Лелеее јас сум утре на прво ехо 6+3 сум по последна менструација а точно 3 недели од трансфер, се надевам дека ќе слушнеме 2 срценца Искрено, возбудена сум но и некако исплашена бидејќи не чувствувам никаква промена, симптом... се надевам се ќе биде во ред Едит: Во прашалници сум како може воопшто ништо да не чувствувам и цело време ми се врти во глава прашањето дали е можно од терапијата тестот преку крв да покаже позитивен а да е негативен ? Инаку резултатот на тестот преку крв беше само +/- без вредноста на бета. (Не се разбравме баш со таа што ме боцкаше и избрзавме за тоа каков да биде тестот )
Бета не правеше? Леле како издржа. А за симптоми не се секирај, за некој ден ќе се појават, па ќепосакаш да ги немаш Се ќе биде добро утре
А да се опуштиш и да уживаш вечерва? Ај мисли како му менуваш пелена на тоа во стомак, помалку мисли на глупости Трудна си и немањето на симптоми е најубавиот симптом што постои. Ајде малце ојачајте психа, доста само негативно мислите, малце ли негативности поминавме па уште и на позитивата да бидеме негативни. Ти праќам пријателска гушка за да те потсмирам и те чекаме утре со убави вести
Абе јас отидов да направам бета, ама ме збуни таа што ме боцкаше. Ме прашува за што викам за б-хцг, ми вика +/- ? И јас тука пак ја потпрашав нешто и она ми вика да видиш дали си трудна викам да...и додека чекавме резултат се преиспитав и знаев дека ќе ја зезнеме работата и на резултатот пишува само дека е позитивен... Бев на мисла да земам упат од матичниот да идам во синлаб да проверам ама не ми се акаше натака навака по времиштево и останав на тоа Едвај чекам утре да се уверам дека е се како што треба инаку уште како да не верувам дека сум трудна
Абе како ти бараат уште 2 инсеминанции, улави ли се тие, па како ќе правиш инсеминанција со непроодни туби? Па и на веб страната нивна, кај потребна документација пишува ако се непроодни тубите, не мора ни една инсеминанција исто и кај тежок машки фактор (морфологија под 4%, е ова ми е чудно зошто има природни бремености и со 3% ама ајде и можеби уште некоја др дијагноза, не знам). Не оставај така, разговарај со матичен, специјалист, поднеси жалба, не знам, ама не оставај така.
Штом си издржала 2 недели, сега за некој саат не си прави стресови. Ќе биде како што треба, те чекаме утре со насмевка.
Не знам стварно што ми се случува. Цел процес бев ок, позитивна, се ќе биде како што треба и сега овие мисли од време на време ми се вртат. Не дека мислам нешто негативно туку не знам, дека ја зезнавме работата со тестот преку крв и не ја знам вредноста на бета, па и дека сум без симптоми некако без везе ми е, не знам... Не се осеќам како трудна и како да не верувам дека сум... едвај чекам утре да се уверам во тоа
Мила, те читам и ко самата да сум го пишувала ова пред некое време. Верувај ми, никакви ама баш никакви симптоми немав, ќе ми излезеше срцево кога легнав за ехо.. И само тоа си повторував во себе дека не чувствувам ништо.. И само ме прекина гласот на Лазаревски ајде со среќа две се Ти ја посакувам истата среќа утре
Ve molam za sovet, i utrovo prasav no nikoj ne mi spodeli negovo iskustvo, nokeska imav bolki vo stomakot 5+2 sum, za 2 nedeli sum na kontrola za srceva akcija, me razbudi bolka i edvaj zaspav, bolka kako za dobivanje, vo tek na denot ke se smiri i pak ja ima, na momenti pozadi kaj kicmata na momenti napred kaj matkata, deneska mi trnat i dlankite, me chesaat nekoe vreme pa prestanuvaat, kako da mi lazi nesto po niv, epten neubavo cuvstvo, toa se tesham deka e reakcija nekoja od fraxioarinot mozebi no ova so stomakot me plashi, dali i nekoj drug imal vakva bolka i sepak bilo se vo red i znae koja e pricinata? Sega se napiv eden magnezium moze ke me opusti malku i ke bide podobro no epten se plasham. Vi blagodaram i prostete.
Направив тест таму негде на 50тиот ден... Знам дека е последица од декапептил депото ама веќе претера Ќе чекам до понеделник па ќе одам на преглед. Нит сум подуена нит ништо, никаков знак нема дека ќе дојде.
Мила јас немам вакво искуство, не сум била бремена досега, ама жал ми е што толку се измачуваш, нели се јави кај докторот да прашаш од што би можело да е? Верувам дека се ќе биде добро, сум читала мн девојки што биле вака исплашени, па убаво испаднало, ама потребно е да се слушнеш со доктор да те смири, па ако треба и порано да те прегледа, чисто за твој мир.
Vrtevme denes za da prasame no veke bea zaminati do 17 30 rabotele, problemot e shto ne sum vo Makedonija i ne e bas taka lesno da odam koga mene ke mi tekne, utre ke se javam sekako, no mislev nekoj so isto iskustvo da me podsmiri malku Ti blagodaram
Можеш до 800мг магнезиум да се напиеш. Ако болката не поминува јави се на докторот. Болките знаат да се нормална појава бидејќи е стрес за организмот со стимулации, сега бременост,..може се јајниците а може и мускулите. Затоа пробај со магнезиум и Б6. Како и прогестеронска подршка(инекции или вагиналети)- ова во консултација со доктор. Знам стресно е, но опушти се колку можеш.
Mnogu vi blagodaram, mi znaci! Se nadevam deka ke pomine i e za dobro. Stomakot mi e kako pikado, veke preku 40 fraxiparini sekoj den, imam topcinja, me chesa, modro e, pa sega i bolkava me utepa, neka ne cuva Gospod site, tezok pat odime, da se nadevam deka ovoj pat ke zavrsi pobednicki i ke zaboravime se shto pominalo.
Знаев дека не си во Мкд чим е таква работата, баш ќе те прашував дали си во странство, зошто претпоставував дека инаку ќе беше веќе слушната со докторот, барем да те смири. Знам како е во странство за тоа. Ама ете веќе ти пишале. Јави ни се утре со убави вести
Болката не ти помина? Повеќе лежи, не се движи. Пробај фраксипарин во рака, одмори го стомакот некој ден.
Женски, може ли вечерва наместо да го ставам вагинално утрогестанот да го испијам ? Утре сум на ехо па малку е незгодно...