Клексани заради превенција или? Зарем не е многу и пролутекс и прогестерон и утрогестан на дневно ниво? Прашувам заради информираност. Фала ти.
Го имам истиот страв, останата една оштетена туба, заради адхезии, претходни бремености немам. Трајковски вика извади ја, ќе видиме дали Лазаревски ќе се нафати со таква да правам ивф. Се надевам дека нема да прави проблем тубата.
Цетреотиде не оди преку фонд. Цената е околу 2600 денари. Ако имаш некој да ти донесе од Косово 33 евра се.
Е арно те прочитав мила немој случајно да мислиш на ивф ако имап проблем со тубата реши го сите проблеми и тегни по тој пат ти зборувам од искуство со 6 ивф обиди јас ги извадив и двете туби сепак прво ти препорачувам лапароскопија па се ке се види сепак одлуката е твоја, предходно имав биохемиска бременост и тоа се изнаоив за разни мислења но ги извадив и двете и потоа се помачив пошто имав и друг проблем но еве се галам меше 5 месец така да немој ни случајно ивф среди се па после Среќно...
Правев лапаро и хистеро кај Тофовски, левата ја извади ради хидросалпинг, десната беше извигујана ја исчисти и негова проценка беше да остане, демек природно, еве 1.5г не бидна па одиме на ивф со ваучер. Инаку препораката за лапато беше на Лазаревски
Пробај едно ивф и јас сум кај Лазаревски штом процениле да остани тубата тоа е друго ке биде се во ред. Лазаревски е добар доктор ке процени тој што понатаму верувај му инаку не целата терапија оде со ваучерот во зависност со каква шема ке одете да знаеш ке имаш доплати...
Клексани поради тоа што имам мутации.А терапијата е многу да, ама докторот одредува колку, претпоставувам во секој случај различно.Јас примав прогестеронска подршка многу и пред трансфер зашто бев со долг протокол односно бев со декапептил депо со кој јајниците ми беа ставени во мирување и хормоните ми беа многу ниски, па затоа беше потребно поголема доза на хормони.Затоа терапијата пред се зависи од докторот и од конкретниот случај.
Пред некој ден имаше пишано членка во д-димери дека е вратен и била на преглед, а вчера излегоа нови термини кај него за април. Од 12ти април натаму има слободни.
Jas se osekjav srekjno, pozitivno, nadezno, so bolki vo gradite i pospanost. Drugi simptomi nemav, napraviv test na 07mi den doma za da ne go mislam do 15ti kako se osekjas ti? Koga ke pravis test?