Дечки, некој да знае дали Трајковски е вратен на работа? Имав закажано преглед во петокот, го откажав, па му пишав денес порака, ама не ми врати. Се надевам е добар.
Не знам за таму, јас сум во систина. Има многу членки што се пациенти таму, па нека кажат дали им го предложиле.
Методава што ја опиша е ПРП, како што подобро ти објаснија другите членки. А "Лепило" или EmbryoGlue е нешто друго. Тоа е уствари медиум од воглавно хијалуронска киселина кој се вбризгува во културата каде се развива ембриончето. Од истражувања се смета дека помага за подобра имплантација. Но има поделени мислења дали има ефект, како и за многу од методиве нели. Кај нас не сум слушнала дека докториве го препорачуваат или практикуваат, бар мене никој не ми го спомнал.. Но сум читала дека во некои странски клиники го користат од поодамна. Еве ако некој има искуство да го примил кај нас, нека сподели. Поздрав
Женички после неуспешно инвитро колку дена ви трае циклусо мене денес 8 ден мие и уште имам и цело време мие темнокафеава а и наче по 5 дена имам
Здраво девојки, Дали некоја зжшто прсви ивф во систина знае дали треба да примам Vitamin C i Kalcium,значи дали ви нагласи докторот бидејки тука пишува.Мене ми е 2 пат што правам докторот само ми го даде ама не ми кажа дали да примам или не и првиот и вториот пат. Првиот пат не ги земав не знам дали сега да ги земам?
Мене ми траеше 6 дена. 6 ден бев чиста скоро немав ништо.Докторот ме праша дали овој пат имаше повеке и колку ти траеше менструацијата му кажав дека очекував повеке и дека очекував мн болки да имам ама спротивно овој пат имав помалку болки од предходниот циклус. Ме виде на ехо ми рече дека супер е си се исчистила целата,сега ми закажа пак пункција за во среда,ке правиме пак на скроз природен циклус без никаква стимулација.
Девојки се почесто слушам дека и железото влијаело на можноста за забременување и успешна бременост, особено феритинот, како дел од деталната кс за железо? Дали сте можеби запознаени со ова?
Јас никогаш во животот не сум имала железо повисоко од 6 (долна граница). Природно останав бремена од трет обид, ќерка ми има 3 години
Знам дека има многу вакви случаи мила и со многу поголеми проблеми, па остануваат бремени многу лесно, ама кога се обидуваш за бременост и кога не испаѓа подолго време бараш влакно во јајце па ти текнува на секакви испитувања Како и да е, нема ништо лошо да знаеме какво ни е железото, барем за тоа има терапија и успешно се регулира.
Јас имав позитивен тест на 05.03. а декортин пијам од трансфер и ќе го пијам до наредна контрола( другата недела). Пијам 2х1/2
По хистероскопија заради мал супсептум и вадење полип, да пиев. Естрофемот е одличен за ендометриумот по хистеро бидејќи го опоравува побрзо.
Devojki da ve prasam za iskustvo na lev jajnik imam vodena cista so dijametar od 26mm pa me interesira dokolku ne puknala dali bi pravela problem pri punkcija na jajce kletki? Imam dobieno vaucer od fondot vazi uste 5 meseci pa neznam sto da pravam. Pijam caj od neven i ajducka treba no neznam dali toa ke pomogne za cistata da pukne.Pa tokmu poradi ova sakam da Ve prasam za mislenje dali cistata bi napravila problem?Pozdrav hrabri devoki i na site vi posakuvam dve crtki.