Не се грижи и да не е он, сите се супер, они ќе си ја завршат работата, а после е на Господ. Моја братучедка ради реда отиде на 4та инсеминација на клиника,за документи за ваучер да не дава пак приватно, специјализант и ја правеше, еве ја сега здрава бременост тера Како Господ никој не е. Ти посакувам среќа и успех на пункција утре
@Grateful мислам дека поголема улога врши ембриологот при пункција. Собирањето на јајце клетките и течноста е работа што секако не е лесна, знам дека поголема сигурност чувствуваш ако пункцијата ти ја прави докторот кој што те води... Но, не се секирај, наспиј се, одмори се, и ти посакувам многу среќа утре.
И јас сум со аденом 5мм, се уште сум на достинекс. Планирам да почнам со процес, па до позитивен тест планирам да го пијам, потоа ќе се префрлам на бромергон, здравје. Имам во план бромергонот до 12 недела заради страв од спонтан. И така се испомачивме до овде нема да ризикувам бременост без лекови. Инаку одвај го поднесувам бромергонот.
Мојата среќичка кратко траеше, овие најубави цртки видени по долгогодишна борба, завршија повторно со биохемиска бременост... Ова не е крај, ова е само почеток на нова борба, што секој неуспех ме прави само појака. Боли и загуба е загуба дали била на почеток или покасно, боли подеднакво. Не губете надеж никогаш!
И јас така читав дека Достинексот не е испитан во бременост. Фала на одговорот, многу среќа во процесот.
Фала ти мила. Да др ивановски не е на работа позитивен е. Пункцијата ми ја правеше др.Кузевска,иначе јас сум на природен циклус,само со 1 фоликул, одма ме известија дека има јајце клетка сега чекаме до утре да ми се јават да ми кажат дали е оплодена.
Боли многу, но Ти си една од оние кај кои болката предизвикува уште посилна волја и храброст за да се стигне до успехот, силно Ти посакувам следниот пат да стигнеш до посакуваното <3
Здраво,јас сакав да те известам дека денес се јавив кај матичната,ми рече ќе ми напишат упат за на ендокринологија најверојатно ќе биде тој што е како Итен што важи 24часа,но сепак даваат.. инсистирај да ти напишат па макар и таков,па ќе си чекаш на ендокринологија прво одат тие со термини,па потоа приоритетните.
Izgleda i od moeto bese tolku pocna da mi tecat kapki krv bas crvena ubava krv, i na brisenje ima ama i dodeka sedev si kapea kapki vo 17 sum na pregled, do togas ke si puknam od maka, od misla, od sekiracija.
Не се секирај и не мисли на најлошо.Секако дека се ќе биде добро.Мене исто ми се појави краварење во 5та недела, и тоа баш светла црвена крв.Се јавив на докторот, ми рече веднаш да се боцнам со пролутекс и да ставам утрогестан.Ми рече да се напијам и дијазепам, зашто ептен бев испаничена.За среќа одма сопре крварењето и ете се е во ред.Се случува во бременост краварење.Веднаш јави се кај докторот да знаеш што да правиш.
Мила, не мора ништо да значи, дали примаш аспирин и клексани? Те молам да не мислиш на најлошото додека не отидеш на лекарима многу бремености со крварење, знам дека ти е најтешко сега, но барем трошка надеж мора да постои. Тука сме со тебе
Jas ne sum vo MK, mi zakazaa za popladne, utrogestan stavam vo 8, 16 i 24h. Bidejki veke staviv vo 8 neznam dali e ok sega pak da stavam, sepak ke pocekam pa ke stavam vo 16 i vo 17 ke vidime shto se slucilo, sepak blagodaram na utehata