uste nekoi ispituvanja da napravis genetski zboram I kako sto ti kazaa clenkite pojdi ako treba vo site kliniki plodnost remedika Sistina organdxiski new born I soberi mislenje od site, ima I vo srbija Genesis klinika taa ti e najbliska vo ovie uslovi I sovetuvaj se ako site ti kazat donirani togas toa e toa ama ako mislenjeta ne se pokolpuvat togas moze ima sansi, ako ne ke znaes na sto si

На NNA, tina2018 и DaisyDream им се допаѓа ова.
  3. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    4.693
    Се согласувам...треба повеќе доктори за ивф, да се распредели работава...и јас се измачив 5 години, психава партал..а кај мене е се ок као,само машки фактор и тоа не многу тежок (олиготератозооспермија). И пак нема бременост не знам зошто...нема ни објаснување, работава е Господ така сакал.. Го разбирам тој момент, верник сум, знам дека треба среќа и не е секој процес секој пат успешен. Ама мора да има и нешто објективно во сето тоа. Што да се подобри за следен пат? И така пак тераме по шаблон...

На Мишел*, NNA, NoraMK и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Те прашувам ова, бидејќи јас три пати останував бремена само во јануари. И знам дека тогаш само имам квалитетна ј клетка за оплодување... Ако си пушач би требало да прекинеш, храна со хормони да избегнуваш и да се консултираш со др. Митов да ти спреми план на исхрана според твоите резултати, не нутриционист туку доктор. Q10 и Impyl обавезно пиење. Ти посакувам да не се откажуваш. :hug:

На Мишел*, NNA, Srcka28 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.565
    Допаѓања:
    5.543
    Јас после првото ивф бев разочарана и од докторот и од клиниката и од сестрите и сите ми беа криви. Сакав дури да менувам доктор. И ќе сменев ако на консултацијата после тоа не ми предложеше нешто различно. Тоа ми беше знак дека е спремен да смени и учи од претходните искуства. За третово имав разлика и во терапија после пункција и после трансфер. Што сепак значи дека нешто се обидува. Дали ќе успее ќе видиме, ама сум задоволна што не сум шаблон. Малце ми пречи што не ми објаснува зашто менува тоа што менува, ама тоа е мој проблем што се мислам дека сум експерт па треба да ми полага сметки :D

На Mihaela123456, NNA, Bilka5T и 4 други им се допаѓа ова.
  6. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.565
    Допаѓања:
    5.543
    Q10 и имприл не треба да се земаат заедно. Така ми пишаа од производителот кога прашував дали смеам други суплементи заедно со имприлот.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Прв пат слушам, мене докторот тоа ми кажа да пијам и сеуште зимам не заедно, ама во текот на денот внесувам и Q10 и Impryl. Не гледам зошто да не се конзумираат заедно? Impryl е витамини б12 фолнa, баш напротив треба...(facepalm)

8. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.565
    Допаѓања:
    5.543
    Еве тука имам пишано што објаснување добив.

9. leonora994

leonora994 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2021
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    449
    cestiti duso utro i jas imam pak da meram bhsg, nije imavme transfer vo istiot den i mozebi ke gi rodime bebinjata vo istiot den ❤️❤️❤️

На Martka, NNA, Milititi и 3 други им се допаѓа ова.
  10. WhiteAngell

WhiteAngell Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    Фала ви женски на сите за честитките, да не ве тагнувам една по една. Од се срце ви посакувам на сите кои сте во исчекување што поскоро да ги видите овие две црти и да се радувате !!
    :hug::hug::hug:

На Martka, CvetCvet, NNA и 19 други им се допаѓа ова.
  11. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Pa na rezim od Mitov sum. Jas ke prodolzam so suplementi sekako, samo muabetot mi bese ako stvarno ne se vo red jk togas samo vreme gubam...

12. Lolipop796

Lolipop796 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2009
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    437
    Јас не верувам во ова што ви го кажал производителот искрено. А што е со храната што ја јадеме со антиоксиданси? Јас заедно ги земав едно по друго со вода и плус омега3 и Д3 и вит Ц и Q10 се одеднаш пиев на сабајле после доручек. После два месеци останав бремена иако шансите ми беа премали за тоа...^_^

На NNA, Kris80, Sienna_MK и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Loli te molam pisi sto zemase od suplementi..

14. Lolipop796

Lolipop796 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2009
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    437
    Impryl, Q10, Omega3, VitD(10iljadi edinici) Мака во прав и тинктура од Бисерок. Плус прекинав со пушење и кафе(најтешкото за мене) :)) И почнав да пешачам три четири пати неделно. Никој не знае дали е од тоа, но сепак дефинитивно може да се подобри квалитетот на јајце клетките исто како и спермограмот со промена на животен стил и зимање на правилни суплементи.

На Bejb15, natasam, NNA и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.830
    Допаѓања:
    4.295
    ОК е ова што го пиеш, но треба да дополниш со уште витамини: цинк, вит. Ц, омега-3, вит. Б12, Б-комплекс и секако Q10.

16. Blessed*

Blessed* Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    44
    Девојки сакам да прашам што е индикатор дека треба да се испита амх? Имам 30 год, ФСХ 8,81 и ЛХ 6,93 на трет ден од циклус. Веќе ги оставив документите во фондот дали ќе ми бараат и амх? Зошто треба да се испита и кога?

17. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    4.895
    @Blessed* мислам дека докторот може да го побара за да има увид во оваријалната резерва на јајце клетки. Во зависност од години, дијагноза ако имаш па според тоа да знае каква терапија да ти даде за стимулација. Од моето досегашно искуство мислам дека за тоа е корисно.
    Конкретно кај мене докторот сакаше да види каков ми е АМХ после операција на јајници.

Можно е да ти бараат за ваучер, за тоа немам искуство да кажам. Знам дека се испитува било кој ден од циклус.

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Нема да ти бараат АМХ од фонд.

19. L*G

L*G Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2017
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.363
    Женски, трансфер имав Понеделникот на 2 (3 дневни) ембриони:f:

@WhiteAngell честитки мила, кои ти беа симптомите од трансфер до тест

На 0ли, CvetCvet, NNA и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Mene samo gradite mi se mnogu bolni i mnogu osetlivi, vo ponedelnikot pravev test, drugi simptomi nemam i toa malku me zagrizuvase, neznam dali e normalno da ne mi preci kafe, da ne mi se gadi, povrakja, nekoj denovi mi se spie mnogu, nekoj nema shansi da zaspijam, no mi rekoa da ne baram simptomi tuku da uzivam edinstveno maslinki jadam mnooogu, epten mi se ubavi i nemozam da prestanam da jadam maslinki.

На NNA, Milititi, Kris80 и 4 други им се допаѓа ова.