Те разбирам потполно, јас мислам две ноќи не спиев пред првата консултација кај друг доктор, што се' не спремав Не е едноставно после неколку години, долга мед.историја и патешествија, да направиш комплетна промена. Но нема апсолутно потреба за грижа, пошо докторот е стварно супер за комуникација. Тој ќе ве води со прашања од старт и ќе си тече се' спонтано. Само носи си ја цела медицинска историја, останатото и во сон сигурно го знаеш. Поздрав и со среќа
Епа со циклопрогиновата незнам како иде. Ја само естрофен пиев. Пораси ендометриозата не ми даде циклопрогинова. Вајда после 5 до 7 дена треба да добиеш од последното апче ако функвионира и таа како другите контрацепции... Ама сепак консултирј се со доктор секој организам е различен.
Zdravjo devojki, Moze li nekoja da mi spodeli iskustvo za ivf ne na priroden ciklus, tuku so hormonska terapija. Kako vlijae taa hormonska terapija? Dali se zgolemuva apetitot, otekuvas primer neznam. Kolku vreme se pie? I otprilika koga kje ti ja odredat terapijata za kolku vreme zavrsuva celiot proces?
Jas bev so dolg protokol...i bukvalno nisto ne pocustvuvav porazlicno. Imav mnogu folikuli, 11 j.k., a ne go cuvstvuvav stomakot poduen kako za tolku jajce kletki...mozebi mala tezina kako da sum ispila malku povekje voda Vo globala normalno rabotev, normalno jadev...e posle za zal neuspesniot transfer, dobiv mnogu akni (a ne sum imala nikogas) no mi se iscisti za mesec dva. Terapija primav eden mesec pred invitroto kontraceptivi, pa naredniot ciklus so hormonite. Eden mesec trae do vadenje na jajce kletkite-punkcija
DevjokI, prelezav Covid. Imate li iskustvo dali vi se poremetil ciklusot posle covid/ Da napravam test ili da cekam
Досега можеби веќе си отишла и си го сретнала докторот и имаш свој впечаток. Јас право кај него отидов, не сум менувала клиники ама од старт ми се допадна како комуницира и сите се толку љубезни и услужливи што многу пријатно се осеќам секој пат кога одам. Се надевам и твојот впечарок ќе е позитивен.
Даа, бев. Малу е да кажам колку се одушевив, тоа е она што ми требаше Девојки, многу ви благодарам на сите, сее беше баш како што кажавте и јас 'кликнав' на Трајковскии Со Господ напред ќе видиме сее, важно е што најдов доверба и мир!
Zdravo Nemoj da se razocaruvas mnogu rano si go napravila testot isto i jas go napraviv na 9 den od transfer bese negativen no na 13 napraviv beta i testot ispadna pozitiven
Прекрасен е докторот и целиот тим. Секогаш љубезни, спремни да ти одговарат на сите твои нејаснотии. Некогаш ми се случуваше да препрашам и по 2,3 пати за да не погрешам нешто, но ниту еднаш не ми се случило да превртуваат очи како негде што има сестрите се по главни од докторите. Со лесно во постапката! Да, не израдуваш со позитивен тест и висока бета
Баш за Поповиќ ми треба, т.е. ми треба сестра Марија да се јавам да закажам контрола Фала ти. Инаку супер е Поповиќ, јас правев ин витро кај него, оваа недела треба да одам на второ ехо
Јас пиев инозитол без престан, низ сите фази и постапки. Но си го прашав докторот па така терав. Многу веројатно и тебе така ќе ти кажат, но сепак прашај си, во некои случаи може да препорачаат и пауза.
I jas bi sakala da vi kazam deka navistina se super Jas in vitroto go pravev tamu i zadovolna sum-testot e pozitiven
Ако ги правиш Скопје однеси ги во Иститут за јавно здравје Пролече некои од нив ќе ти бидат готови следниот ден, а другите за 2,3 дена.
Zdravo So vaucer preku fondot moze tri pati I da davaat na sekogo ako ima problem so nivna celosna dokumentacija za da se utvrdi deka navistina imaat problem