Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Фенерче

Фенерче Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2021
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    174
    Да, безвезе скроз.
    Тешко е да се правиш наудрен и да не мислиш на симптоми, а во исто време лошо е да се бавиш со тоа, така што никако не си.
    Ајде ќе биде добро, кога треба да биде :*:

На NoraMK му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Macufceee11

Macufceee11 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    1.548
    Како ви текнало на тоа да мерите температура? Два трансфери сум имала, никогаш не сум измерила температура, ниту сум имала еден ќорав симптом, а двата биле позитивни. Тие денови после трансфер буквално со ништо не сум се замарала. Имав една мисла..."знам дека ќе биде" и толку беше. Извинете, не знам кој пат го пишувам ова ама многу се припотресавате, не му дозволувате на телото да диши од вашите мисли. 30% од жените веќе го поминуваат ова, стана секојдневие. Прифатете го само фактот дека ќе се остварите како мајки, се друго баталете. Не мерете температури, не барајте симптоми, зошто правило е дека НЕМА ПРАВИЛА. Опуштете се, има милион начини да го направите тоа. Доста со тие негативни мисли, не ја повикувајте таа лоша енергија, чим сте стигнале до трансфер доволно ви е јака психата да ги победите и црните мисли. Ајде осмех на лице и галете меше. Што е наше ќе си дојде :l:

На meelitsah, Butterfly1107, Capricorn Taurus и 38 други им се допаѓа ова.
  3. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Јас мерев, ама не за тоа дали ивф успеало или не. Јас 2-3 дена пред тест коски ме вртеа ми студи главоболка страшна, си реков ах готово сум настинала. Се грабнав за топломер тт37.2 а се осеќав како да имам 39 :D

На ALISA0000, Kris80, NNA и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Twins256

Twins256 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2020
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    6.652
    Апсолутно си во право!!!
    И јас се приклучувам кон постов...
    И на крајот на краиштата....најважно од се е дека сме здрави за да го правиме сево ова...Секојпат ке има следен пат...
    Ако немаме здравје,ни гупава нема да постои...
    Затоа жени,да му бидеме благодарни на Бога што здравје ни дава,а се друго ке си дојде на свое место...❤❤❤
    Убав ден...

На Alex*, ☆Ceceto☆, Bilka5T и 19 други им се допаѓа ова.
  5. Фенерче

Фенерче Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2021
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    174
    @Macufceee11 а бе јас овде испаднав најголема плачка којашто не може да се контролира :)))), повикувач на негативни енергии :D и непоправлив барач на симптоми :rofl:.
    Може може.
    Од читање на форумов ми текнало да мерам температура, барајќи симптоматологии од туѓи искуства.
    Вистина е дека нема правила, ама човек се лизнува и влегува во таа замка да го ослушнува телото итн.
    Инаку црни мисли немам само имам еден немир кој мислам дека е оправдан во една ваква специфична состојба. А можеби и не е :wasntme:
    Како и да е фала за охрабрувањето :l:

На Kris80, NNA, Twins256 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Macufceee11

Macufceee11 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    1.548
    Ти дојде на ред, иначе има и други како тебе :D ама затоа сме ние тука. Гледај на форумот како поддршка, не да бараш симптоми, јас искрено поради ова, деновите после трансфер не отварав форум воопшто. Отворив денот кога требаше да соопштам позитивна вест :inlove: и тогаш продолжив со коментирање. Ти помогнавме и сега гитла овие денови од тука. Следно чекаме позитивен тест :l: и само позитивни мисли :hug:

На Alex*, Sienna_MK, Kris80 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Фенерче

Фенерче Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2021
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    174
    Да да дефинитивно треба да се тргнам од форумов :hai:

На NNA, tina2018 и Macufceee11 им се допаѓа ова.
  8. leonora994

leonora994 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2021
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    449
    da vi kazam i jas nesto za mojot iskustvo so ivf pred transfer mu kazav na sestrata sto rabotese tamu jas koga ke dojdam vo eho ke imam bliznaci i taa se smese i mi velese daj boze ti samo ne se stresiraj, posle 2 nedeli otidov da mu gi kazam na doktorot bhsg i mu velev ete gledas jas imam bliznaci i toj mi kaza bidi smirna ne misli mnogu ako ti e samo edniot da ne se razocaruvas posle, posle 8,9 dena imav krvarenje trebase da odam pothitno vo bolnica i mu kazav na doktorot vo bolnica vidi dobro bideki imam bliznaci i toj smeese mi velese kolku nedeli si mu kazav 5 i ovoj e prviot pat sto ke gi vidam vo eho, toj mi rece mnogu sigurna si deka ima dve i recev da 100%, sekogas bev sigurna deka imam dve bebinja i se uste mislam deka do kraj dvete ke gi imam, ako se sluci nesto naopaku ne znam kako ke reagiram ama vnatre imam mnogu sigurnos deka se ke bide dobro do kraj, vo petok bev vo eho vo new born i mu kazav na sestrata znaes sto ti kazav pred transferot:). i site vije sto ke pravite transfer prvo dogovorajte so sebesi deka se ke bide dobro, ne barajte simtomi jas sum sega 6 +5 nedela i se uste nemam nekoj simptom sto e znak za bremeni zeni i zatoa smirite, ne merite temperatura uzivajte i mislite deka sega ste majki, pa sto ako bhsg ke bide negativna ti za tie 2 nedeli si custvuvale kako da si majka i ova e nesto dobro:inlove:.. lezite, gledajte film i galite mese:inlove:

