Дека ме дигна на нозе, тоа е сигурно идам до продавница да купам нешто и да спремам ручек. Фала ти @Bebe 91, тест нема да зимам, одлучив овој пат да чекам до 14 ден па што сака нека биде. Гушкам
Јас прашував во три - четри клиники во Истанбул, цената е од 4500 до 5000 долари. Во цената се вклучени пункција, трансфер, инекциите и ПГД на 5 ембриони, а над 5 се доплаќа по 200 евра. Во ниедна од клиниките не ми кажаа дека во цената е вклучен смештајот. Ми кажаа дека они може да обезбедат хотел кој што е во близина на клиниката. Инаку во Турција многу се ефтини лекарствата за разлика од кај нас.
Ti cestitam za psihata i karakterot jak, jas na primer nema da izdrzam 14 dena za test oa makar ao lanci me vrzale ke se odvrzam i ke naoravam, jas pa na toa sum slaba sakam da znam vednas na shto sum ili dza ili bu ajde samo jako, srekjata gi prati hrabrite! Bidi lavica, nasmevni mu se na denot, shtom denes si doma a ne si na grobista, na psihijatrija ili na onkologija za sebe ili svoj bliski ti si srekjna zena! Ti ja posakuvam celata srekja na ovoj svet!
Правев пред пункција и го важеа 10 дена, ако помине рокот, треба пак да се прави и за трансфер. Ова е за Ремедика
@Bebe2021 минатиот пат правев тест кој беше неуспешен, па уште и чекав да дојде денот за бета за да бидам сигурна (така докторот ми препорача) па и хормоните си ги допримив до 14 ден. Инаку не е лош и тој пристап Џа или Бу. Фала ти, ајде ќе видиме што ќе биде
Поздрав Милитити, се согласувам потполно со тебе, и јас сум денес по ведра насмеана и одиме даље , плачки веќе нема. Со стаж сме исти 5 полни години па ај да пукаме петарди и огномети наскоро
Со среќа и успех до крај. Ми се плачеше многу, и две вечери седев и плачев за ништо, пред да правам тест дома, 10 ден од трансфер имав позитивен тест, така да надевај се на успех
@L*G леле колку охрабрувачки! Дај Боже ајде и фала многу многу! Не згрешив што пишав, сепак поддршка ептен значи
Ke vidish ke bide samo ti bidi pozitivna i bidi pribrana, ti posakuvam brgu da ti pominat ovie denovi oti site znaeme deka ovie 14 dena traat po 48 saati
Здраво, Да ве прашам кога ќе ми одобрат ваучер за ин витро, дали истиот важи еднократно? И потоа (не сакам да мислам во тој правец, но сепак да се информирам), доколку не е успешно треба повторно истата постапка да се помине, односно да се повторат сите испитувања и поднесувањето...? Ви благодарам.
Toj e ednokraten, ako sakate pak po vtor oat togas samo nekolku dokumenti se shto treba da bidat ne postari od 6 meseci, kako spermogram, brisevi, pap, hepatit i hiv...drugite kako 4d eho, proodnost na kanali se pravat samo ednas. Ako znae nekoj od poskoro neka kaze jas ova od 2016 2019 shto znam
Сите сме исти додека чекаме до крајот,плачеме по две недели хехе ама не се знае исходот на крај,верувај тоа останува друго ношто не е во наши раце.
@Hoppe 2021 јас првите три дена бев нешто “сигурна во себе”, после тоа почнав да лизгам по надолна линија . Особено што кичма, јајници ме болат како секоја секунда да ќе добивам. Ама читајќи по форумов, сфатив дека 2 и 2 не се 4, дека е индивидуално и дека навистина не е во мои раце. И дека треба едноставно да пуштам.
Ваучерот се користи за една постапка. Доколку е неуспешно, а имате замрзнати ембриони, може и само трансфер да правите. За втор ваучер се поднесуваат повторно документи во фонд. Фондот одобрува до три ваучери за прво дете. Исто следуваат и по три ваучери за второ/трето/четворто дете
Zdravo na site, jas sum nova, megutoa dolgo ve sledam, najcesto koga mi treba uteha, pa se svestuvam deka ne sum sama vo seto ova ☺️ Sakav da prasam nekoj sto vo poskoro vreme pravel invitro so vaucer da me informira kako funkcionira seto toa, se raspasuvam na site strani megutoa sekoj razlicno mi kazuva ... Najprvo da ve upatam so soprugot veke 2 ipol godini probuvame da dobieme bebence no toa ne ni se sluci po priroden pat pa pocnavme so drugi solucii. Gi napravivme site ispituvanja, kaj mene se e vo red i hormoni i HSG i brisevi i PAP i urina, kaj soprugot imavme dva spermogrami so Oligospermija. Resivme da probame so inseminacii, napravivme dve vo Remedika kaj Dr.Sneze Stojkovska megutoa ne uspesni, spermo gramite ni bea so volumen edniot 4 edniot 5. Sega sakame da probame so invitro, gi sobravme site dokumenti, samo me interesira dali mora da se ima 4 neuspesni inseminacii bidejki poveke od 50% od spermatozoidite ni se nepodvizni... Isto taka me interesira kolku vreme se ceka na odgovor od fondot sega so koronava ...
Свесни сме дека најдоброто нешто е да не пушиме, но еве ќе ти споделам мое искуство. Лани во март почнав со ивф и преминав на iqos. Инаку пушач 2-3 кутии дневно со години. По второто неуспешно ивф во септември од гнев, нервоза се вратив на цигари. Нареден месец останав бремена (пак ивф). Моментално сум во 24 недела, а цигарите до мене. АКО МОЖЕШ ОСТАВИ ГИ
Јас поднесов документи за инвитро точно пред почетокот на лудилото со корона. Чекав месец ипол но го имале подзаборавено некаде мојот предмет. Другарка поднесе во ноември, доби одговор за 3 недели по пошта. Документите не треба да ти се постари од 6 месеци (освен ХСГ кое трае 3 год). Спермограмите (со морфологија) да не се постари од 1 година со минимум месец дена измеѓу два и тие два да се во различна институција направени. За тебе треба плус ултразвук со слика од матичен, крвна слика каде шеќерот ќе ти биде во граници на нормала, плус за двајцата испитување за хив (нешто плус имаше тука ама тоа со матичниот најдобро). Јас поднесов со една инсеминација бидејќи во тој момент бев со еден јајник, но ме вратија на уште една инсеминација, па после ми одобрија. Со среќа