Se ke bide dobro sneze samo miruvajdobro be kako moze pa taka doktorkata ladnokrvno.Samo aspirin prekini I tolku,namesto da ti kaze da odis na pregled ili neznam...ne znam so da kazam veke
I jas go pomisliv istoto samo ne sakam da izbrzam so komentsri ama ne dum bas voodusevena od niv . i vtor pat se javiv barem da slusnam nesto utesno da kaze moze da e od ova ili ona bilo sto taa nisto a pak sestrata ne mi ja ni dade doktorkata taa mi dade objasnuvanje sto duri e i smesno ama toa e.seuste mi e strav a dali e mozno da e od cistite sto se napravi hiperstimulacija?
Tolku neodgovornost od dr so ti pravi in vitro.Go imam doziveano 3pati vo plodnost. Srcka javi se vo Remedika iako ne ti e tamu in vitroto ke ti objasnat ke te upatat.Ako sakas broj od Petanovski odma ke ti dadam.Veruvaj vo sekoe vreme covekot ti e na raspolaganje.Dusa e
Кaкo тoлку лaдни луге се oвoј медицинскиoт перснaл...брее ние живoтни ли сме...Не пaничи милa ,еве јaви се,кoнсултирaј се,ке ти дaдеме брoеви aкo треба и oд другите дoктoри,нo јaс мислам утре oп,трoп дa се нaцртaш кaј нив.
Se javiv na cela tetapija mi dade plus dabrosten 2x1 i mu kazav deka tuka mi rece doktorot deka krvarenjeto ne e od matkata mi rece nema od kade da e ama nemora nisto da znaci da ispitam d dimerii mozebi treba da prodolzam so clexane.koj ke izdrzi do utre da odam kaj maticniot nema na drugo mesto kaj da odam ili vo plodnost ama nemam doverba vo tie doktori
Ne panici Sneze, samo smireno. Imam citano deka normalno e po malku da se javuva krv. Toa bilo kako rezultat od vgnezduvanjeto na embrionot. No sepak, insistiraj da se slusnes so doktor, ako ne i direkno tamu pojdi, ubedena sum deka se e vo red, no cisto za tebe da se opustis, otidi neka te vidat.
Izvini, no nema da si prostam na sebe ako ne ti go kazam ova. Ne odi vo Plodnost. Ne panici ti velam uste ednas, ako odis nekade, odi tamu kade sto e praveno in vitroto.
Se ke bide dobro, veruvaj mi, ubedena sum deka se e vo red. Samo bebceto si se vgnezduva. Ajde, zemi ubava polozba vo horizontala i gledaj nekoja komedija.
Znam mila imam katastrofalno iskustvo kaj niv. A kaj so go pravev ivf doktorkata sovet mi dade prekinigo aspirinot nisto drugo ni eho ni pregled
Sum slusnala za krvarenje pri vgnezduvanje na embrionot ama jas sum vejke 6 i pol nedeli neli e vejke vgnezdeno
Ajde i jas da se cekiram do kade sum. Denes bevme na pregled i da vidime do kade se embrionite. Site sedum se vo top forma, odlicno napreduvaat i site se delat. Zaedno so doktorot odlucivme site 7 da gi zamrznime. Sega ke cekam da mi dojde menzis, da se stabiliziram od visokito estadriol, a na vtorata den od menzis pocnuvam so nova sema koja ke bide samo za podgotovka na matkata. Znaci za transfer ke si cekam nareden ciklus, Ke izleze ova za nova godina dedo mraz bebusi da mi podari
Sekako deka e vgnezdeno, ne sum tolku upatena, no znam deka do kaj treti mesec se pricvrstuva i se slucuvalo da se pojavi bledo krvarenje. Zatoa neli cesto se veli do tretimesec ne se kazuvalo po lugeto deka si bremena. Isto se slucuvalo i na datumot koga otprilika ti bila menstruaccijata da se sluci malo neznacitelno bledo krvarenje.