Кога ќе правиш лапаро? Во Чаир ќе биде? Мене ми е ептен страв, кај мене ќе има ствари за вадење, се надевам дека нема долго да се опоравувам после тоа, очекувам најмногу два месеци после тоа веќе да правам трансфер. Кај тебе нема видлив хидросалпингс, така што е ваљда мала е веројатноста да ти ги извадат, fingers crossed да заврши само како дијагностичка процедурата
Летрозол се користи да индуцира овулација кај жени што не овулираат, а кај оние што овулираат се користи како блага стимулација со цел да се произведат повеќе јајце клетки во еден циклус. Има слична функција како кломифен само за разлика од кломифен не го тенчи ендометриумот и не предизвикува одредени нус појави што се почести со употреба на кломифенот.
Да во чаир. Чекам да добијам, 62ри ден од циклус ми е ваљда нема везе што толку долго ме чекаат? Бев на преглед, ме запишаа, ми рекоа да им се јавам кога ќе добијам и баш сега реши да ми касни повеќе од месец... пиев дабростон сега , се надевам кај и да е дека ќе добијам. За второ ивф не ни мислам сега, далеку ми е тоа... Среќно и на тебе
Ауууу, организмот сеуште мисли дека е во менопауза И јас чекам да добијам, па да почнам со микрогинон и да се јавам да договориме датум. Ама си трипам од време на време и од анестезијата што треба да ја примам, а и од тоа што ќе испадне дијагнозата на крај.
Јас сум со непрооден десен канал/туба и еве си го носам со мене.. Не се согласив да ми го извадат,не зашто е нефункционален туку едноставно се плашев од постоперативни последици од типот на ако не дај Боже нешто ми изместат,ако извадат нешто погрешно,па ако на местото на тубата се спушти нешто друго... 300 филмови си направив во главата и на крај решив да си го задржам ,нека е така ко што ме дал Господ... Резултатот е НЕПРООДЕН КАНАЛ..го имала јас или го немала во мене,исто е.. Затоа,ти препорачувам да не ги/го вадиш зошто не смета на ништо....мое мислење. Среќно!!!❤
Мене докторот кога ми предложи скречинг, се согласив само под услов под анестезија да биде. После уште 3 дена лелекав и со бруфенот се дружев. Не сакам ни да помислам како би било да бев без анестезија Ти посакувам среќа на трансферот, нека е со успех.
Јас ги пијам веќе 5 месеци 2х1 ,имам направено две инсеминации и се спремам за инвитро и др ми кажа да не ги прекинувам дека се мн добри.Иначе сум кај др Таше.ти посакувам успех
Јас правев хистеро и лапаро во Чаир, еден канал ми извадија поради неправилна форма, еден затворија за да не се излива течност. Немам проблеми никакви. Ваљда можеш да прашаш да ги затворат ако има нешто, иако мислам дека докторот решава на лице место. Иначе, операцијата е рутинска, те заспиваат и се будиш, после се опоравуваш ден два, пиеш многу вода и бистар сок, и готово. Ништо страшно. П. С. Јас не овулирам, Ивф со донор.
daj boze duso da tolku mnogu sakam, i daj gospod i ti da imas visoka beta nemoj da se razocaruvas Gospod e golem
Еве јас. Лев изваден заради хидросалпинг, десен исчистен од адхезии. Најчесто оволуирам на лева страна и немам болки. Пред операција потпишав левиот да го извадат, а за десниот да биде проценка на докторот, во случајот Тофовски, кој одлучил да остане.
Нашите спермограми беа направени во размак месец дена на две приватни клиники кај што беа најефтини и ни поминаа на комисија.
Kaj mene na hsg ne mozea voopsto da se vidat jajcevodite kako da ne postoeja, na laparoskopija ispadna deka se tamu na mesto i deka se proodni celosno, ginekologot tvrsi deka nesveano sum bila mnogu stegnata na hsg-to. I jas ne veruvav na volku golema razlika od skroz neproodni do super jajcevodi ete sepak gospod e dolem i ne misli na najlosoto.
Ете на тебе сум мислела, баш ми остави впечаток твојата ситуација, знам дека имаше пишано дека ќе правиш операција и мн беше исплашена да не ти ги извадат, ама заврши со најубавиот можен исход
15 ден од трансферот вчера, бхцг негативен.И моето прво инвитро заврши неуспешно.Денеска добив Дали некој знае дали можам во Недела да испитувам АМХ во "јзу уи за клиничка биохемија" ? Треба да ги испитувам 3 ден хормоните и би сакала ист ден и Амх ?