Po e-mail, vednas mi vratija poraka. Sto mi bese naj interesno, sto mi baraa i izvestaji od analizive, mnogu interesirani za pomos bea (of course, i za pari)
Колку што те разбрав, а и според дијагнозата, кај вас подвижноста и морфологијата се добри, само бројот на сперматозоиди е понизок, но штом сте правеле инсеминации претпоставувам дека бројот бил поголем од 4мил./мл. Ако е вака и ако немате друг проблем, тогаш според правилникот ќе ви требаат 4 инсеминации, па сигурно ќе ви бараат уште две. Ако поднесете сега со две и ве вратат за уште две, а во меѓувреме истече важноста на документите, многу веројатно е дека ќе ви бараат да ги обновите. Во секој случај, ако правите инвитро потоа, пак ќе ви требаат брисеви и инфективен скрининг не постари од 6 месеци, а и хормони понови. За одобрување околу еден месец се чека.
Доколку проблемот е олигоспермија НЕ ТРЕБА НИТУ ЕДНА ИНСЕМИНАЦИЈА. Проверено со доктори од Систина. Не се мачите, не правите инсем.,ем пари ем живци трошите, идете директ на инв.
Само ако бројот на подвижни сперматозоиди е помал од 4 мил/мл или помалку од 4% со нормална морфологија. Многу убаво си е напишано во правилникот. Не е секоја Олигоспермија иста.
. Ооо тоа не го знаев, дека има разлика во дијагнозата.. Фала за инфо. Може линк до правилникот? Не наоѓам ништо за ова...
Здраво девојки, Значи завчера ми направија пункција на природен циклус,извадија 1 јајце клетка но не се оплоди. (( Сега разговарав со докторот му објаснив,ми пиша: Сега е пожелно долг антагонистички. Од 2-иот дек од циклусот : Mycrogynon :1×1... Јавете се кај седтрста за термин и за шема ( околу 16-та табл. Mycrogynon)... Дали може некоја да ми објасни малце подетално за овој долгиот протокол кога се почнува и ова што пишува околу 16-та табл.Mycrogynon ?
Elvir Kondo <elvir.kondo@medicana.com.tr> Cc: medicanaipc@medicana.com.tr; 'Nazan Durmuş' <nazan.durmus@medicana.com.tr>; 'Sanem Türk' <sanem.turk@medicana.com.tr>; 'ozlem karabulut'
Yyyeeeeyyy❤❤❤ Радувај се девојчеее...се радувам и јас и ти ја посакувам цела среќа на светов...гали си мешенце и уживкај!!!
Devojki vi blagodaram na site sto se potrudivte da mi dadete odgovori, ke ve izvestam sto i kako ke se odviva situacijata ☺️ Cestitki na dvete crticki @Алек*** i samo ubavi vesti i misli kaj site vi posakuvam ☺️