И јас го имам истото ми кажаа дека не е ништо страшно и дека имам мутација на пола ген, е сеа подетално самиот доктор ќе ти објасни, само знам дека уште на прв ден од трансфер ќе мораме да се боцкаме со клексани. Исто така заборавив да ти кажам дека хетеризигот е наследна тромбофилија од еден родител така да ништо страшно
Zenski, jas si zedoov rezultati od na transfuziologija ama nemam koj da gi prochita ... deka samovolno si ispituvav ... dobro planiram da gi soberam site rezultati od segde ... pa ke idam kaj dr da se kaze sto se misli ... ama vo meguvreme me interesira nekoja da ne ima slichen rezultat od vas , pa da znae neshto ??? Razvojot na embrionite e toa ... do 5 ti den ke s epokazi barem koj razviva blastocist / obvivkata na embrionot ... i sekako e mn podobro na 5 den i posigurno deka odat vo dobar razvoj .... taka da uzvkja si i chekaj
Metilirana folna ke treba da koristis doza ke ti kaze doktor obicno 1000 vo bremenost e pred bremenost moze I pomalku jas koristam po 500 mg metiliran b12 I b6 toa ti e za mthfr za pai gen I za faktor V kleksani na prirodna bremenost od pozitiven test za inseminaccii I invitro I peed test ima protokol kaj inseminaccii od inseminacija vednas a kaj ivf od punkcija pa natamu a kaj FET 15 dena pred transfer doza obicno e 0.4 no zavisi od kilaza moze I 0.6 I aspirin najverojatno . Za dozite doktor ke ti kaze koe kolku voglavno ne e strasno malku poveke pari cini terapija
После неуспешно ин витро тсх скокна од 2 на 4 и со таква вредност се случи спонтана бременост. Ни примав терапија ни го мерев 9 месеци, се беше Ок
Добро вечер, се надевам дека сте добри, продолжете со позитивни мисли и се ќе биде во ред. Аденом на хипофиза од 3мм, еднаш симнат пролактин со Достинекс од 35 на 7, дали е ок да го пијам пак пред ивф или да го сменам со Бромергон? Сакам да правам крио трансфер во април. Фала дечки, убава вечер!
Достинексот ти е подобар. Јас со години го пиев иако ми беше во граници на нормала пролактинот. Сепак дозата да ти ја определи гинеколог/ендокринолог.
Ве молам ако имате инфо да споделите дали е тука или не. И јас сум за ПАП и преглед закажана. А кај друг не сакам. Ако е на боледување можеби е позитивен...Ме плашат бројкиве, да не се стопира сега се... а имам милион испитувања да направам...и хистеро/лапаро. Впрочем секоја една од нас исто ...
Здраво на сите , CRINONE гелот го користам од пункција веќе 5та недела и прв пат денес во аптека ми кажаа дека се чува во фрижидер, никој до сега ми нема напоменато... Дали сите ја имавте оваа информација?
Aу не...баш никогаш никој не ми кажал. 4 инсеминации и два трансфера,на маса во спална Едит, читав упатство. Вика дека треба на собна темпeратура,не повисока од 25 целзиусови.
Јас ке ве известам утре. Утре рано ми е пункцијата се надевам многу дека ке биде он на работа,не сакам кај никој друг. Иначе мислам дека требаше да ме известат ако е на боледувње он. Јас во понеделник бев нжкај него.
Јас го чував во фриждер, сите соби во станот ми се над 25 степени и немав друг извор, го вадев од фриждер сат време пред спиење, немав никаков проблем