Девојчиња бев денес да ми дадат шема за да почнеме со процесот и Лазаревски само ме виде на ехо, сеуште не сум добила а треба да почнам да се боцкам од 2 ден на циклус со Фостимон. На ехо рече дека му изгледа дека ќе добијам а ако не добијам до понеделник да им се јавам. Дали некоја била во ваква ситуација? Хормони рече нема да правиме дека ме виде на ехо и се е во ред, ама ме плаши тоа што сеуште немам добиено...
Ништо немам почнато, од 2 ден на циклус треба да почнам со Фостимон и како што видов на шемата ќе бидам со GnRH антагонисти (веројатно краток протокол е тоа) ?
Мене ми доцнеше една недела пред да почнам ама јас бев со долг протокол и со супрефакт. Ама докторот ми рече дека не би требало од тоа да ми доцни. Инаку никад во живот ми немаше задоцнето и многу се нервирав што пред стимулации ми се деси. Ќе добиеш, не се секирај. Ова е само мала препрека до крајната цел. Ти посакувам успех во постапката!
Па и јас тоа се нервирам, баш сега кога треба да добијам не добивам, а кога не требаше како швајцарски саат беше
Hahaha ista bev, 20 godini mi nemase promaseno 1 den shto se vika, sega kako za belja nemozev kraj da fatam, pocna kako kafeav iscedok pa otidov zemaa krv rezultatot ne bese dobar, pa pak me vratija, pa nemav 2 dena nisto, pa pak se pojavi nesto bledo, no mi rekoa dodeka ne pocnes da krvaris ic ne doagaj, i ete koga konecno dobiv bas onaka da si proteche otidov i pocnavme od vtor den taka da ne se zamaraj, opusti dusha koga ke dojde od utredenta pocnuvas i tolku e
Da vi kazam samo deka vcera spiev normalno, se namalija bolkite vo stomak skroz otkako otidov vo toalet konecno vo 1 nokjta, no ceshanjeto na dlanki i stapala ne prestanuva, mislam deka ke poludam, na momenti ke se stishi i ne chesa ama koga ke se aktivira dusha mi znae....nemam crvenilo, nemam osip a chesanje strasno! Nekoj so vakvo iskustvo?
Храбри жени, имам едно прашање за тие што скоро правеле инвитро во Њу Борн ама приватно, колку ве чинело се на се? На сајтот цената е 104.550 ден или 1.700 евра, но што е вклучено во цената ако може некој да ми каже?
Мила, во цената се вклучени хормонални мерења и фоликулометрии, пункција и трансфер, во таа цена не де вклучени инекциите за стимулација, они се плус 500-1000 евра, во зависност како ќе бидеш стимулирана , после плус следува терапија после трансфер
Грабеж се за ова...јас лани замрзнав едно, 49.500, на цел трошок, плус 800евра не се малку. @Puding od jagoda Честитки,лесна бременост ти посакувам, да се враќа кај сите побрзо, надеж нема губење никакооооо.