ја читав и си фатив белешки на македонски ,инаку на англиски е книгата и ја имам во пдф ако некому му треба.
Ја имам и јас симнато англиската верзија во пдф, не ја имам прочитано детално, ама главните работи ги поминав набрзинка. Ми се допадна што во книгата повеќе се зборува за решенија отколку за проблеми Мислам дека таков треба да ни биде и пристапот во оваа борба И баш ми требаше одамна вака убаво сумирано за суплементите на едно место, некако премногу ги има и се губи човек. Фала ти уште еднаш и ти посакувам успех
Баш заради тоа што се премногу,а не сите треба да се пијат(зависи кој каков проблем има) решив да ги ставам на едно место најважните, за мене да ми е полесно. Мило ми е што и на други ќе им бидате листата од корист. инаку со црвено ми се обележани оние кои не ми требаат мене, и за сите што ми требаат во која храна ги има но секако тоа е лично за мене и мојата ситуација па затоа и не би го споделила едитираниот фајл ти посакувам среќа и тебе и сите останати членки и да, се согласувам со тебе само со позитивни мисли ќе стигнеме до целта. Едвај чекам да дојде мај
Одамна беше ама мислам дека релативно брзо го симнав, може еден цикус. Но мене ми беше качен пролактинот после спонтан, па може затоа брзо се симна. Во секој случај, зборувај со гинеколог, ќе ти даде најдобар совет што да примаш.
Убикинолот прво го нарачав од тука, побарај на нет го има на неколку места, пример Тримекс. Но е доста поскап во однос на iherb. Потоа се' си нарачав од iherb. Примам повеќе работи - метилирана фолна, метилиран Б12, витамин Д, магнезиум, цинк, вит Е и плус купив убикинол и микроDhea за подолго време. Така ми дојде поголема сума па DHl не се плаќаше, ама доплатив тука царина. Мислам дека дури и така ми доаѓа поефтино отколку сите тие работи да ги купев од тука, плус од супер производители. Ми стигнаа за една недела. Исто толку чекав да ми го донесат и убикинолот нарачан тука Апсурд
Zdravo pozitivni devojki, ima me neuspesnoto inv, posle toa megu drugo to pravevme I kariotip. Kaj soprugot ima strukturna promena inverzija na hromozom 9,ve molam za mislenja I iskustva Dali vlijae na plodnosta I sprecuva bremenost? Ubav den☺️
За ова секако најдобро е да зборуваш со ембриологот. Што точно пишува за инверзијата, има ли повеќе детали?
Moze link do knigata? Jas ja barav sinoka ama ne ja najdov za citanje online. Proveriv samo za suplementi i bas se izraduvav koga gi vidov Life extension, jas gi koristam bas niv.
Девојки конкретно јас сум случај со одличен квалитет на ј.к. (според ембриологот, Бог знае колку се одлични, пошто не е направено испитување некое посебно), а лош квалитет на сперматозоиди. До сега профертил/проксид пиел, но нема значително подобрување. Некој совет...?
Гледам дека постои литература за ова, плус се правени испитувања за влијание на ivf. Значи ембриолог или генетичар ќе знае или ќе прочита детали од истражувањата и ќе ве советува.
На имунологија имало некој што бил специјалист за кариотип. Можеш со резултатите да одиш директно таму, не ти треба термин. Рано наутро околу 08.00-08.30 сите се таму.
Здраво Извинете да ве прашам дали пиете суплементи за време н инвитро постапка Дали ги пиете на своја рака, дали доктор ви ги препиша и какви витамини пиетее
Мене докторот ми ги препиша: Methyl Folate,Ovunorm,Q10,Vitamin D (до пункција,нормално после пункција к трансфер ми додаде уште многу други).
Мила и ние сме во иста ситуација.. кај мм никакви подобрувања од терапијата што му ја даваа, но еве моето трето ин витро е успешно. Немој да се откажуваш позитивна до крај и секако што поскоро да си ги видиш двете цртички