На bebaa, ☆Ceceto☆, Marija 84 и 23 други им се допаѓа ова.
  9. AneSk

AneSk Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    1.219
    Одлично што си завршила работа. Очигледно си имаат некоја шема со број на пациенти примаат - не примаат. Без разлика мене ме вратија за следно ќе си знам првин ќе прашам па ќе одам.

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.091
    Допаѓања:
    4.559
    Ни тоа не ти е гаранција. Јас се јавив да прашам дали имаат реагенси за амх (беше 9.00ч сабајле). Ми рекоа дека има. Во 10ч веќе бев во лаб., и жената на шалтер ми рече дека немаат реагенси. Се побунив, ама џабе беше, не ме примија. Се вратив, па наредниот месец повторно отидов и ме примија. Чудни некои работи на клиничка. Зарем и за таму да бараме врски?

На Kris80 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Kateruna

Kateruna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2020
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    845
    Нареден пат ќе успееме

На NoraMK му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Marie86

Marie86 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    661
    Zenskiii,
    Da ve prasham tie sto ste pravele histeroskopija, vi docneshe posle toaaa ??? Mi docni edna nedela veke , ke mi explodiraat jajniciveee

13. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    773
    После лапаро и хистеро ми доцнеше. Ама после ми текна дека докторот што ме оперираше ми рече денот на хистероскопија да го рачунам како крај на менструација. Т.е. од денот на хистероскопија да бројам 28 дена и така испадна. По мое ми доцнеше 11 дена а по "теоријата" на докторот ми дојде точно на 28ми ден. Пиеше ли нешто освен капки после хистеро?

На NNA, Marie86 и Knizhevnik11 им се допаѓа ова.
  14. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.103
    Девојчиња, Лазаревски немало да биде на работа неделава а утре треба да одам на 2ро ехо и да ми кажат кога пункција. Ми предлагаат да ме превземе Кузевска, Адамовска или Поповиќ. Сте имале ли искуство со докториве? Да знам кај кого да продолжам, а толку имав надеж во Лазаревски...

15. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.374
    Допаѓања:
    5.244
    Сите тројца се добри.
    И јас силом прилике сум завршувала кај нив, кај сите тројца, кога мојот доктор бил отсутен.
    Така да не се грижи.

16. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.103
    Работата е што утре треба да ми кажат кога пункција, кога трансфер и незнам како би било кај Кузевска на пр. ако она ми ги прави. Знам дека се е индивидуално за после трансфер, но не сум слушнала толку многу мислења и успешни/неуспешни приказни кај 3цава доктори, како за Лазаревски и како што ми беше страв што ќе биде и како, сега уште повеќе се нервирам.

17. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    Vazen ti e embriologot i toj shto ke gi vrakja kolku e strucen i kako ke gi vrati, a koj ke gi izvadi ic ne e bitno, mislam deka site trojca se ok, mozebi Popovic ako jas bi birala, ili Adamova

На Kris80, NNA, beb4o и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.595
    Допаѓања:
    2.573
    Еве сега ми се јави и мене Анита, како што ја разбрав само оваа недела ќе отсуствува. Со Кузеска имам лошо искуство, ама тоа е само едно и само мое.

19. NoraMK

NoraMK Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2020
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.649
    Еве и јас да се надоврзам на оваа.
    Секогаш, уште како девојче си велев дека ќе имам близнаци, ако не природно, тогаш вештачко, а ни незнаев што е инвитро, така само си мечтав и мислев дека тоа е најлесниот пат.
    Дете како дете.
    Сега више, кога животот ми даде ваков предизвик и ваква борба, сакам да си го исполнам сонот и не се откажувам додека не бидат две или три, одеднаш или од повише пати, колку и да е потребно време и знам дека ќе успеам!
    Два пати емоциите ме совладаа, барав симптоми и се оптеретив, сега ќе се понашам како да е сее решено, макар на две недели ќе се чувствувам како мајкаако ако веќе така е пишано во тој момент , додека не дојде вистински момент, а тој многу е блиску, осеќам!!!
    Секако е голема среќа да имаш прилика и да се бориш да станеш мајка, некои немаат ни тоаа, а би сакале.
    За сее што е од Господ му благодарам, ќе издржам!
    И сакам сите да успеете, да издржите пошто вие сте лавиции!

На CvetCvet, Мишел*, Sienna_MK и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.582
    I jas so nea imam loso iskustvo zatoa i gi predloziv drugite dvajca ama toa e individualno moze bas kaj nea ke uspee Kuzevska

На NNA и Knizhevnik11 им се допаѓа ова.