Дaa ,дoлг бев и уште oвие пoследните денoви нaјдoлг ми се чини Амa пoсле сo мешкoтo.ке се кoрзирaм пo грaдo*
Dobro sum, samo ponekogas osekjam taka kako blagi menstrualni bolki i gradite mi se kako baloni i me bolat...
Зa @only44you беше ,@stevemila ,сaкaaх дa се нaдoврзaм нa твoетo прaшaње ,извини зa неa беше нo лoшo нaпишaв хехе излезе кaкo Сaкaм кaжaм незнaм речaм хехехе
@mimidjon jas ionaka imam stomak , a i nekako ovoj pat se popraviv od hormonite ...taka da stomak si imam , no osekjam deka e ottusen malce od stimulaciite
I mene mi se vide dolgo procesot,samo da zavrsi dobro.Pocetok 20 Septemvri so jasmin,transfer zadutre,maski faktor
Lele mnogu e toa,ama za bebusce ....Koja dijagnoza ja imate vie?Kaj mene mazot mi malku na pocetokot se deprimirase,ama sega e dobro se pomiri so situacijata.I da prasam za celo vreme se bockas?Imav prijatelka koja pravese ivf ama prvo mazot i piese nesto pa duri posle i na nea dadoa.Ne znam,znaci se e individualno
@sakambebe кај нас беше проблемот кај сопругот, слаб спермограм. Процесот траеше месец ипол, почнав на 1. декември (со Јасмин), пункција на 14. јануари, трансфер на 16. јануари. Јас го правев на приватно, направив пап, микробиолошки, хормонален статус, хепатити, хистероскопија (поради преграда на матка, која што не ми ја отстранија), сопругот спермограм, спермокултура, хепатити. Иначе муабетов со дијалективе струмичани и кавадарчани не ги разбирам ама баш ништо само климам со глава ахахах А убави две пријателства имам и јас од тука
Pa dobro sega,sto e toa e,jas ne znam dali da ppcnam sega ili posle nova godina ne znam se mislam,mm e spremen da odi uste utre,ama malku treba da se razmisli.Znaes site ocekuvaat od nas zenite,i strasno me nervira toa sto ako nesto ne mozes toj den,gotovo svetot propadnal.Konkrrtno za mene nesto se slucilo na rab,moralo da ostanam i nesto ispustam ama jas odma dogovaram za utredenta i odma se zbori ti ne sakas,ti kocis.A neli e podobro kako sto jas vaka velam.Ne znam ne sum pametna.Pritisoci od site strani,site se znaat.Inaku za dijalektite mozebi ne gi razbiras,ama so nas stipjani da razgovaras e togas da vidis brzo zborenje i kratenki za koi ke moras da baras prevod
Mnogu los spermogram,se bockav prvo po ednas na den,posle so stimulacijata po dva pati na den.Ne se misli mnogu,koga ke pocnete so procesot najmnogu zavisi od tebe,koga ke bides spremna,sepak iscrpuvacki proces e,potrebna e mnogu pozitivna energija.
Eden den ke me nema na forum I odma 5 strani za citanje Sakate da kazete deka zapadniov del go drzam samo jas!? Znaci ke Mora da go opravdam...koga ke dojdete na letovanje Ohrid jas so site ke si setkam niz carsija, ova leto so meskovci a drugoto leto so kolicki I meskovci.. So lesno @MADO utre I tebe @Natasa. P neka bide, od sedumte dve se dovolni- moze trojce ke e Vcera vo Remedika vo nedela Bea I Dimitrov I Petanovski.. @Proxima mila ajde so novi sili, nema otkazuvanje. Vcera Bea na transfer sredovecen par . ajde Gospod dve naednas- sto vika Edna koleska da nemozes vo WC da odis da se podmocnuvas vo tebe .. Jas startuvav so fostimon
E srcka imav I jas malku mese no od juni navaka strogo vezbanje I rezim na ishrana.So vikq Petanovski sega manekenka.Eve I sega 4dena nemam zalce leb kasnato, jadam bez leb.Vie debelkite ke si vodite griza za sebe I ke bidete ramni daskiSala na strana,da sme zdravi,pq dali debeli ili slabi.Jas dietava ja morav radi zdravstvEni pricini a ne od saltanat.A I ne bev debela
@sakambebe е тоа е, се е до нас жените....мажите одат оставаат материјал и фала пријатно! А ние трчај боцкај се, дај крв за ова, за она, оди на ехо, испитај се', анестезии, пункција, трансфер...лежела, станала. Ама нели во добро и во лошо собери сили, кога ти ќе сакаш, реши се, почнете и уживај во постапката. Нека не те притискаат од страна, непотребни нервози, сепак тоа е ваша одлука и интимна пред се'!