јас ништо не осекам имам капки крв 2/3 капки на ден вчера направив тест негативен беше а до четврток треба хцг да направам од вена
Девојки, дали некоја од вас се соочила со алергија од Q10? Ги пијам 1 месец ама ми се појавува ужасно црвенило со чешање. Ми го даде ембриологот се слушнавме ми рече можно е да се јави реакција од секој секој суплемент исто и од храна, и некое време да ги прекинам додека се смири алергијата исто ми е дадена и терапија, сега за сега е добро.
Se nadevam primate utrogestan za tie 2-3 kapki krv i go izvestivte doktorot, a za testot stiskam palci i da se nadevame deka ke se sluci cudo i ke se pojavi i vtorata crtka ahto site so dusha ja cekame
мораме да чекаме тоа је тоа иначе го обавестив докторот рече дека е рано за било што мораме да чекаме до последен ден. а не примам утрогестан туку аспирин фолна киселина естрофем и вагинални криноне..
Mislam deka moze pred ivf da se napravi nekoj zafat so toa sto se zatnuvaat tubite za da ne dojde do von matericna bremenost ,jas razgovarav so embriologot na taa tema no veke otkako pomina puncijata rece deka toa se pravelo,e sega konsultacija so ginekolog ...
Дечки, зедов упат за Имунологија и Трансфузиологија за дополнителни испитувања, пред да продолжам со втор ваучер. Еве ја листата што сум запишала дека е пожелно да вклучам од испитувања, нешто веќе имам испитано, нешто не. Секако ќе ми одреди докторот што точно треба во мојот случај, но сакам да одам спремна, да не пропуштам нешто. Ако сметате дека треба нешто плус/минус во листава - ќе ми значи совет. Фала ви
Досега немам слушнато за алергија на Q10, но можеби е можно да се јави. Дали прв пат го пиеш? Кој Q10 го земаш и во која доза? Да не земаш и друго нешто со него за да предизвика реакција? Q10 не се пие со вит. Ц и кафе.
Q10 на Now од 100мг. Да прв пат го пијам и забележав дека од кога ќе го испијам се фрлам после 10 15 мин
Јас многу многу и не се разбирам од испитувања,одам само таму кај што ќе ме прати докторот. Инаку,на имунологија испитав ХЛА тип. ,чекав едно 2 месеца за резултат,во моментов чекам резултати за испитувањата кои ке ги прикачам во attach. (антиоваријални,антиспермални антитела не испитувале на имунологија,така ми рекоа) За све ова земав упат од ГАК од спец.гинеколог. Испитај си и Вит.Д ако немаш до сега,да видиш до каде си. Ми остана кариотип ама нема термин ни за лек...ке пробам без упат на ГАК...
Здраво девојки јас денес по фториот пат имав 2,3 капки крварење и пак правев паника плачев, се стресирав мислев дека ќе полудам на пат од дома до болница, ама пак двете беа таму и не требаше толку да паничам, докторот ми велеше вие што правите ивф земате многу терапи и затоа може да имате и крварење тоа не нешто страшно бидеќи земате многу хормони, ова сакав да го знаете и вие ако имате 2,3 капки крв или нешто како кафеано да знаете дека не е нешто страшно и само да лежете и да смирувате.
Vcera mi bese 11 den, imav bockanje vo lev jajnik nekolku minuti odma posle toa svetlo kafeavo na brišenje, zaedno izlezeno so krinon gelot
Pravev od tie što se od ali ekspres, takvi imav doma, vcera sabajle i denes, imam dve crtki ama pametot mi e ni tamu ni vamu, me zagrizi malku ko da mi se isti crtkite razlika od 24 saata,zatoa I me nemase tuka da kazam, dal da se nadevam ili da puknam od maka
Jas nemam videno dve crticki nikogas vo ovie dve godini borba. Samo znam da ti kazam, i do tuka sto si stignala e golem uspeh. A naj najvazno e sto sigurna si trudna i ke bide sve vo red. Ne napravi panika so crtickite. Beta e najdobriot odgovor. Chestitki❤️
Секако мила, бета е најсигурна, Понеделник е денот Б Јас 5 години ја водам борбава, 4 ивф, амх 0.82 втор пат гледам цртички, пред 2 год имав биохемиска. Стравот е тука но и надежта. Секоја вечер се молам за сите жени борци да добијат бебе, ти посакувам успех и на тебе