Знам те разбирам. Мене еднаш поповиќ ме гледаше на ехо за да ми продолжи терапија-позитивен и духовит ми е. Кузевска еднаш ми правеше пункција, а еднаш трансфер, коректна е. Адамовска е баш така смирена, темелна, она ми продолжи терапија и ми закажа пункција. Најважно е според вредностите на хормоните да се погоди тајмингот за стоп инекција и пункција. Со лесно.
Здраво Трансфер со 5 дневни бластоцити вчера денес осејкаам болка во долен дел на стомак што би можело да е ? ке ве молам за мислење дали некој поминувал низ тоа
Поповиќ е утре на работа? Јас колку што знам, во вторник се враќа на работа. Инаку, не си згрешила за изборот. Успешен е исто колку и Лазаревски. Одличен доктор, позитивен и многу искусен.
Се надевам, ама се надевам дека и Лазаревски ќе се врати за трансферот. Инаку да попладне е на работа.
Kaj poveketo e taka, skoro site imame bolki vo stomak posle transfer, nekoj bolni gradi, nekoj pospanost, nekoj grcevi, probaj da se opustis i da ne baras simptomi ili neshto shto ke ti pokazuva ili ke te ubeduva deka e uspesno ili deka ne e uspesno. Kako treba da bide taka ke bide, pusti si serija, pij si vodicka, cedeni sokcinja, hrani se zdravo, obezbedi mu mir na teloto se ke bide ok. Moze da se vgnezduva embrionceto i zatoa da boli stomakot samo relaksirana bidi i se ke bide dobro
Ahaaam, imalo finta ... i mene nataka mi otide pametot ... piev da estrofen 1 nedela i cikloproginova 3 nedeli ... dankeshe na odgovor ...
И Ивановски не е на работа,пункцијата ми ја правеше Кузеска,може е многуууу добра ама мене со нејзе пункцијата ме болеше, и кога ме чистеше доле,може грешам многу несакам да зборувам лошо ама има потешка рака од мојот доктор,ме праша дали те болеше му реков дека со мојот доктор 0 болки имав,се смееше ми рече епа изгледа он има полесна рака. Со Ивановски првиот пат не осетив дека ми прави нешто,пункцијата воопшто не ја осетив,значи 0 болки. Адамовска не ја познавам ама една жена што ја знам од Косово од 1 обид ивф има близнаци кај неа.
Јас утре ќе одам кај Поповиќ, па за пункција и трансфер ќе видиме. А инаку за пункција не ставаат анестезија?
Девојки, потребен ми е вашиот совет, искуство Кога е сменивте клиника дали имавте трема, како се чувствувате? Јас од ништо не се плашам, спремна сум на сее, али огромна трема имам од првиот сусрет со Трајковски, бидејќи за него се одлучив Какво е вашето искуство?
Баш како јас да се читамЦела година бев во Ремедика за инсеминациите, па кога дојде време за инвитро, се решивме за Њуборн кај др.Трајковски.Не приметив колку многу бев под стрес се додека сопругот не примети дека целата сум црвена по вратот за време на прегледот кој беше само консултација.Баш и докторот ме примети и ми рече нормално е да бидеш под стрес за време на прв преглед.Не се секирај, може само првиот преглед да ти биде стресен, после нема ни да мислиш на тоа.Докторот е толку прекрасен и пријателски настроен што ќе се чувствуваш како од секогаш да си била кај него
Ставаат. Ама ако се оди на природен циклус или има помалце фолекули може да се побара и без анестезија. Јас 3 пати правев без анестезија, повеќе се плашам од анестезија отколку од болка
Тогаш ќе си праиш со анестезија и ништо нема да осетиш. Ајде нека е со лесно и да се пофалиш со многу јајце клетки
Офф лелее, иста сум и јас. Првата реакција е црвенилото на вратот, а потоа потење на дланките. Се надевам дека вака ќе поминам и јас, само да се опуштам побрзо. Ти благодарам од срце!
По природа не сум срамежлива, али имам многу трема од непознатоо, а кога ќе се опуштам, неможе човек да ме допре
Стават ако имаш повеке фоликули. Ама јас бев на природен циклус со 1 фоликул немаше потреба првиот пат не осетив апсолутно ништо,вториот кај Кузеска повеке ме болеше тоа металното што го ставаше,пункцијата беше 1 секунда, греота за тоа да се прими анестезија. Како и да е ти штом ке бидеш со стимулација ке примиш анестезија,се надевам што повеке јајце клетки ке ти вадат