Само мирувај, сега не можеш многу да направиш, ти ја пуштам целата среќа!!! Ако можеш јави се за совет да ти дадат, дали да примиш уште прогестерон
❤❤ Оф жено,тежи,боли,кине од болка знам...ама како што самата кажа НЕ ГУБИ НАДЕЖ НИКОГАШ... Главата горе,одиме напред уште појаки,уште похрабри....❤❤❤
Браво на храброста на сите нас тука. Бог да не радува сите и да биде радоста многу поголема од маката што ја имаме
@L*G Биохемиската може да биде добар знак, посакувам следното да биде успешно и да се израдуваш многу побрзо отколку што очекуваш И радоста да трае до крај
Еве да се пријавам и јас. Од утре 17 ден од циклус почнувам со триптофем, на 2 ден од цуклус на контрола за естрадиол. Кај Лазаревски. Некој совет околу инекцииве? Прв пат ќе се боцкам сама. Дали докупувавте или ви стигнаа тие што примавте триптофем? Која цена се?
@Knizhevnik11 триптофем не знам која цена се, јас се боцкам декапептил и гонал ф. Совет за инјекциите, боцкај на различно место отприлика секој ден, откога ќе се боцнеш не го вади шприцот одма, изброј до пет па извади го за да се вбризга целата течност. Фати си убаво кожа на стомакот со едната рака и со другата шприцот. Не се плаши само. Пред неколку страни имаа пишано убав совет за ако те боли или чеша стомакот да си ставиш ациди борици. Секој ден во исто време без отстапка, после ручек, ми звони алармот и одма се боцкам. За инјекции првично ти дале претпоставувам за две недели, после ќе си бараш рецепт кога ќе одиш за мерење за естрадиол макар и по една ако ти притреба за да не ти заостануваат. Систина мислам дека се поскапи инјекциите, знам декапептил се поскапи, распрашај се дали има во други аптеки за тие што ти требаат, може ќе најдеш поевтини. Периодов не се оптеретувај ниту психички ниту физички, одмори се, храни се колку што можеш поздраво. Лазаревски е супер, имај си верба и во тебе и во него. Со среќа.
Некако ептен сум смирена. Плус работам од дома. Му верувам на човекот, знам дека не е зборлив, уста не изусти денес. Ме погледна на ехо, напиша протокол и толку. Втор пат одам кај него, знам дека не зборува но си ја тера работата. Анита се ми објасни што ја прашав. Да ми дадоа 12, потоа на 2 ден ќе видиме што понатаму. Запиша фостимон мислам. Фала ти. Се прашував дали би ми стигнале 22 или ќе треба да докупувам. Но, ќе видиме.
I jas sum kaj lazarevski kako mi kaza sestrata se sto nespadja pod fondot odnosno ne e vo protokolot se dokupuva jas Bev so druga terapija ama na kraj dokupuva sedum ampuli te sledis na eho kako zreat folikulite kako reagiras na terapija I ako treba da se prodilzi nekoja Ili da se zameni ke slusas kako ti kazat taka mislam cena na ampulite se dvizi od 1500-2000 zavisi koja ampula
Триптофем и Декапептил мислам дека многу ретко се надминуваат за да докупуваш,а и не се скапи околу 300 ден. мислам е една ако не грешам.
Девојчиња пак јас. Добив, почнав со Фостимон и денес треба да завршам со нив утре сум на контрола кај Лазаревски. Е сега ме интересира дали треба да имаме некакви симптоми од Фостимонот пр. подуеност или индивидуално е? Првите 2 дена имав кога ќе ја ставев и цела вечер имав како подуеност и гасови а вчера ништо. И плус овој пат од вчера вечер и денес (4 ден од циклус) имам менструација само на бришење. Дали е тоа реакција од терапијата или пак океј е? За тие што сте пушачи уште прашање, додека сте во постапка сте пушеле или сте ги оставале цигарите? Јас пушам Iqos му кажав на Лазаревски и само ми се насмеа и толку. Да ги мавам скрос или по 3-4 дневно не е страшно?
Девојчиња да се консултирам нешто со вас... После трансфер, кога ќе дојде датумот за добивање на мензис, дали да се плашам на секое одење во wc (да не случајно видам крв на гаќите) или не можам да добијам додека користам терапија (естрофем, утрогестан итн.)? Уплав имам од минатиот неуспешен обид и немам механизам за елиминирање на стравот и загриженоста. Фала ви
Инаку за триптофемот Анита ми кажа од 3 до 10 кога сакам, но во исто време. Веројатно мислеше на попладне? Не ја прашав, изумив. И вртев 2 пати не крева.
@Knizhevnik11 после ручекот попладне, значи после 3 кое време ти одговара тоа. Така ми имаат кажано на мене (Ремедика) и првиот пат и сега. Јас и првиот пат и сега се боцкам во 8 вечер, се си помина добро.
Мила јас можам да ти кажам за фостимонот дека е индивидуално... Јас не осеќав никаква подуеност од нив, може само таму веќе пред пункција кога бев.. Не се замарај со тоа воопшто, гледај да се опуштиш колку што можеш повеќе
Жал ми е , Жал ми е многу,некогаш мислам поубаво да не видиш две црти и крајот лош,три пати видов и не се израдував до крај
Поздрав драга... Јас за првото ивф кога примав фостимон (3 прашачиња,две водички) исто регирав како кога примав мериоферт при второто ивф- болка во јајниците на 3 ден од боцкање,неможев на газот да си седнам (ми се чини јајниците ми беа пораснати како цитрон),да ми простите на изразот- не можев ни да прднам од болка,све со страв и полека... Стомакот подуен и тврд... За менструација не знам,јас немав,почнав да ги боцкам од 7 ден од циклус... Цигари..мхмхмм...факт е дека играат голема улога на целикупното здравје,но никој не умрел од нив,ниту па не родил... Јас имам колешка(и мал милион пријателки) која во бременост пушеше и по 1 кутија дневно,па роди здраво правп дете, пријателките родиле по 2 по 3 деца живи, здрави , прави... Но за да ти биде чиста совеста,остани на тие твоите по 3-4 дневно, мислам дека не дојде баш до нив да е проблемот... На толку суплементи и витамини,па 3 цигари дневно тврдам дека нема да смета... Све што правиш умерено да е... И да...секој организам е индивидуален...можда реакциите кај тебе така треба да бидат... Уживај,терај со терапија и воопшто не се секирај за сите нус појави што ке си ги приметиш... Телото ти кажува кога реагира на стимулација... Со среќа и само напред!!!❤
Ти благодарам многу на објаснувањето. Се надевам дека ќе биде океј. Немам симтоми од Фостимонот може и дека денес ми е 4 ден од циклус па може да е рано. Ќе видиме како ќе биде. Благодарам уште еднаш на одговорот
Здраво . Ке ве молам да ми кажете ако некоја феминка била кај доктор таше плодност да ми каже искуства колку сте задоволни од таму дали има успеано од прва кај некоја феминка ако сакате може и во поракаа ке ви бидам многу благодарна на сите ви посакувам успех