Снеже, кај колешка моја имаше до 3ти месец. Има капилари кои си пукаат дур се шири матката и се вгнездува плодот. Без гајле
@S.Snezana извини што се мешам ама ако немаш избор не можеш во Плодност кај друг доктор да одиш (пример др. Кристинка или др. Марија)? Не мора кај докторот. Инаку јатрва ми имаше крварење сега во 8-9 недела (инвитро е) и се е во ред, инекциите и ги продолжија, крварењето не продолжи само уште повеќе лежи и дома и ги ставаат.
Da prekina pa i nemav krvarenje od dobro stoenje koga odev vo wc koga se brisev na toaletnata imase krv 3pati taka i tolku . a inekcija primam na sekoj 4ti den utre treba
@S.Snezana , извини не сум во тек со се што ти се случува целосно, ама ако ти викаат дека не знаат од каде е крварењето, или ако не е од матката, можно е. Јас крварев на почеток од бременост, и не можеа на ехо да видат од каде е.... немаше ништо со плодот, ниту со матката, немаше хематом, ништо, а јас си крварев. Ми кажа докторот, земај утрогестан, помина крварењето ама до трет месец земав. И така до ден денес незнам од што крварев... два доктори ме прегледуваа, двата не знаеа од што е, очигледно не беше од матка или слично. Можеби беше стара крв од поранешни менструации, можеби беа капилари, никој не разбравме, ама се си беше ОК. Не се паничи и земај си терапија. Мирувај. Сакам да ти кажам само дека некогаш може да се крвари а да не е ништо ризично.
I kaj mene bese isto, prokrvarev eden den, ama jas obilno ,so sveza crvena krv. Nieden doktor ne otkri od sto i od kade bese krvarenjeto. Ni vo Remedika, ni maticnata, ni tret Dr. Od togas fala bogu,dobro e, seuste primam utrogestan vaginalno, a veke sum 17ta nedela. No kako i da e, mora poveke miruvanje, posebno vo prvite tri meseci.
Znae li nekoj posle izliv na voda vo stomakot od hiperstimulacija nekoj priroden lek kako pobrzo da se povlece?
@only44you прво ставаше гел го порачуваа од негде и плус и дадоа 15 инекции за задржување на плодот- прогестерон и ги ставаше секој ден, па сега после ова што се случи и ги продолжија пак уште 15 дена. Ко крвареше докторот и рече тие моментално најефикасните се, само не знам точно за целосното име ќе ја прашам и ќе ти кажам. Инаку и таа е во Плодност и овој пат е многу задоволна, има промена и кај докторот, за разлика од минатиот пат.
@S.Snezana аспиринот ти го прекинале, зошто од него се крвари повеќе. Колку можеш повеќе мирувај, штом прекинало не е ништо страшно. А зошто ве гледаат со вагинално ехо, во вака рана бременост? Јас не би дала. Цела бременост не ме погледнаа со вагинално, освен при крај заради мерење на грлото на матката.
Jqs pred 6ipol god imav bremenost prirodno si ostanav.Me gledaa so sonda vo 5ta nedela.Prokrvariv posle nekolku sati.Primav progesteron depo mislam I dabroston.No naredniot den mi padna plodot.I sigurna sum deka e od pregledot nikoj ne moze da me ubedi vo sprotivnoto.I zatoa se da bide vo red ne bi dala da me cepnat osven eho
@stevemila па затоа и викам, многу случаеви знам така што после вагинално ехо во рана бременост го изгубиле плодот. Ете за жал и тебе ти се случило истото. И не гледам потреба од такво гледање, кога со абдоминално се гледа се'. Лазаревски ме водеше до 16 недела, ниту еднаш вагинално не ми направил (а имав крварење), после Гордана исто така само абдоминално, пишав освен грлото на матката со вагинално ама само тоа, ништо подлабоко од тоа и во крајот од бременоста. Не давајте. Мое мислење
Devojcinja imala li.nekoja probem so zeludnikot,jas od 3 h sum budna.,imam strasni viotnici vo stomak i zeludnikot me boli.I ako ne prestane ke odam za Skopje,ne se izdrzuva,aj.stomakot so mi balon pa i ova li sega...