Девојки нека е за многу години денот. Инаку пак јас со прашање. Веќе ми доцни 3 ден и неможам да почнам со стимулации. Дали некоја од била во ваков случај како јас?
Da, ti pisav i pred nekoj den ista bev sega vo fevruari. 20 godini ne mi promasilo ni eden den i eve sega toa mi go napravi se javiv na 30ti deka pocnalo malku kafeavo a toa mi e znak za dobivanje, bev na 31.01 za krv dzabe, se javuvav i na 01 pak dzabe mi vikaat shtom nemas krv bas onaka crvena krv ne doagaj...i si rekov koga ke dojde neka dojde pustiv misla i na 02ri mi dojde i pocnav od 03ti so stimulacii taka da ne go misli, nemoze da ne dojde osven ako ne se veke bremena koga ke dojde dobredoslo, te cekaat doktorite nema da te ostavat taka, treba toj vaucer da go naplatat taka da ako ne denes togas utre, zadutre ke dobies
За бремена не сум, дури и направив тест во петокот попладне онака чисто “због шеме” ама ништо негативен беше. Е сега мене Лазаревски ми рече ако во случај не добиеш во понеделник јави се, а на ехо ме виде и рече кај и да е ќе добиеш. И еве нема ништо а рече нема да проверуваме хормони те видов на ехо се е океј. И цела сум во прашалници.... Ако не добијам ќе ми дадат нешто за да добијам? Ќе бидам со друг протокол?
Nemas potreba za prasalnici, koga ke dobies veke si spremna za stimulacii, od vtoriot den ke ti kazat shto kako da pocnes, sekako ke ti napravat posle nekollu denovi krvna slika i eho da vidat kollu folikuli se koja dimenzija se, da proverat hormoni koj kolku vrednost ima i ili ke ti pojacaat ili ke ti namalat spored toa shto ke vidat taka da zosto se sekiras celo vreme, sega treba da si opustena i na nisto da ne mislish najmalku na toa shto ke bide kako ke bide.
Се секирам од причина да не ми се има испореметено нешто од стрес, баш сега кога треба да почнеме, тогаш нешто се случува... а инаку за секирање и јас сакам да не мислам што ќе биде и како, ама некако тешко ми оди...
Првото да има полни 18 месеци. И ние се спремаме за 2-ро детенце од документи сега за сега имам само направено пап. Јас се мислев да пробам и на природен циклус ама ми беше препорачано да одиме со ивф со стимулација како за првото. Со среќа и успех и за нас и на сите останати. За многу години да ни е празникот.
И јас се мислам за второ срценце,ама се уште не сум решена...Некако со коронава све ми е блокирано.Ви посакувам успех
Јас и за тоа се канам од ноември лани,ајде. февруари,ајде март,сега викам ајде април и така незнам до кај ќе изгурам
Здраво на сите, и за многу години празников! Јас со прво неуспешно инвитро, се спремав првин психички месецов да правам додатни испитувања, покрај хормонски да проверам генетски, ама фатив ковид, и со изолација сум до крј на месецов. Засега покачени ддмери, и малку изреметена крвна слика, ама ќе се среди, неделава пак ќе проверувам. Дали имал некој слично искуство, колку време му требало после вирусов да се спрема за инвитро? Ми дадоа и сумамед ради кашлица, читав дека во организмот се задржива 16 дена од последно апче. Не знам што да испитам нареден месец како последица на вирусов, колку да чекаме? Инаку транфер на замрзнати ќе правиме, план беше во мај..
Здраво девојки, среќен празник ♥️ Др.Гуржанова ми го даде овој образец за документи за ин витро, а до сега не знаев дека треба спермокултура, туку знаев дека се 2 спермограми..исто ми фопиша дека треба 3D ехо... Дали се ова сите потребни документи?
Спермокултура не треба, барем ја не сум носела, иначе ја носев 4д и тоа допишаното кај крвна слика ти е глукозен статус најверојатно и другите што се набројани веќе секако.
Ај сеа ја да си прашам пошто некои знаат дека ја имав малку комплицирано прво ин-витро односно беа празни и сеа за второво од денот на пункцита рачунам за поднесување така?Пошто трансфер немаше И уште еден совет би сакала од вас да слушнам. Дали да поднесам амх кое го направив во меѓувреме и е ок?Прашувам зашто ми е страв кога ке видат извештајот дека немало ј.клетка да не помислат одма на ниско па накнадно да ми го бараат ако не го поднесам а тоа би ме коштало сигурно уште месец плус а у моментов минутите ги бројам до следен обид ако ми верувате.
Ако ти фсх ок тогаш нема да ти бараат амх. Не ми се верува дека дека се замараат и читаат извештаи па да се прашуваат зошто се празни фоликулите, нема шанса ама и да го поднесеш нема да згрешиш, ако ти е помирна главата така, и тоа достави го.
@LunaGrey Абе и ја не сум тачна искрено што се не помислив па да не го видат извештајот и да помислат тоа ај ке го доставам па после 5мин ама па да не ми опадне нагло у меѓу време па за третото(недај боже да ми треба трето) пошто сум однела за второво пак да ми барат ахаххахах искрено си се смеам веќе сама на себе и на мисливе мои, бог да чува. Убаво викаш сигурно нема да се замараат да читаат не го носам и готово. Него знам дека ти беше малку пред мене со ваучерот ке поднесуваш сега или ке почекаш циклусот да ти се среди?
Како што тргнало може и нема да добијам годинава Прво треба да правам лапаро-хистеро. Па после тоа планирам да поднесам ама кој знае кога ќе биде тоа. Обично и се чека после операција барем два три месеца за постапка... ќе ми помине изгледа цела 2021 така безврска.
@LunaGrey е да мене после хистероскопијата лани ми рекоа 2/3месеци пауза ама ја вториот месец веке правев инсеменација. А да се јавиш бе до Чаир незнам точно кај кој доктор ке правиш јас конкретно кај Илиевски правев и многу е фин ке те посоветува, можда може и сега да ти направат можда у ваква ситуација кога толку доцни има друга варијанта